SPORTURI  »  BASCHET  »  LIGA CAMPIONILOR

Riesen Ludwigsburg - U-BT Cluj 92-75 » Calificarea în Final Four-ul Champions League se joacă la Cluj-Napoca

Ludwigsburg - U-BT Cluj-Napoca // foto: Imago Images
Ludwigsburg - U-BT Cluj-Napoca // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 20:34 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2022 23:24

Riesen Ludwigsburg și-a respectat statutul de favorită și a câștigat meciul doi cu U-BT Cluj-Napoca din „sferturile” Ligii Campionilor, scor 92-75. Al treilea meci direct dintre cele două formații va decide cine merge în Final Four. Duelul va fi marțea viitoare, în Ardeal, de la ora 19:00.

Fără trac în startul partidei, U-BT s-a aflat în avantaj în mai multe momente din primul sfert. Cu câteva clipe înainte de final, ardelenii aveau 5 puncte în față, 19-14. Un coș de 3 puncte reușit de Jonah Radebaugh chiar în ultimele secunde a tăiat însă diferența la 3 puncte.

Riesen a preluat controlul meciului în sfertul 2, aflându-se în față pe tabelă în majoritatea acestuia. La pauză, nemții se puteau lăuda cu un avantaj de 7 puncte, 40-33, profitând de neglijența ardelenilor, care au permis 5 recuperări ofensive și au comis 7 greșeli personale.

Riesen Ludwigsburg a câștigat meciul 2 cu U-BT Cluj-Napoca din „sferturile” Ligii Campionilor

A doua parte a meciului a adâncit prăpastia dintre cele două echipe. U-BT a dat semne de viață în sfertul 3, s-a apropiat la două puncte la un moment dat, 43-45, dar acelea au fost ultimele momente de echilibru. Gazdele s-au distanțat treptat, au ajuns să conducă la 11 puncte, dar au intrat în ultimul sfert cu un avantaj de doar 7 puncte.

Șapte puncte care, în primele 4 minute din sfertul 4, s-au transformat în 19! A fost un început de sfert de coșmar pentru ardeleni, care nu au reușit niciunul dintre cele 6 coșuri încercate. Procentajul de coșuri reușite în dreptul lui Riesen era, în schimb, de 57%. Iar două dintre aruncările reușite fuseseră de 3 puncte.

U-BT s-a redresat în jumătatea sfertului, când a reușit să se apropie la chiar 8 puncte, dar finalul de meci le-a aparținut gazdelor. Preciși la aruncare, cu 4/5 coșuri de 3 puncte reușite și 9/14 per ansamblu, cei de la Riesen au încheiat cu un avantaj de 17 puncte, 92-75.

Cei mai buni marcatori ai meciului au fost Ethan Happ, pivot, și Jonah Radebaugh, apărător la Reisen. Ambii au reușit câte 18 puncte. Suedezul Radebaugh a avut mai multe recuperări decât Happ (7-6) și mai multe pase decisive, 4-3. În tabăra lui U-BT, numărul 1 a fost Andrija Stipanovic, cu 16 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive.

Duelul de săptămâna următoare va stabili ultima calificată în Final Four. Celelalte 3 formații sunt deja cunoscute: Manresa, Tenerife și Hapoel Holon. Ultimele două se vor întâlni în una dintre semifinale, în timp ce Manresa va da peste U-BT sau Riesen.

Desfășurarea liveTEXT a meciului Riesen Ludwigsburg - U-BT Cluj-Napoca 92-75

FINAL DE MECI, cu 17 puncte avantaj pentru gazde. 

  • Sfertul 4, min. 7: John Patrick cere încă un time-out, după ce U-BT s-a apropiat la 10 puncte.
  • Sfertul 4, min. 5: două aruncări libere reușite de Ștefan Grasu, plus o aruncare de 3 puncte a lui Brandon Brown, reduc diferența la 14 puncte.
  • Sfertul 4, min. 3: Riesen își construiește cel mai mare avantaj din meci, de 16 puncte. 
  • Sfertul 3, min. 10: U-BT încheie sfertul 3 cu o aruncare de 3 puncte reușită de Patrick Richard. Avantaj de 7 puncte, 64-57, al nemților.
  • Sfertul 3, min. 8: Elijah Stewart se descurcă excelent în fața lui Jacob Patrick, pe care-l forțează să comită un fault. Americanul ratează, însă, aruncarea liberă.
  • Sfertul 3, min. 7: încă o aruncare de 3 puncte, reușită de Jonah Radebaugh, duce la o diferență de 10 puncte, cea mai mare a serii.
  • Sfertul 3, min. 5: Elijah Stewart, cu un coș de două puncte, taie diferența la doar două puncte.
  • Sfertul 3, min. 1: U-BT începe excelent partea a doua a meciului, cu o aruncare de 3 puncte reușită de Karel Guzman. 
  • Ora 22:09 - A început partea a doua. 

Riesen Ludwigsburg este în avantaj la pauză, 40-33.  

  • Sfertul 2, min. 10: aruncare de 3 puncte reușită de Jacob Patrick, iar gazdele au 5 puncte avantaj cu 50 de secunde rămase din sfertul 2.
  • Sfertul 2, min. 8: două aruncări libere transformate de Jonas Wohlfarth-Bottermann îl provoacă pe Mihai Silvășan, antrenorul lui U-BT, să ceară încă un time-out. 
  • Sfertul 2, min. 8: Dustin Hogue reușește o aruncare de 3 puncte, iar U-BT este din nou egala lui Riesen!
  • Sfertul 2, min. 6: Andrija Stipanovic reface diferența de două puncte. 
  • Sfertul 2, min. 5: minute mai bune pentru campioana României, care reduce diferența la o singură posesie.
  • Sfertul 2, min. 2: gazdele „topesc” diferența și intră în avantaj, 22-19, cu 8 puncte consecutive, la care echipa din România nu a avut replică. Mihai Silvășan, antrenorul lui U-BT, solicită primul time-out.
  • Sfertul 1, min. 10: Jonah Radebaugh reduce din diferență chiar înainte de finalul primului sfert, cu un coș de două puncte. U-BT este în avantaj, 19-16.
  • Sfertul 1, min. 8: două aruncări libere reușite de Karel Guzman o duc pe U-BT în avantaj.
  • Sfertul 1, min. 7: time-out solicitat de antrenorul gazdelor, John Patrick. Duelul rămâne echilibrat, cu diferențe mici pe tabelă.
  • Sfertul 1, min. 3: ardelenii sunt în avantaj, 5-4. Stefan Bircevic a ratat o aruncare liberă, Brandon Brown a irosit două.
  • Ora 21:01 - A început meciul! 

Mai multe știri din sporturi: 

„Ca Serena nu se mai poate!” » Ce spune Simona Halep despre viitorul ei cu Mouratoglou

Urmașul lui Gretzky e fan Putin. Alex Ovecikin doboară recordurile din NHL, dar prietenia cu președintele Rusiei îi atrag oprobriul public

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
120403930569044
Razvan Mihailescu  •  14 Aprilie 2022, 08:08

O minune sa i mai bata 1 data la cluj, tari nemtalaii, astia sau demoralizat de tot, silvasan un antrenor cu fite, fara experienta, traba schimbat pe viitor, oricum au ajuns departe, peste valoarea jucatorilor

10209899427152560
Popa Lucian  •  13 Aprilie 2022, 21:58

Pierde Clujul astăzi, dar in meciul de acasă e mare favorită, cu fabulosul public în spate ii vor bate pe nemți.

cirus11
cirus11  •  13 Aprilie 2022, 21:54

Pacat de dezastrul competitiilor internationale de baschet... fix ce s-ar fi intamplat si in fotbal daca iesea schema lui Perez.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează