SPORTURI  »  BASCHET  »  CHAMPIONS LEAGUE

video + foto U-BT Cluj-Napoca câștigă primul meci cu Ludwigsburg din sferturile Champions League » Evoluție superbă a clujenilor

U BT Cluj - Ludwigsburg, foto: Raed Krishan +24   FOTO
U BT Cluj - Ludwigsburg, foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 05 aprilie 2022 16:19 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 22:04

U-BT Cluj a bifat o victorie istorică, scor 76-73, și își păstrează șansele pentru o calificare fabuloasă în duelul cu Riesen. Returul va avea loc pe 13 aprilie la Ludwigsburg.

Pe nemți nu poți să fii sigur că i-ai învins decât a doua zi după meci! Așa e la fotbal, așa e și la baschet. Campioana României, U-BT Cluj, a ajuns sus, în liga băieților mari din Europa, în sferturi de finală, dar nu merge doar pe entuziasm și pe „Haide U” al entuziaștilor suporteri ardeleni.

Echipa lui Mihai Silvășan nu s-a mulțumit doar cu „Bine că am ajuns până aici, dacă e, cădem de pe un cal mare și frumos”. „Clujenii” - adică americanii, cubanezul, bosniacul, sârbul, românul Kuti și americanul naturalizat Richard - s-au luat de piept cu germanii de la Riesen Ludwigsburg. 

Nemții, și ei cu implanturi de peste ocean, agresivi, răi, mor cu adversarul de gât sub panou! Dar nici ai noștri nu au fost mâțe, le-au arătat oponenților că nu i-au așteptat cu pâine și sare.

Baschetbaliștii de la U Cluj, duși de val

„Petrică” Richard a adus zâmbetul la Cluj cu două aruncări reușite de 3 puncte, care au introdus, practic, pe U în atmosfera sferturilor. De la el a venit semnalul că românii pot spera la un rezultat mare. 

Guzman și-a făcut treaba de matematician, adunând punct după punct, Bircevic i-a mai pus la respect pe galben-negri, ajutat de „fratele” Stipanovic, Brown i-a curentat pe cei din fața lui, deși are doar 1,82 de metri, oferind și assist-ul pentru faza primei jumătăți. Un alley oop de efect, iar Stewart a înscris în stil NBA, iar la pauză U-BT avea avantaj, 37-34. Aceasta și fiindcă primul sfert, scor 18-13, a sedimentat intențiile gazdelor.

U Cluj, te pui cu germanii?!

Clujenii au realizat că e altă muzică în sală cu Riesen spre deosebire de competiția internă. În vecinătatea Final Four, orice greșeală se pedepsește, orice milimetru face diferența între învingător și perdant. Hulls i-a ținut isonul lui Richard, a dat și el de la 3 puncte. Și-a dat bine. Și-a făcut simțită prezența pe parchet și Happ, cu look-ul său de student la Litere, mai întâi cu câteva "inele" enervant de eficiente. 

Jocul lui U s-a fisurat un pic în sfertul 3, când ardelenilor nu le-a mai intrat aproape nimic, iar nemții, cu Radebaugh la butoane, s-au dus ei în avantaj, 52-47. Albii nu s-au lăsat și din doi timpi și trei mișcări, plus zvâcul tribunei, au egalat. Bircevic l-a pus la respect pe unul de-al lor, nu de ajuns, fiindcă Stewart a irosit ultimul atac și, mai mult, Simon a adus liniștea în Polivalentă când să se cânte finalul sfertului 3: 56-55 pentru nemți.

U cluj i-a învins nemțește

Sfertul decisiv. Nesuferitul de Hulls a revenit în „Polivalentă”, Riesen vopsea nemțește. Ca să fie tacâmul complet: Happ ne-a dat să înghițim niște hap-uri amare. Petrică și Guzman au încercat să țină scorul cât mai aproape posibil de agresivii oponenți. Când să strigi „Hoții” la arbitri, a intervenit VAR-ul, avantaj Riesen. Ca așa e-n baschet. Și cu nemții. 

Finalul a fost ca-n montaigne-russe! Cu devotament și minte limpede, cu fanii care cântau nebunește, Brown, Richard, Stewart și Biercevic au semnat o revenire zburătoare, iar scorul a ajuns 74-68 cu 3 minute înainte de gongul final. Fabulos! 

Hulls și Radebaugh au crezut că ne strică petrecerea, au punctat ei, dar Radebaugh s-a uitat prea mult în tribune: a irosit ultimele patru încercări, bravo lui! Bircevic a marcat cu un calm nemțesc: scor 76-73, iar săptămâna viitoare U-BT poate semna o calificare istorică în Final Four-ul de la Bilbao în Germania, după retur.

FINAL - U-BT Cluj-Napoca - Ludwigsburg 76-73

Sfertul 4, min 10: Ludwigsburg ratează șansa de a egala la ultima fază a meciului, iar U BT Cluj câștigă!!!

Sfertul 4, min 10: Bircevic înscrie un coș de două puncte și mărește diferența la 3 lungimi, 76-73.

Sfertul 4, min 10: Presiunea pusă de oaspeți dă roade, Patrick Richards greșește, dar nemții ratează ambele libere. U BT Cluj rămâne în avantaj.

Sfertul 4, min 9: Ludwigsburg reușește să revină însă, ajutată și de ratările lui U BT Cluj. Un singur punct le desparte pe cele două formații, 74-73.

Sfertul 4, min 8: O noua „triplă” pentru clujeni, iar diferența de 6 puncte este menținută grație unei defensive foarte bune. Germanii intră în criză de timp, scor 74-68.

Sfertul 4, min 7: Bircevic înscrie și el de 3 puncte și U BT Cluj trece în avantaj!! Scorul este acum 71-68.

Sfertul 4, min 6: Același Brandon Brown înscrie din spatele arcului de cerc și egalează, scor 65-65.

Sfertul 4, min 4: Brown pătrunde superb și reduce diferența la o singură posesie, 62-65. John Patrick, antrenorul lui Ludwigsburg, cere time-out.

Sfertul 4, min 2: Nemții încep foarte bine și ultimul sfert al jocului, reușesc să înscrie inclusiv de trei puncte, iar diferența crește la 7 puncte, cea mai mare înregistrată în favoarea oaspeților, scor 55-62. Mihai Silvășan cere time-out.

Sfârșitul sfertului al treilea: Ludwigsburg joacă mai bine după pauză și reușește să câștige penultimul sfert, intrând totodată în avantaj înainte de ultimele 10 minute ale meciului, scor 55-56.

Sfertul 3, min 8: Dustin Hogue finalizează o acțiune frumoasă a clujului și aduce egalarea, după ce nemții au reușit să se distanșeze inclusiv la două posesii, scorul e acum 52-52.

Sfertul 3, min 6: Se menține echilibrul dintre cele două formații, scor 47-46.eș

Sfertul 3, min 2: Clujenii încep bine repriza secundă și se desprind la două posesii, scor 41-36.

Pauză: U BT Cluj a fost echipa mai precisă pe final de repriză și reușește să încheie primul act în avantaj, dar la o diferență de o singură posesie, 37-34.

Sfertul 2, min 9: Meciul este unul foarte echilibrat, echipele preluând conducerea alternativ. Clujul este în avantaj, 33-32.

Sfertul 2, min 4: Germanii recuperează și scad diferența la un singur punct. Mihai Silvășan cere time-out.

Sfertul 2, min 1: Elijah Stewart înscrie de 3 puncte și scorul devine 21-15. U BT Cluj începe în forță și al doilea sfert.

Sfârșitul primului sfert: Început foarte bun de meci pentru clujeni, iar tabela indică 18-13 după primele 10 minute ale jocului.

Sfertul 1, min 6: Patrick Richard înscrie de 3 puncte și U Cluj trece pentru prima dată în avantaj! Dustin Hogue profită de un contraatac și mărește diferența, scor 10-7.

Sfertul 1, min 4.: Oaspeții sunt mai preciși și se distanțează chiar și la 4 puncte, dar clujenii reduc rapid diferența, scorul e 5-7.

Start: A început meciul, într-o atmosferă senzațională la Cluj. Sala Polivalentă este arhiplină, iar suporterii au pregătit și o scenografie.

U-BT Cluj face azi primul pas în sferturile de finală ale Champions League împotriva germanilor de la MHP Riesen Ludwigsburg. Miza e un loc în Final Four-ul de la Bilbao, într-un sezon în care ardelenii au scris, oricum, o pagină istorică pentru ei și pentru baschetul românesc.

Agitație la Sala Polivalentă din Cluj, cu 40 de minute inaintea de începerea meciului.

Iureș la un meci din Euroligă! Acuzați că au refuzat să protesteze împotriva războiului, baschetbaliștii Stelei Roșii Belgrad se apără: „Așa ni s-a transmis”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Iureș la un meci din Euroligă! Acuzați că au refuzat să protesteze împotriva războiului, baschetbaliștii Stelei Roșii Belgrad se apără: „Așa ni s-a transmis”

În sferturile de finală se joacă după sistemul cel mai bun din 3 meciuri. Campioana României are un mare avantaj. S-a calificat din calitate de câștigătoare de grupă și va disputa două meciuri în sala proprie, în fața fanilor clujeni.

1,90este cota pentru victorie lui U-BT Cluj-Napoca. Nemții au aceeași șansă, tot o cotă de 1,90

Celelalte sferturi de finală din Champions League: 

  • Manresa (Spania) -  Unicaja (Spania) 
  • Tenerife (Spania) - Tofas (Turcia) 
  • Hapoel Holon (Israel) - Strasbourg (Franța)

U-BT Cluj-Napoca a mai doborât „uriași"

Aventura europeană a ardelenilor a început devreme, în septembrie, cu un turneu de calificare disputat în Grecia. Ascensiunea a continuat cu două grupe câștigate de trupa antrenată de Mihai Silvășan, în care U-BT Cluj s-a impus în dueluri de foc împotriva unor echipe cu experiență în competițiile de top: Hapoel Holon (Israel), Unicaja Malaga (Spania) sau Darussafaka Basketbol (Turcia).

Citește și alte știri din baschet: 

U-BT Cluj-Napoca - MHP Riesen, astăzi, în „sferturile” Champions League: „Vom oferi tot ceea ce avem mai bun”

Interzis la națională după ce a semnat cu un club din Rusia » Dialogul care a deranjat Federația

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  06 Aprilie 2022, 22:23

Rosnavschi te astteptam la Nationala Romaniei, altfel ai fi printre straini si nu ti-ai ierta-o niciodata ! Bafta maxima !

leu.mr
leu.mr  •  06 Aprilie 2022, 17:39

Deci avem un roman in echipa...

1385168775251806
Stolz Ultras  •  06 Aprilie 2022, 09:35

Bahh,cat te duce capul..noi,la un meci cu mioveni in liga 1 suntem la fel de multi ca astia,in sala, la un meci european..nu zici nimic de atmosfera din Gruia,la un meci cu chelsea,man utd,bayern sau roma din ucl..cum era atmosfera...??! Sau nici nu s a intamplat?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează