SPORTURI  »  BASCHET  »  CHAMPIONS LEAGUE

U-BT Cluj-Napoca - MHP Riesen, astăzi, în „sferturile” Champions League: „Vom oferi tot ceea ce avem mai bun”

Stefan Bircevic în acțiune într-un meci de Champions League// FOTO: Imago Images
Stefan Bircevic în acțiune într-un meci de Champions League// FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 05 aprilie 2022 11:36 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 13:13

U-BT Cluj-Napoca joacă, azi, primul meci din trei posibile contra nemților de la MHP Riesen în „sferturile” Champions League, o premieră istorică pentru baschetul românesc, iar Stipanovic și Bircevic au dezvăluit cum e atmosfera înaintea marii confruntări.

  • Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și MHP Riesen Ludwigsburg are loc azi, de la ora 19:00, live pe GSP.ro și în direct la TV pe LookSport Plus

U-BT Cluj face azi primul pas din în sferturile de finală ale Champions League împotriva germanilor de la MHP Riesen Ludwigsburg. Miza e un loc în Final Four-ul de la Bilbao, într-un sezon în care ardelenii au scris, oricum, o pagină istorică pentru ei și pentru baschetul românesc. Două staruri ale formației au făcut avancronica partidei pentru Gazeta Sporturilor.

6 români în TOP 100 cei mai talentați tineri fotbaliști ai Europei » Clasare surprinzătoare pentru Tavi Popescu
ANALIZĂ
6 români în TOP 100 cei mai talentați tineri fotbaliști ai Europei » Clasare surprinzătoare pentru Tavi Popescu

Andrija Stipanovic: „Unul din meciurile mari ale carierei"

Prima echipă din România care a ajuns în „sferturile" competiției continentale este pregătită să joace în fața a 10.000 de spectatori și să continue extraordinara expediție. Este sold out, iar băieții lui Mihai Silvășan sunt gata de marea lovitură. 

„Întâlnim, poate, cea mai agresivă echipă dintre cele rămase. Cu jucători puternici, atletici, care pun presiune pe apărarea adversă. Va fi greu de tot, dar formația noastră a arătat calitate, iar dacă vom mixa energia cu agresivitatea, vom avea o șansă să câștigăm. Sperăm să facem un rezultat mare. Dacă vom juca și vom pasa ca până acum, putem! Eu, Bircevici și Dustin avem avantajul înălțimii. Va fi unul dintre meciurile mari ale carierei noastre. Trebuie să ne concentrăm! Vom vedea cum va fi presiunea tribunei, jucăm acasă, sperăm ca fanii să fie alături de noi, posibil să fie suișuri și coborâșuri. Și sperăm să începem bine meciul”, a punctat Andrija Stipanovic.

Cât costă să faci sport în România? » Episodul 1: FOTBAL. Patru discuții dureroase: presiune, agresivitate, șpăgi și bani negri
Cât costă să faci sport
Cât costă să faci sport în România? » Episodul 1: FOTBAL. Patru discuții dureroase: presiune, agresivitate, șpăgi și bani negri

Stefan Bircevic: „Putem și sperăm să fie meciul nostru”

Bosniacul de 2,09 metri a fost completat de un alt pilon de susținere al formației, Stefan Bircevic, vicecampion olimpic la Rio 2016. Cu o carieră impresionantă, sârbul de 2,10 metri este și el pregătit de un rezultat istoric pentru clujeni: „Este un moment minunat, este extraordinar să jucăm acasă un meci așa mare, cu 10.000 de oameni în tribune. Suntem fericiți și ar fi și mai bine dacă am ajunge la Bilbao. Până atunci, ne concentrăm pe prezent. Ca întotdeauna, vom oferi tot ceea ce avem mai bun. Vom avea șanse doar dacă dăm cu toții sută la sută. Putem și sperăm să fie meciul nostru!". 

Nu ne obligă faptul că va fi sala plină, ci ambiția noastră de a fi buni. La cele mai multe meciuri am fost priviți cu șansa a doua. Nu ne deranjează acest lucru, ne dorim să aducem bucurie suporterilor care vor fi la meci. Să ne concentrăm la joc, nu putem fi distrași de altceva! 

- Mihai Silvășan, antrenor U-BT Cluj

U-BT Cluj-Napoca a mai doborât „uriași"

Aventura europeană a ardelenilor a început devreme, în septembrie, cu un turneu de calificare disputat în Grecia. Ascensiunea a continuat cu două grupe câștigate de trupa antrenată de Mihai Silvășan, în care U-BT Cluj s-a impus în dueluri de foc împotriva unor echipe cu experiență în competițiile de top: Hapoel Holon (Israel), Unicaja Malaga (Spania) sau Darussafaka Basketbol (Turcia). 

Este un moment foarte important nu doar pentru noi, ci pentru tot baschetul românesc. Nu ne gândim la calificare sau cu sala plină, mintea e pe posesie după posesie. Avem șanse de calificare, dar noi trebuie s-o obținem. Oamenii din tribună ne pot ajuta, dar nu ne pot aduce calificarea. 

- Mihai Silvășan, antrenor U-BT Cluj

Meciul retur cu Riesen este programat pe 13 aprilie, în Germania, iar dacă scorul general este egal se mai disputa o partidă la Cluj-Napoca, confruntarea jucându-se după sistemul „cel mai bun din trei meciuri”. 

„Derapaj Will Smith” în tenis » Gest violent la fileu: și-a lovit adversarul la finalul meciului
AGRESIUNE
„Derapaj Will Smith” în tenis » Gest violent la fileu: și-a lovit adversarul la finalul meciului

Riesen are 8 americani în lot

Riesen Ludwigsburg, din sudul Germaniei, a fost fondată în anul 1960. Sala proprie e de două ori mai mică decât cea a românilor, MHP Arena are o capacitate de 5.300 de locuri. 

Americanul John Patrick, 54 de ani, este antrenor al formației încă din 2013 și a primit de trei ori distincția de cel mai bun antrenor din Bundesliga. În stagiunea 2017-2018, acesta a fost numit antrenorul anului în Basketball Champions League. 

Pe lângă nemți, Riesen are 8 americani în lot. Tremmell Darden este cel mai cunoscut dintre aceștia, fundașul de 40 de ani evoluând de-a lungul carierei la nume precum Real Madrid, Olympiacos Pireu, Zalgiris Kaunas, Unicaja Malaga sau Beşiktaş. Rawle Alkins a prins un sezon în NBA la Chicago Bulls. 

Germanii au ajuns până în Final Four-ul competiției în ediția 2017/2018, galben-negrii eliminându-i atunci, în preliminarii, chiar pe clujeni! 

U-BT Cluj-Napoca - MHP Riesen, astăzi, în „sferturile” Champions League: „Vom oferi tot ceea ce avem mai bun”
Tremmell Darden FOTO Imago Images

Doi români la Riesen

La adversarii care se află pe locul 4 în Bundesliga este legitimat și Eduard Roschnafsky, fiul lui Bruno Roschnafsky. Eduard a jucat o vreme baschet la Academia U-BT, apoi s-a transferat în Germania. 

Edi măsoară 2,09 metri și activează la echipa secundă. Totuși, el se regăsește adesea și în lotul mare, însă nu a bifat nicio prezență în Basketball Champions League. Totodată, la juniorii lui Ludwigsburg evoluează un alt român, Cristian Cotoară. 

Citește mai multe știri din baschet:

Mihai Silvășan, confesiuni pentru Gazetă într-un interviu senzațional: „Îmi doream Euroligă, NBA, ca orice tânăr care visează cu ochii deschiși”

Iureș la un meci din Euroligă! Acuzați că au refuzat să protesteze împotriva războiului, baschetbaliștii Stelei Roșii Belgrad se apără: „Așa ni s-a transmis”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează