SPORTURI  »  BASCHET  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Interzis la națională după ce a semnat cu un club din Rusia » Dialogul care a deranjat Federația

FOTO: Imago-Images +14   FOTO
FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat joi, 31 martie 2022 19:58 / Actualizat joi, 31 martie 2022 20:34

Baschetbalistul suedez Jonas Jerebko (35 de ani) a semnat cu rușii de la ȚSKA Moscova și a fost interzis la echipa națională. 

Jonas Jerebko este cel mai important baschetbalist suedez al ultimului deceniu. A fost draftat de Detroit în anul 2009 și a mai evoluat în NBA pentru Boston, Utah sau Golden State. 

Svetlana Khorkina, sfidare incredibilă după sancțiunile britanicilor: „Am auzit asta la Vladimir Putin, președintele nostru iubit”
Război în Ucraina
Svetlana Khorkina, sfidare incredibilă după sancțiunile britanicilor: „Am auzit asta la Vladimir Putin, președintele nostru iubit”

În 2019 a revenit în Europa, la Khimki Moscova, club de care s-a despărțit la începutul acestui an. Părea un semn de protest față de războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, dar aparențele au înșelat. 

A semnat cu ȚSKA Moscova și a fost interzis la națională

Jerebko a fost prezentat la ȚSKA Moscova, campioana Rusiei, și a stârnit reacții virulente în țara natală. 

Federația suedeză l-a contactat pe baschetbalist și i-a explicat că decizia lui este „împotriva valorilor instituției și împotriva poziției luate față de Rusia”. 

Jonas nu a fost impresionat, iar decizia a fost clară din acel punct: „După dialogul purtat, trebuie să spunem că este imposibil ca el să mai îmbrace tricoul naționalei”. 

Interzis la națională după ce a semnat cu un club din Rusia » Dialogul care a deranjat Federația
Jonas Jerebko / FOTO: Imago-Images

Ultimul meci al lui Jerebko la prima reprezentativă a fost în luna februarie a acestui an, în calificările pentru Mondial, contra Croației, un meci în care suedezii au afișat mai multe mesaje de pace și de oprire a invaziei din Ucraina.

Echipele din Rusia, excluse din competițiile europene

Reprezentantele Rusiei, inclusiv ȚSKA Moscova, au fost excluse din competițiile europene, urmare a invaziei ordonate de Vladimir Putin în Ucraina. 

Coloșii CSKA Moscova, Zenit Sankt Petersburg și UNICS Kazan ocupau locuri care le-ar fi asigurat calificarea în „sferturile” Euroligii, dar au fost suspendați pe termen nelimitat.

VIDEO Emil Caras, secundul celor de la Dinamo Kiev: „E de nedescris ce se întâmplă în Ucraina. E inuman!”

Vezi și alte urmări ale războiului din Ucraina: 

Cum au reacționat Vladimir și Vitali Klitschko după ce Usyk a plecat din Ucraina: „O să am o discuție cu el”

Mobilizare fără precedent » Ce s-a întâmplat cu jucătoarea din Ucraina afectată direct de război

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează