SPORTURI  »  TENIS  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Mobilizare fără precedent » Ce s-a întâmplat cu jucătoarea din Ucraina afectată direct de război

Lesia Tsurenko / Sursă foto: Twitter@LTsurenko
Lesia Tsurenko / Sursă foto: Twitter@LTsurenko

Articol de GSP - Publicat joi, 31 martie 2022 14:20 / Actualizat joi, 31 martie 2022 14:25

Ucraineanca Lesia Tsurenko, 135 WTA, a stârnit un val de compasiune, după ce a postat un mesaj dureros pe rețelele sociale. 

„După cea mai grea lună din viața mea am dureri de cap, atacuri de panică și vină constantă pentru războiul din Ucraina. Mă confrunt cu multe provocări. Ca jucătoare provenită din Kiev, nu am efectiv unde să merg. Azi fiecare ucrainean are propria poveste de coșmar. Unde să mă duc acum?”, a scris ea.

La scurt timp distanță, oameni din toate colțurile lumii i-au trimis mesaje, deschizându-și casele pentru sportiva în vârstă de 32 de ani, printre ei și reprezentanți ai unor academii de tenis.

Mobilizare fără precedent » Ce s-a întâmplat cu jucătoarea din Ucraina afectată direct de război
Lesia Tsurenko // foto: Imago Images

Lesia Tsurenko: „Nu am unde să merg! A fost cea mai proastă lună din viața mea”

Războiul din Ucraina afectează din plin sportivii autohtoni. Jucătoarea de tenis Lesia Tsurenko a publicat recent un mesaj răvășitor pe contul său oficial de Twitter.

După meci pierdut în primul tur la Marbella, a anunțat că „nu am unde să merg”, în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Lesia, numărul 23 mondial în 2019, a dezvăluit cu ce dificultăți s-a confruntat în ultima lună, de la startul invaziei Ucrainei, țara sa natală. Sportiva născută în Volodîmîreț, localitate din nord-vestul Ucrainei, nu știe unde ar putea merge acum, în contextul în care Kievul nu este sigur.

Citește și alte știri despre suferințele sportivilor din Ucraina:

Elina Svitolina a luat o decizie radicală: „Corpul meu nu mai rezistă”

Mesajul răvășitor al unei jucătoare de tenis din Ucraina: „Nu am unde să merg! A fost cea mai proastă lună din viața mea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
347655969058390
Ion Popescu  •  01 Aprilie 2022, 15:30

Are sa se duca unde vrea. Tarile din UE o primesc fara probleme. Sa vina in Romania ca e primita mai frumos decat pe romani !

aikin18
aikin18  •  31 Martie 2022, 15:33

sunt convis ca sute, daca nu mii de sportivi au ramas fara adapost si in Siria, iar mobilizarea lumii a fost exemplara...la Kiew au ajuns *** nostri, cu o masina, cum sa nu fie posibil sa ajunga si ea?...e de inteles ca lumea sufera, insa mai lasati-ne cu sportivii astia patrioti din afara granitelor Ucrainei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  31 Martie 2022, 15:07
Postat de andreimircea88 pe 31 Martie 2022, 14:42

Alea 4.8 mil de euro castigate au fost impozitate. Apoi mai scazi costurile cu echipa, bilete de avion, unele cazari sau alte cheltuieli necesare pt a performa in tenisul de perfomanta. Daca a mai ramas cu 1 mil euro net de cand a inceput tenisul e bine, asta pe parcursul intregii ei cariere de pana acum.

Ce descrii tu acum sunt (pe scurt) cifrele contabile. Dar mai dureros sunt, SIGUR, aspectele dureroase care nu le stiu decat aceia carora le-au suierat rachetele, tacanit mitralierele si bubuit bombele alaturi. Le stiu doar aceia care le-au disparut rudele si casele. Le stiu doar aceia care nu-si vor mai vedea multi cunoscuti (prieteni, colegi, vecini). Le stiu doar eceia care nu vor mai putea sa le arate copiilor leaganul in care se dadea cand era el copil. Dar se trezeste acum cate unul care habar nu are ce se intampla pe aceasta planeta. Doar de dragul de a se baga in seama. Sigur aceia se ingramadeau acum o luna si se calcau pe pantofi pe la Oficiile de eliberare a Pasapoartelor. Aceia vor da primi bir cu fugitii in caz de un eveniment similar ce se intampla acum in Ukraina. ATENTIUNE redactia! Nu am scris absolut nimic jignitor adresat cuiva. Pe curand!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close