SPORTURI  »  BASCHET  »  CALIFICĂRI CM

VIDEO + FOTO Umilință astronomică suferită de naționala României în calificările pentru Mondial! Luxemburg a înscris 20 de puncte consecutive și a întors un handicap colosal

Naționala de baschet masculin a României a suferit o umilință istorică la debutul în pre-calificarile europene pentru Cupa Mondială FIBA din 2027. 
 / FOTO: Imago +14   FOTO
Naționala de baschet masculin a României a suferit o umilință istorică la debutul în pre-calificarile europene pentru Cupa Mondială FIBA din 2027. / FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2024 21:47 / Actualizat vineri, 23 februarie 2024 14:46

Naționala de baschet masculin a României a suferit o umilință istorică la debutul în precalificările europene pentru Cupa Mondială FIBA din 2027. Elevii lui Mihai Silvășan au avut 23 de puncte avans în ultimul sfert al meciului cu Luxemburg, dar au cedat în prelungiri, scor 72-76 (67-67 în timpul regulamentar).

România privea cu optimism noua campanie de calificare la Cupa Mondială. Mihai Silvășan, antrenorul campioanei U-BT Cluj-Napoca, a fost numit selecționer. Debutul lui avea să fie chiar „acasă”, în Polivalenta clujeană, locul care dă frisoane „greilor” din Eurocup.

GALERIE FOTO. România - Luxemburg 72-76! Eșec umilitor la debutul lui Mihai Silvășan

Sursă foto: FIBA
Sursă foto: FIBA
Sursă foto: FIBA
Sursă foto: FIBA
+10 FOTO

Luxemburghezii au simțit și ei presiunea unei săli aproape pline. Cu Emanuel Cățe în zi mare, confirmând forma recentă de la U-BT, „vulturii tricolori” s-au desprins și au intrat la pauză cu un avans de 12 puncte.

Diferența a continuat să crească, iar în debutul sfertului cu numărul 4 România conducea cu 23 de puncte.

Au urmat momente inexplicabile. De la 65-47 a venit o serie de 20 de puncte a adversarilor. Jocul echipei lui Silvășan s-a dezintegrat. Nicio aruncare de 3 puncte n-a scuturat plasa, pasele au fost trimise în dușmănie, iar defensiva a permis nu mai puțin de 29 de puncte.

Timpul regulamentar s-a încheiat la egalitate, scor 67-67.

1,20era cota medie pentru victoria României. Luxemburg era cotată cu 4,20

Repriza adițională a fost greu de privit. Mihai Măciucă, o prezență constantă în tricoul campioanei U-BT Cluj, a ratat singur de sub panou. „Vulturii tricolori” au irosit apoi un contraatac supranumeric, 3 vs 1, pasă direct în aut și au cedat, scor 72-76.

Singurul care s-a ridicat la miza partidei a fost Emanuel Cățe, autor a 23 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Au mai punctat pentru România: Richard (10), Kuti (8), Uță (8), Tohătan (7), Gîrbea (5), Dinu (3), Grasu (3), Diculescu (2) și Somacescu (1).

Legenda baschetului românesc, fără milă după ce naționala a pierdut rușinos cu Luxemburg: „Mă așteptam! Știți care e marea noastră problemă?” + „Noi jucam cu stânga cu ei!”
ROMÂNIA - LUXEMBURG
Legenda baschetului românesc, fără milă după ce naționala a pierdut rușinos cu Luxemburg: „Mă așteptam! Știți care e marea noastră problemă?” + „Noi jucam cu stânga cu ei!”

Pauză lungă pentru naționala de baschet masculin a României

Următoarele meciuri din campania de precalificare sunt programate în luna noiembrie a acestui an. Pe 21 România joacă în Norvegia, iar pe 24 se deplasează în Luxemburg. Grupa se încheie pe 23 martie 2025, acasă, contra norvegienilor.

Câștigătoarea grupei de 3 formații merge în faza următoare a calificărilor. Și cea mai bună ocupantă a poziției secunde avansează. Sunt în total doar 3 grupe.

Lotul folosit de Mihai Silvășan la eșecul cu Luxemburg:

  • Lucas Tohătan (CSO Voluntari)
  • Patrick Richard (U-BT Cluj-Napoca)
  • Tudor Șomăcescu (Rapid București)
  • Codruț Dinu (CSM Petrolul Ploiești)
  • Mihai Măciucă (U-BT Cluj-Napoca)
  • Nandor Kuti (BC CSU Sibiu)
  • Dragoș Diculescu  (Hamar - Islanda)
  • Bogdan Nicolescu (CSM CSU Oradea)
  • Tudor Gîrbea (Rapid București)
  • Ștefan Grasu (Dinamo București)
  • Emanuel Cățe (U-BT Cluj-Napoca)
  • Rareș Uță (BC CSU Sibiu)

VIDEO. Întreg meciul dintre România și Luxemburg, soldat cu un eșec umilitor pentru naționala lui Mihai Silvășan

Citește și alte știri din baschet:

Cele mai tari momente din NBA All-Star Game » MVP neașteptat în Indianapolis
All-Star Game
Cele mai tari momente din NBA All-Star Game » MVP neașteptat în Indianapolis
Viața unui american naturalizat român, „Petrică de la Cluj”: „Este casa departe de acasă. Este o țară sigură și mă simt iubit”
INEDIT
Viața unui american naturalizat român, „Petrică de la Cluj”: „Este casa departe de acasă. Este o țară sigură și mă simt iubit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
fibra
fibra  •  24 Februarie 2024, 07:38
Postat de papora pe 23 Februarie 2024, 10:51

nu bă..a văzutho pe sorătha pe ***...şi întradevăr i s-a "aplecat"....

Inca unul pe care l-a aruncat la botez de trei ori in sus si l-a prins doar de doua.Sunteti majoritari din nenorocire.

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  23 Februarie 2024, 15:39

Asa se intampla atata timp cat statul roman finanteaza sportul prin primarii, consilii locale, ministere, etc insa jucatorii sunt in mare parte straini. Eu de asta sunt impotriva idei de echipe sustinute de stat. daca statul da 1 leu, cu atat mai mult daca da peste 1 leu, sa nu exista jucatori straini in echipa. asa poate am mai lansa si juniori romani.

sughibughi
sughibughi  •  23 Februarie 2024, 12:59
Postat de calin.radulescu pe 23 Februarie 2024, 01:50

Nationala Romaniei de Baschet NU EXISTA | sa fim seriosi, sportul asta nu exista in Romania | e doar o mica comunitate de pasionati finantata exclusiv de stat (CL, CJ, etc) | Ce mare problema e ca ne bate Luxemburg | Ce noi suntem cumva o forta a baschetului si n-a aflat lumea

evident

Vezi toate comentariile (25)
Comentează