SPORTURI  »  BASCHET  »  3X3

GALERIE FOTO S-a tras cortina peste baschetul 3x3. A avut loc ultimul eveniment al anului, sârbii fiind campionii finalei mondiale

Articol de GSP - Publicat joi, 23 decembrie 2021 21:32 / Actualizat joi, 23 decembrie 2021 21:32

FIBA 3x3 World Tour Final, ultimul act al circuitului mondial profesionist masculin de baschet 3x3, s-a încheiat cu victoria sârbilor de la Liman, care au învins în finala echipa rusă Gagarin, scor 21-14.

Cele mai bune 12 echipe de baschet 3x3 din lume, la masculin, s-au reunit pentru a doua oară în Arabia Saudită, mai exact la Jeddah, pentru a pune capăt unui sezon în care premiile totale au depășit 2 milioane de dolari.

Gala supremă a sezonului a inclus nu mai puțin de 16 medaliați olimpici. De altfel, sfertul de finală dintre Letonia și Rusia a reprezentat o reeditare a finalei olimpice. Rușii și-au luat revanșa, reușind marea surpriză a competiției.

+6 FOTO

Fanii prezenți la FIBA 3x3 World Tour Final în Jeddah au avut parte de spectacolul oferit de către Dunking Devils sau DaMove Crew, un concert de hip-hop al starului saudit Lil Eazy și de asemenea au avut șansa de a câștiga premii oferite de către partenerii globali ai evenimentului Tissot și Wilson.

Arabia Saudită a devenit în ultimii doi ani o destinați cunoscută pentru evenimente, atât sportive, precum Formula 1, Raliul Dakar sau alte competiții precum și culturale, precum festivaluri de muzică.

Polonezul Piotr Grabowski a dominat concursul de slam-dunk și a încasat premiul de 3000 de dolari după finala contra americanului Brandon Ruffin. Campionul olimpic Edgar Krumins a fost câștigătorul concursului de aruncări de 2 puncte în timp ce Mihalo Vasici, medaliat olimpic cu bronz a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, după ce și-a condus echipa către victorie.

+6 FOTO

Sezonul 2021 a fost cel de-al zecelea în istoria FIBA 3x3 World Tour, circuitul mondial masculin de baschet 3x3 debutând în anul 2012.

De remarcat că pentru a patra ediție din istoria competiției, promotorul român Sport Arena Streetball a fost implicat în organizarea evenimentului. Prin intermediul acestora, România a fost prezentă în structura de organizare a unei finale mondiale pentru a patra oară, după edițiile Abu Dhabi 2015 și 2016 și Jeddah 2020. În ultimele zece sezoane organizatorul român a fost implicat în peste 30 de evenimente internaționale din calendarul FIBA 3x3.

CITEȘTE ȘI

Dumitru Dragomir n-are dubii: „FRF a angajat selecționerul, astăzi cred că-l anunță”

EXCLUSIV Flavius Stoican aduce la Dinamo și „coșmarul” Stelei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează