SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROLIGA

Sepsi, cu Olympiacos și Steaua Roșie în preliminariile Euroligii

Foto Miska Birgitta
Foto Miska Birgitta

Articol de - Publicat sambata, 16 iulie 2022 16:59 / Actualizat sambata, 16 iulie 2022 17:11

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, campioana României la baschet feminin, și-a aflat adversarele din preliminariile Euroligii, cea mai importantă competiție continentală inter-cluburi.

Baschetbalistele antrenate de bosniacul Zoran Mikes vor lupta pentru un loc în faza grupelor cu Olympiacos (Grecia) și Steaua Roșie (Serbia). Prima din această grupă de calificare va ajunge pe tabloul principal, iar celelalte două vor continua în EuroCup. Calificările se vor desfășura în perioada 11–13 octombrie.

Sepsi și-a aflat adversarele din Euroligă

Echipa covăsneană și-a aflat și posibilii adversari din grupele cupelor europene. Astfel, dacă va reuși calificarea pe tabloul principal al Euroligii, va face parte din Grupa A, alături de Fenerbahce, ZVVZ USK Praha, Bourges Basket, Valencia BC, Atomerőmű KSC Szekszárd, BC Polkowice și Virtus Segafredo Bologna. 

Dacă va termina pe locul secund în calificări, Sepsi va juca în Eurocup, în Grupa E, împotriva a două echipe din Turcia, Nesibe Aydin și Bursa BSB, precum și a câștigătoarei duelului dintre israelienii de la Elitzur Holon și grecii de la Esperides Kallitheas Atena. 

Dacă încheie turul de calificare pe locul trei, echipa „alb-verde” va continua tot în Eurocup, în Grupa A, cu polonezii de la AZS UMCS Lublin, grecii de la Panathinaikos AC și câștigătoarea duelului dintre maghiarii de la Ludovika-FCSM Csata și israelienii de la Ramat Hasharon.

Citește și alte știri din sportul românesc:

Obiectivele suprizei Vlad Stancu, după Europeanul de tineret: „Am rămas cu o dorință de câștig și cu o dorință de muncă”

Ion Țiriac, sfat pentru româncele finaliste la Wimbledon U14: „E primordial. Măcar antrenorii lor să înțeleagă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  16 Iulie 2022, 23:13

...vom canta iar imnul Tinutului Secuiesc...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează