SPORTURI  »  BASCHET  »  CUPE EUROPENE

Sepsi SIC merge în optimile Eurocup Women » Cea mai bună performanță a clubului covăsnean de la înființare

Annemarie Părău (dreapta) în acțiune Foto Miska Brigitta
Annemarie Părău (dreapta) în acțiune Foto Miska Brigitta

Articol de - Publicat vineri, 22 ianuarie 2021 21:42 / Actualizat vineri, 22 ianuarie 2021 21:44

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat în optimile de finală ale Eurocupei feminine, după ce a câștigat grupa G, pe care a găzduit-o în aceste zile

Sepsi și-a adjudecat clar primul meci, marți seară, scor 85-48 (30-9, 17-17, 19-4, 19-18) cu Basket Namur Capitale din Belgia. Covăsnencele au ratat șansa de a se califica încă după a doua etapă, pierzând, miercuri, duelul cu echipa franceză ESBVA Lille Metropole, scor 70-73 (21-20, 15-14, 14-16, 20-23).

Astfel, a fost nevoie de emoții în așa zisa „finală”, care a avut loc vineri seară, împotriva trupei spaniole Cadi Le Seu, duelul având miza unui loc în primele 16, "la braț" cu Lille (care și-a asigurat calificarea după ce a trecut lejer de Namur, 75-45).

Au revenit în partea a doua

Prima jumătate a partidei a fost un chin pentru echipa pregătită de bosniacul Zoran Mikes, ibericele intrând la pauză cu un avantaj de 8 puncte. Covăsnencele au reușit însă să întoarcă în partea a doua, impunându-se cu 57-50 (15-17, 11-17, 19-8, 12-8) și câștigând grupa. Cu emoții și cu o evoluție, parcă, sub așteptări, Sepsi SIC a obținut cea mai bună performață de la înființarea clubului. 

Sepsi SIC merge în optimile Eurocup Women » Cea mai bună performanță a clubului covăsnean de la înființare
Jucătoarele de la Sepsi bucurându-se pentru reușita de vineri Foto Miska Brigitta


Toate meciurile grupei G s-au disputat în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, Eurocupa feminină desfășurându-se în acest sezon, în contextul pandemiei de coronavirus, în turnee „bulă”, cu meciuri în manşă unică (în loc de sistemul clasic, cu etape săptămânale, cu jocuri tur-retur).

Pas cu pas, cu Final Four la orizont

Sepsi și Lille merg, așadar, în playoff, care se va desfășura în același sistem, cu turnee și jocuri în manșă unică: optimile și sferturile de finală în patru mini-turnee a câte patru echipe, cele mai bune urmând a ajunge ulterior în „Final Four”. Ultima campioană a României, Sepsi SIC, a participat în urmă cu trei luni în calificările pentru Euroleague Women, însă a fost eliminată de formaţia spaniolă Spar Girona. 

Citește și alte știri din baschet

Sepsi SIC, start lansat în grupele Eurocup la baschet feminin

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close