SPORTURI  »  BASCHET  »  LIGA NAȚIONALĂ

Nu le stă nimeni în cale: Sepsi a încheiat sezonul regulat cu victorii „pe linie”! Ce vor de la rivale

FOTO: Miska Brigitta
FOTO: Miska Brigitta

Articol de - Publicat luni, 29 martie 2021 01:36 / Actualizat luni, 29 martie 2021 01:54

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, de patru ori campioană a României la baschet feminin, a reușit performanța de a încheia sezonul regulat al ediției actuale de campionat cu victorii „pe linie”. 

22 de succese în tot atâtea partide au reușit fetele antrenate de bosniacul Zoran Mikes, pentru prima dată de la înființarea clubului. Ultimele rezultate, în acest weekend, 128-18 cu Rookies Oradea și 73-68 cu CSM Satu Mare, singura trupă care în competiția internă mai reușește să le „chinuie” pe covăsnence.

„În fiecare an mai aveam câte o înfrângere în sezonul regulat. Această performanță nu are valoare dacă nu vom fi pe primul loc și la finalul playoff-ului. Începe, practic, un nou campionat, unde se pot întâmpla multe. Vrem să mergem până la capăt pe acest drum!”, a spus Rusz Istvan, director executiv al lui Sepsi SIC.

Sepsi simte lipsa competitivității

De altfel, în acest sezon Sepsi a reușit și cea mai bună performanță europeană, sferturile de finală ale Eurocup Women, fază în care au fost eliminate de Reyer Venezia, liderul Serie A.

Lipsa mai multor meciuri tari în Liga Națională este, însă, un dezavantaj pentru ultima campioană a României, mai spune oficialul covăsnean: „Avem o echipa bună, competitivă, în acest an, nu numai în campionat, în cupele europene am scris istorie, atât sportiv, prin calificarea în sferturile Eurocup, cât și diplomatic, prin organziarea a două turnee tip bulă. 

Trebuie să amintesc că, din păcate, nu se inveșteste în baschetul feminin și din această cauză există o lipsă de competivitate. Aș dori să văd cel puțin patru, cinci echipe care se luptă la titlu și mai multe echipe care participă în cupele europene. Trebuie să ne mișcăm din acest impas, pentru a aduce în prim plan baschetul feminin din România acolo unde îi este locul”.

Duc dorul fanilor

„În acest an dorim să eventul. Am făcut deja un pas, ne-am adjudecat Cupa, ne apropiem cu pași repezi de finalul Ligii Naționale. Ne mișcăm deja și pe piață pentru a alcătui o echipă și mai bună la anul! În același timp, avem și un gust amar, având în vedere această perioadă de pandemie, când, în acest parcurs minunat al echipei, cei mai buni fani de baschet din țară nu au putut fi prezenți în sală și ne-au putut susține doar online, din fața ecranelor”, a încheiat Rusz.

Citește și alte știri din baschet: 

Performanță istorică pentru CSM Oradea: bihorenii s-au calificat în Final Four-ul FIBA Europe Cup!

Surpriză la alegerile Federației Române de Baschet » Carmen Tocală intră în cursă!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează