SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROCUP

Sepsi SIC Și-a aflat adversara din optimile Eurocup » Cu cine se va înfrunta campioana României

Sepsi SIC Și-a aflat adversara din optimile Eurocup FOTO Brigitta Miska
Sepsi SIC Și-a aflat adversara din optimile Eurocup FOTO Brigitta Miska

Articol de - Publicat luni, 25 ianuarie 2021 17:38 / Actualizat luni, 25 ianuarie 2021 18:23

Sepsi SIC Sf. Gheorghe, campioana României la baschet feminin, o va înfrunta pe formația spaniolă Lointek Gernika Bizkaia, care îi va sta în cale în lupta pentru un loc în sferturile de finală din Eurocup Women.

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a aflat adversara din optimile de finală ale Eurocup Women, a doua competiție europeană intercluburi la feminin. Covăsnencele o vor întâlni pe Lointek Gernika Bizkaia (Spania), după ce au câștigat Grupa G a competiției, pe care au găzduit-o săptămâna trecută.

Sepsi SIC, primul loc în grupa G din Eurocup Women

Pentru a ajunge în optimi, Sepsi a trecut de Basket Namur Capitale din Belgia, 85-48 (30-9, 17-17, 19-4, 19-18), și de Cadi la Seu din Spania, 57-50 (15-17, 11-17, 19-8, 12-8), pierzînd duelul cu franțuzoaicele de la ESBVA Lille Metropole, scor 70-73 (21-20, 15-14, 14-16, 20-23). Rezultate care le-au asigurat fetelor antrenate de bosniacul Zoran Mikes primul loc în grupă, în cel mai scurt sezon regulat din istoria competiției.

Toate meciurile grupei G s-au disputat în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, Eurocupa feminină desfăşurându-se în acest sezon, în contextul pandemiei de coronavirus, în turnee „bulă”, cu meciuri în manşă unică (în loc de sistemul clasic, cu etape săptămânale, cu jocuri tur-retur).

Lointek Gernika Bizkaia s-a calificat de pe poziția a 2-a

De cealaltă parte, echipa bască s-a calificat de pe locul doi în playoff, după ce a terminat în grupa F cu două victorii și o înfrângere. Dacă trec de Bizkaia, Părău&co vor întâlni în sferturile de finală învingătoarea duelului dintre Reyer Venezia (Italia) și InvestInTheWest ENEA Gorzow (Polonia).

Final Four-ul se va desfășura în luna mai

Tot în turnee „bulă” se vor disputa și următoarele două faze ale Eurocupei feminine: patru „hub”-uri a câte patru echipe, practic fiecare cu două semifinale și o finală, iar cele patru câștigătoare se vor întâlni, în luna mai, în „Final Four”-ul competiției.

Ultima campioană a României, Sepsi SIC, a participat în urmă cu trei luni în calificările pentru Euroleague Women, însă a fost eliminată de formaţia spaniolă Spar Girona.

Citește mai multe știri din sport:

Jucătoarea care a făcut spectacol în Australia: „Vrei să mănânc mingea? Bine!”

Sorana Cîrstea, săgeată către Simona Halep înainte de Australian Open? De la ce a pornit totul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close