SPORTURI  »  BASCHET  »  SEPSI

Sepsi-SIC, speranțe de Euroligă » Caută calificarea în cea mai tare competiție europeană din baschetul feminin

Jucătoarele de la Sepsi strâng rândurile pentru Euroligă FOTO Brigitta Miska
Jucătoarele de la Sepsi strâng rândurile pentru Euroligă FOTO Brigitta Miska

Articol de - Publicat marti, 21 septembrie 2021 10:02 / Actualizat marti, 21 septembrie 2021 10:41

Sepsi-SIC dispută, la Sfântu Gheorghe, calificarea în cea mai importantă întrecere continentală. Szekszárd (Ungaria) și Kayseri (Turcia) îi vor fi adversare miercuri și joi

Campioana României la baschet feminin, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, va avea parte, săptămâna aceasta, de unul dintre cele mai importante momente de la înființarea clubului. Covăsnencele vor evolua, acasă, la Sepsi Arena, într-una dintre cele două grupe de calificare în Euroligă, cea mai importantă competiție continentală intercluburi.

Trupa antrenată de bosniacul Zoran Mikes va lupta împotriva lui Atomerőmű KSC Szekszárd (Ungaria) și a lui Bellona Kayseri Basketbol (Turcia), pentru a pătrunde în faza grupelor. Meciurile din 22-23 septembrie vor fi primele dispute oficiale din noul sezon pentru trupa care a câștigat de cinci ori Liga Națională și de șase ori Cupa României. Câștigătoarea grupei va ajunge pe tabloul principal, iar ocupantele locurilor doi și trei vor continua în Eurocup, a doua competiție continentală în baschetul feminin. În cealaltă grupă preliminară se află Valencia (Spania), Schio (Italia) și Bourges (Franța).

Sepsi-SIC, fără toate jucătoarele

„Nu am arătat cea mai bună față a noastră în ultimele două partide. Au fost primele jocuri cu fani în tribună, după un an și jumătate. Aceasta e o mare bucurie, dar și echipa trebuie să se readapteze și să gestioneze această situație", a declarat antrenorul Zoran Mikes, după jocurile amicale disputate săptămâna trecută, 68-56 și 86-75 cu Vojvodina Novi Sad. „Suferim, în această perioadă, pentru că nu avem toate fetele în pregătire. Pentru americanca Wilson ne-am înțeles într-un fel cu echipa din WNBA de la care vine, însă cei de acolo au mai amânat momentul. Așa că va sosi doar după calificări și sperăm să o putem integra, atunci, cât mai rapid", a adăugat el.

„Orban și Podar sunt la o acțiune a naționalei U23 de baschet 3x3. Am fi avut nevoie de ele în pregătire și puteam primi mai mult respect în acest sens, mai ales că suntem echipa care aduce puncte în Europa pentru România. Nu am găsit un adversar de antrenament în România, chiar dacă începe campionatul în mai puțin de două săptămâni. Nu a putut sau nu a vrut nimeni să joace, am fost nevoiți să apelăm la echipa din Novi Sad. Plus alte mici probleme medicale", a semnalat Mikes.

Grupa cealaltă, mai grea

Sperăm să transformăm însă toate aceste detalii într-o energie care să ne ajute să dăm totul pentru calificare. Cred că șansele sunt egale, 33 la sută pentru fiecare dintre cele trei echipe. Cealaltă grupă ar fi fost mult mai grea. Sperăm ca la meciurile din calificări să vină mulți suporteri, mai mulți decât au venit la cele două amicale de acasă, pentru că avem mare nevoie de ei!", a declarat tehnicianul. 

Șapte nume noi pentru Sepsi-SIC

Au semnat cu Sepsi-SIC, înaintea noii stagiuni, americancele Brianna Fraser, Aaliyah Wilson și Shaqwedia Wallace, sârboaica Maja Miljkovici, rusoaica Marina Baș, Alina Podar, Anisia Croitoru, iar Teodora Neagu a revenit, după trei ani, în tricoul alb-verde. De asemenea, și-au prelungit contractele Ioana Ghizilă, Jovana Pasici, Ștefania Cătinean și Nikolett Orban, iar tinerele Botos Petra si Nemes Gréta au fost promovate de la Clubul Sportiv Școlar Sfântu Gheorghe. 

Au părăsit, în schimb, echipa Kincso Kelemen, Rebecca Tobin, Marie Ruzickova, Rebekah Gardner, Pinelopi Pavlopoulou, Renata Kovacs și Andra Mandache, aceasta din urmă încheindu-și cariera. 

Banderola a fost predată

Deși și-a prelungit și ea contractul cu Sepsi, din motive personale, Annemarie Gödri-Părău va lipsi cel puțin câteva luni de pe terenul de joc. Astfel, banderola de căpitan a fost preluată de către muntenegreanca Jovana Pasici. 

Sepsi-SIC, speranțe de Euroligă » Caută calificarea în cea mai tare competiție europeană din baschetul feminin
Jovana Pasici în acțiune FOTO Brigitta Miska

E o onoare să fiu noul căpitan. Am avut multe motive pentru a continua aici. Între ele, faptul că mă simt ca acasă, îmi plac baschetul pe care îl jucăm și, bineînțeles, fanii. Îi respect mult, inima mea e «verde». Îi aștept la sală! Și acum, pentru că, alături de ei, avem șansa noastră la calificarea în grupe, dar și în restul sezonului!", a spus jucătoarea de 29 de ani.

„Zile istorice pentru oraș"

Managerul Rusz Istvan crede că turneul de calificare de săptămâna în curs va reprezenta un moment istoric pentru orașul Sfântu Gheorghe. În sezonul precedent, în contextul desfășurării competițiilor în turnee „bulă", din cauza pandemiei de coronavirus, Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe a găzduit mai multe astfel de evenimente în Eurocup, iar trupa pregătită de bosniacul Zoran Mikes a ajuns până în sferturile de finală ale competiției. 

Sepsi-SIC, speranțe de Euroligă » Caută calificarea în cea mai tare competiție europeană din baschetul feminin

Fanii nu s-au putut bucura alături de jucătoare, însă acum vor reveni în tribune. „În primul rând, sperăm ca situația să permită accesul spectatorilor în tribune, chiar și în număr limitat, pentru tot sezonul. În acest moment, avem poarta deschisă către cea mai importantă competiție și trebuie să facem un pas mare pentru a ajunge acolo. Suntem pregătiți, de aceea ne-am înscris. Vor fi trei zile mari în istoria orașului", a spus Rusz. 

Programul meciurilor

  • Miercuri, 22 septembrie
  • Sepsi-SIC - Atomerőmű KSC Szekszárd (Ung) ora 20:00
  • Joi, 23 septembrie
  • Sepsi-SIC - Bellona Kayseri Basketbol (Tur) ora 20:00

Citește mai multe știri din sport:

Ilie Năstase nu crede că românii trebuie să se laude cu performanțele Emmei Răducanu: „De ce să ne mândrim cu ea? S-a născut în altă țară!”

Made în România » Poate să reușească o echipă fără straniere? Medgidia încearcă!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  21 Septembrie 2021, 12:30

Felicitari SEPSI SIC !!Renume europeana...organizare ireprosabila...seriozitate si munca,ce caracterizeaza echipa campioana care domina baschetul feminin national de ani de zile. SUCCES atat in campionatul intern cat si in cupele europene !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează