SPORTURI  »  BASCHET  »  CM

VIDEO + FOTO Rușine istorică pentru SUA! Mare favorită a Mondialului de baschet, eliminată de o formație care nu ajunse niciodată în finală

Germania a învins naționala Statelor Unite ale Americii în semifinalele Campionatului Mondial de baschet masculin, scor 113-111. +9   FOTO
Germania a învins naționala Statelor Unite ale Americii în semifinalele Campionatului Mondial de baschet masculin, scor 113-111.

Articol de - Publicat vineri, 08 septembrie 2023 17:45 / Actualizat vineri, 08 septembrie 2023 17:53

Germania a învins naționala Statelor Unite ale Americii în semifinalele Campionatului Mondial de baschet masculin, scor 113-111.

  • Finala Campionatului Mondial, Germania - Serbia, este programată duminică, de la ora 15:40. 

Mondialul din 2023, organizat pentru prima dată în mai multe țări, Filipine, Japonia și Indonezia, avea o favorită clară la start. Chiar dacă a venit fără principalele staruri, Durant, Harden sau Curry preferând să se odihnească înaintea următorului sezon de NBA, SUA avea o garnitură stelară în comparație cu rivalele.

SENZAȚIONAL! România este în sferturi la Europeanul de volei după 38 de ani » Victorie în decisiv după un meci infernal cu Croația
ROMÂNIA, ÎN SFERTURI LA EURO
SENZAȚIONAL! România este în sferturi la Europeanul de volei după 38 de ani » Victorie în decisiv după un meci infernal cu Croația

Germania a eliminat SUA de la Mondialul de baschet

În semifinala de astăzi, ofensiva nord-americanilor a funcționat excelent, dar apărarea a fost complet demantelată de nemți.

+5 FOTO

Franz Wagner (Orlando Magic) și Daniel Theis (Indiana) au făcut ce au vrut sub panou, iar Dennis Schroder (LA Lakers) a coordonat magistral acțiunile ofensive, 9 pase decisive.

Cine a reușit punctele Germaniei în semifinala cu SUA: Andreas Obst (Bayern, 24 de puncte), Franz Wagner (Orlando, 22), Daniel Theis (Indiana, 21), Dennis Schroder (LA Lakers, 17), Johannes Thiemann (Alba Berlin, 10), Moritz Wagner (Orlando, 10), Johannes Voigtmann (Milano, 6), Isaac Bonga (Bayern, 3).

Germania a produs surpriza și s-a calificat pentru prima dată în istorie în finala Campionatului Mondial. Mai avea un loc 3, la ediția din 2002.

Serbia - Germania, finala Campionatului Mondial de baschet

În prima semifinală au avut câștig de cauză tot europenii. Serbia, condusă magistrală de Bogdan Bogdanovic, starul celor de la Atlanta, a învins Canada, o echipă plină de staruri din NBA, scor 95-86.

Precedenta finală 100% europeană s-a jucat în 2016. Spania zdrobea Grecia, 70-47.

Citește și alte știri din sportul internațional: 

VIDEO A trecut de Cîrstea, dar s-a oprit în semifinale în fața senzației din SUA » Cum arată finala feminină la US Open

VIDEO Kim Rasmussen a prefațat debutul Rapidului în Liga Campionilor: „Suntem în grupa morții”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
IonutHD
IonutHD  •  09 Septembrie 2023, 16:00

Mereu Serbia! Grande Serbia!

81mada
81mada  •  09 Septembrie 2023, 14:22
Postat de lucian_iasi85 pe 09 Septembrie 2023, 08:53

Mâine (duminică) ora 15:40. La 11:30 mâine e finala mică, SUA-Canada

Multumesc!

MaxiP
MaxiP  •  09 Septembrie 2023, 14:02

Rusine istorica, aia vin cu echipa a 5-a, rateaza cu greu finala si e rusine istorica. Daca doreau, castigau Mondialul fara sa se apropie cineva la 50 de puncte de ei. Realitatea e ca Lyles ramane putin in eroare, desi tehnic are dreptate: campionii NBA nu sunt intr-adevar campioni mondiali, dar se pare ca nici nu prea dau 2 bani pe mondiale.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează