SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO A trecut de Cîrstea, dar s-a oprit în semifinale în fața senzației din SUA » Cum arată finala feminină la US Open

Coco Gauff/ foto Imago Images
Coco Gauff/ foto Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 08 septembrie 2023 09:56 / Actualizat vineri, 08 septembrie 2023 10:38

Karolina Muchova (27 de ani, 10 WTA), sportiva care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea în sferturile US Open, a pierdut în semifinale cu Coco Gauff (19 ani, 6 WTA), scor 6-4, 7-5. Jucătoarea din SUA va da în finală peste bielorusa Aryna Sabalenka (25 de ani, 2 WTA).

Sabalenka a trecut în penultimul act de Madison Keys (28 de ani, 17 WTA), scor 0-6, 7-6, 7-6. Finala US Open pe tabloul feminin are loc sâmbătă, de la ora 23:00, și va fi transmisă pe Eurosport.

Scene nemaivăzute la US Open » A aruncat cu racheta spre staff, iar la final a recunoscut: „I-am înjurat”
US OPEN
Scene nemaivăzute la US Open » A aruncat cu racheta spre staff, iar la final a recunoscut: „I-am înjurat”

Coco Gauff, la prima finală de US Open

Coco Gauff, noua senzație a tenisului american, a ajuns în prima finală din carieră la US Open, la 19 ani. Este a doua finală de Grand Slam din carieră, după cea pierdută în 2022 la Roland Garros, în fața polonezei Iga Swiatek.

Coco a început tare meciul cu Muchova din semifinală, a făcut două break-uri și s-a desprins la 5-1. De nicăieri, cehoaica a fost aproape să revină, câștigând 3 game-uri la rând. La 5-4 pentru Gauff, Muchova a servit în speranța de a egala, însă a fost spulberată de jucătoare din SUA cu 0-40.

Setul doi a fost marcat de o întrerupere care a durat aproape o oră. 4 protestatari au început să strige din tribune împotriva folosirii de combustibili fosili, iar după câteva minute de incertitudine, jucătoarele au părăsit terenul și au revenit abia după ce ultimul protestatar a fost evacuat, în cătușe.

Întreruperea nu a părut să o afecteze pe Gauff, care s-a impus și în setul doi, cu 7-5, după ce Muchova salvase 5 mingi de meci.

Meci dramatic între Sabalenka și Keys

A doua semifinală, dintre Keys și Sabalenka, a oferit mult mai mult dramatism. Surprinzător, jucătoarea din SUA s-a impus în primul set în doar 31 de minute, fără să piardă vreun game.

Madison a controlat și setul doi, a condus chiar cu 5-3 și a fost la un game de a juca finala împotriva conaționalei Coco Gauff. Doar că, după o ieșire nervoasă, în care a aruncat cu racheta spre staff și și-a înjurat colaboratorii, Sabalenka s-a trezit.

A luat 3 game-uri la rând, s-a desprins la 6-5, apoi setul a intrat în tie-break, unde bielorusa a câștigat cu 7-1. Dramatismul a continuat în decisiv, unde s-a ajuns din nou la tie-break. Sabalenka s-a impus cu 10-5 și s-a calificat în finală.

Citește și:

Naomi Osaka plănuiește să revină anul viitor în circuit
US OPEN
Naomi Osaka plănuiește să revină anul viitor în circuit
Ce a făcut Sorana Cîrstea, după eliminarea de la US Open
US OPEN
Ce a făcut Sorana Cîrstea, după eliminarea de la US Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Trandafir
Trandafir  •  08 Septembrie 2023, 14:23

Ma alatur protestului ucrainienilor. Opritii pe rusi !Daca nu se poate pe front, macar in tenis. De ce vestitul Occident i-a permis unei rusoaice, fie si alba, sa ajunga lider mondial inaintea aliatei noastre simpatica poloneza din NATO ? Cum nu au putut macar sa o scoata dopata, contaminata ce ceva ce stiu ei ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează