SPORTURI  »  BASCHET  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Telefonul incredibil primit de Sabrina Ionescu de la Federația Română de Baschet: „Vedeți, de-asta vă zbateți în mediocritate!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 octombrie 2020 23:31 / Actualizat sambata, 17 octombrie 2020 00:02

Dan Ionescu, tatăl cunoscutei baschetbaliste americane cu origini în țara noastră Sabrina Ionescu (22 de ani), a acceptat invitația lui Costin Ștucan și a fost invitatul emsiunii GSP Live, alături de fiica sa. Acesta povestit câteva întâmplări din copilăria baschetbalistei, dar și detalii despre cum a vrut Federața Română de Baschet să îl convingă să își lase fiica să joace pentru naționala României.

Sabrina este o tânără baschetbalistă din California, care în acest an a fost prima jucătoare selectată la draft-ul pentru Liga Feminină de baschet din SUA (WNBA), alăturându-se formației New York Liberty. Ea este considerată o baschetbalistă de mare perspectivă în Statele Unite, fiind desemnată jucătoarea anului la nivel de facultate în sezonul trecut.

Poveste amuzantă despre Sabrina Ionescu și fratele ei geamăn, relatată de tatăl lor: „Se duceau la teren și jucau baschet cu adulții pe înghețate”

Tatăl Sabrinei își aduce aminte cu plăcere de copilăria fiicei sale și despre rivalitatea cu fratele său, Edward, acesta practicând același sport: „M-a amuzat mereu competiția dintre ei. Pe oricine întrebi dintre ei doi, fiecare îți va spune ca el este mai bun. Faptul că sunt atât de apropiați unul de altul este cea mai mare plăcere pentru mine. Când erau mici, jucau cu oamenii care mai veneau în parc având ca miză o înghețată. Ei nu aveau bani. La 10 ani, când mergeau în parc, nu îi lăsam cu bani. Le dădeam o apă, un sandviș și le ajungea. Lumea se mira: «De unde aveți, măi copii, voi bani de înghețată?» Și, bineînțeles că îi băteau pe cei din parc și mâncau zilnic înghețată. Și vreau să vă spun că am aflat târziu de chestia asta. Când jucau unul împotriva altuia se lăsa cu „sânge” pe teren, dar când jucau în echipă, se știau fără să se vadă.

Ca părinte, Când vezi că unul spune ceva, iar celalalt spune altceva, le zici: «Dacă nu cădeți de acord, nu mai mergem nicăieri» Sabrina mai bine nu mergea nicăieri decât să nu fie ca ea. Zicea: «Ok, stăm acasă»”.

EXCLUSIV VIDEO Telefonul incredibil primit de Sabrina Ionescu de la Federația Română de Baschet: „Vedeți, de-asta vă zbateți în mediocritate!”

Telefon de la Federația Română de Baschet pentru Sabina Ionescu. Reacția tatălui ei: „Vedeți, de-asta vă zbateți în mediocritate!”

Totodată, Dan Ionescu a oferit detalii despre subiectul „Sabrina la naționala României” și povestit de ce l-a refuzat pe un oficial din Federația Română de Baschet: „Am primit un telefon acum un an sau doi și cineva mă ruga sa joace fata mea pentru România. Le-am spus că deja ea dăduse semnătura pentru Statele Unite. Acea persoană mi-a răspuns: «Hai, că se poate, facem noi cumva. De ce să dea probe ca să prindă echipa? Aici are locul asigurat». Când am auzit asta, nu m-am abținut și i-am zis direct: «Vedeți, domnu'? Acesta este motivul pentru care vă zbateți în continuare în mediocritate. De ce să aibă locul asigurat? Cine e ea? Ea trebuie să participe și să își câștige locul în echipă». Celelalte fete vor zice că e matroană pentru că a venit din America. Trebuie să fii lider prin exemplu. Mi-ar fi plăcut să joace unul dintre copii pentru România, dacă nu erau regulile FIBA atât de stricte”.  

VEZI AICI EMISUNEA INTEGRALĂ:

Citește mai multe știri din GSP Live:

EXCLUSIV VIDEO Tatăl Sabrinei Ionescu, despre relația baschetbalistei cu Kobe Bryant: „Pentru ea, a fost un monument”

EXCLUSIV // VIDEO Un fotbalist antrenat de Dan Petrescu dă totul din casă » Metodele incredibile ale antrenorului: „A făcut și școala și armata cu noi. Dacă făceai asta, te termina”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cj1960i
cj1960i  •  17 Octombrie 2020, 12:25

Auzi la asta! Decand o inghetata e un lux in America?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează