FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

EXCLUSIV // VIDEO Un fotbalist antrenat de Dan Petrescu dă totul din casă » Metodele incredibile ale antrenorului: „A făcut și școala și armata cu noi. Dacă făceai asta, te termina”

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat marti, 13 octombrie 2020 14:29 / Actualizat marti, 13 octombrie 2020 14:40

Invitat la GSP Live, fostul atacant Ionuț Mazilu, ajuns la 38 de ani, a dezvăluit cum a fost să îl aibă ca antrenor pe Dan Petrescu (52), actualul tehnician al campioanei CFR Cluj.

La începutul carierei sale în antrenorat, „Bursucul” a stat pe banca Sportului Studențesc, în două rânduri. Prima dată între iulie și decembrie 2003, apoi între iulie 2004 și decembrie 2005. În toată această perioadă, Mazilu a fost legitimat la clubul bucureștean.

Ionuț Mazilu: „Dan Petrescu era ca un profet”

„A fost un antrenor dur pentru noi la momentul ăla. Noi eram copii, el a făcut, să zic așa, și școala și armata cu noi. Nouă ne-a prins bine perioada cu el, pentru că el era foarte exigent. La un antrenament am făcut 36 de bucăți de 300 de metri. Peste 10 kilometri alergați. Avea 2-3 idei foarte bune la momentul ăla. Dacă îți spunea să stai pe 16 metri și stăteai pe 17 metri, te termina

Era perfecționist din punctul ăsta de vedere, le ducea la limită. Tot timpul când intrai în teren știai ce ai de făcut. Tot timpul a fost un antrenor impunător.

Tot ce spunea se întâmpla. Era ca un profet, simțea foarte bine jucătorul. Dacă te pregăteai bine, n-avea probleme. Dacă vedea că nu te pregătești, știa că nu poți să fii 100% la meci. Am exemplul meciului de Cupă cu FC Național, când am bătut acasă 2-0 și apoi, în retur, ne-a zis că la cum ne-am pregătit, până la pauză e 3-0 pentru ei, că nu avem nicio șansă. Și am pierdut Cupa, cu 3-0, spre final, dar am pierdut”, a spus Mazilu, la GSP Live. 

Moment tensionat cu Dan Petrescu? Înaintea unui meci de Cupă mi-a spus că nu m-am pregătit. Eram mai delăsător probabil la momentul ăla. M-a băgat totuși în teren și am dat gol. M-am uitat spre el și mi-a arătat pumnul - Ionuț Mazilu, povestire din perioada petrecută la Sportul

EXCLUSIV // VIDEO Un fotbalist antrenat de Dan Petrescu dă totul din casă » Metodele incredibile ale antrenorului: „A făcut și școala și armata cu noi. Dacă făceai asta, te termina”
Dan Petrescu, pe vremea când antrena la Sportul // FOTO: Arhivă GSP

7 trofeea câștigat Dan Petrescu în cariera sa de antrenor. 3 cu CFR Cluj și câte unul cu Unirea Urziceni, Jiangsu Guoxin, Kuban Krasnodar și ASA Târgu Mureș. Celelalte echipe din cariera „Bursucului” sunt FC Național, Sportul, Rapid, Wisla Cracovia, Dinamo Moscova, Al-Arabi, Jiangsu Suning, Al-Nasr și Guizhou Hengfeng

4 echipea bifat Mazilu de-a lungul carierei de jucător: Sportul Studențesc, Rapid, Dnipro și Arsenal Kiev

VIDEO Emisiunea integrală cu Ionuț Mazilu

Citește mai multe știri din GSP Live:

Ionuț Mazilu, despre accidentarea care i-a încheiat cariera: „Jumătate de centimetru mai la stânga și ajungeam în scaun cu rotile”

Verdict la GSP Live: „Deși nu m-a convocat, Victor Pițurcă e cel mai mare selecționer al României!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează