SPORTURI  »  BASCHET  »  NETFLIX

„The Last Dance” » Michael Jordan a fost uriaș, dar și-a atras și mai mulți dușmani. Unii din propriul vestiar, de la Bulls: „Dezamăgire” + „Un turnător, o mizerie”

Michael Jordan, stânga, și Scottie Pippen la Chicago Bulls
Michael Jordan, stânga, și Scottie Pippen la Chicago Bulls

Articol de - Publicat vineri, 22 mai 2020 16:46

Jordan. Michael Jordan. Foarte mulți specialiști îl consideră cel mai mare atlet al timpurilor moderne. O legendă contemporană. Un brand uriaș. Nu doar fiindcă obiectele vestimentare cu sigla „Air Jordan" se vând ca pâinea caldă. Cu un preț ceva mai mare decât alte produse si-așa mult supradimensionate.

Michael Jordan rămâne un titan al lumii noastre. Nu trebuie să fii un fan fanatic ca să-i recunoști măreția. Unii l-au numit „Regele", suprem, mai mare chiar decât Muhammad Ali, Elvis sau The Beatles. 

Michael Jordan 23 nu putea fi fără 33, 91, 7 sau 54 

Alții... Nu au păreri la fel de apreciative. Nu neapărat din punct de vedere sportiv, fiindcă nimeni nu-i poate lua imponderabilitatea pe parchetul sălilor NBA, un talent și o forță inimaginabilă, un vector de forță care a adus Chicago Bulls la nivelul de mit al anilor '90 în baschetul universal. 

Cât a fost Michael Jordan, Bulls a fost un Real Madrid al sportului! Dar pe lângă MJ și-al său 23 istoric au mai fost și alții. 

Ca să nu menționăm că au fost atleți, sportivi, de cel mai înalt nivel. Barcelona nu ar fi câștigat ploaia de trofee dacă lângă Messi nu mai erau și alți fotbaliști de clasă. Tot la fel Real Madrid. La fel, în NBA, Lakers, Cavaliers, Heat, Warriors sau cine mai vreți. Lângă Kobe au fost Shaq și alții la fel de mari. Tot la fel lângă LBJ, au fost Wade, Bosh și alți flăcăi buni. 

Cele 10 episoade difuzate de ESPN/Netflix despre perioada glorioasă a "taurilor" din anii 1990, „The Last Dance", au scos la lumină - și extrem de mediatizat - viața lui Jordan și a celorlalți. OK, Jordan atrage ca un magnet, oricine lângă el pare „atașat". 

Chiar dacă-mi permit o părere personală, probabil că și alții l-au văzut pe Pippen doar ca un „locotenent" al marelui MJ, cu toate că Scottie a fost mereu subapreciat: ar fi fost un zeu la oricare franciză din NBA din acei ani magnifici, iar poate dacă nu ar fi existat Jordan atunci, poate că s-ar fi vândut mai multe produse cu numărul 33 decât cu 23. 

Ideea e că Jordan a condus acea armată imperială, însă serialul și reacțiile nu arată că el a fost foarte iubit în cadrul grupului.

 A dat în Scottie Pippen, acesta a ripostat 

După ce-a urmărit episoadele care au fost mediatizat în cadrul rețelei, Scottie a avut o remarcă, dureroasă, acidă, ce ascunde multe idei: „Sunt dezamăgit și mai mult decât nervos". 

Pippen a fost una dintre piesele esențiale ale succesului lui Bulls - 6 trofee de campioană NBA în 8 ani - dar „el este foarte nervos vizavi de Michael și de cum a fost portretizat, numit fiind ca egoist, într-un fel sau altul, fiind supărat că a participat la acest serial, că s-a implicat". 

Declarația îi aparține lui David Kaplan, expusă la show-ul radio Kap and Co. Dinastia creată de Jordan, de Pippen, de Rodman, Grant, Kukoc, Kerr, de Phill Jackson, în loc să fie aureolată peste ani de glorie, a atras critici și a reaprins antipatii vechi. Michael a făcut o remarcă răutăcioasă. 

L-a numit „egoist" pe omul său numărul 1, care l-a sprijinit în cursa pentru inelele de campion. De ce?

  • Scottie Pippen a amânat să se opereze la gleznă până aproape de startul sezonului 1997 – 1998 și astfel a ratat două luni pe teren, decizia fiind luată se pare din cauza unei neînțelegeri contractuale cu managerul general Jerry Krause.
  •  Apoi, Michael Jordan l-a criticat pentru meciul 7 al finalei Conferinței de Est din anul 1990, partidă pierdută în fața celor de la Detroit Pistons, sau pentru decizia lui Pippen de a nu reintra pe teren în meciul trei contra lui New York Knicks, în 1994, în semifinala Conferinței de Est. 
Michael Jordan, Chicago Bulls
Michael Jordan, Chicago Bulls

Horace Grant l-a „împachetat", Rodman în lumea lui 

Scottie nu e singurul supărat. „Este un turnător de ultima speță. Ranchiună și minciuni. De fapt, el este o mizerie", a tunat Horace Grant, care a petrecut 7 ani în „Orașul Vânturilor". 

„Poate că el a simțit că mă domină, dar s-a înșelat amarnic. Dacă se dădea la mine, eu îi răspundeam imediat. Poate că-i mergea cu alții, cu mine nu", a mai spus Grant. 

Și Dennis Rodman a avut ceva de zis, chiar dacă documentarul l-a readus în luminile rampei: „Mental, nu cred că foștii mei colegi erau capacitați psihic să reziste. Michael este un fel de «Eu, oricum, o s-o fac, așa că priviți-mă cum voi deveni faimos!». 

El nu și-a încercat-o cu mine deoarece veneam după ce-am fost campion cu Pistons și cu Spurs. Nu-mi păsa ce spune, eram eu deja faimos!".

Citește și alte articole din baschet:

Dennis Rodman, întâlnire senzațională cu Kim Jong-Un, la Phenian: „Eram morți de beți. A început să cânte, apoi a adus niște fete”

Scandal uriaș cu legendele NBA » Michael Jordan: „E un imbecil!”. Isiah Thomas: „Acum sunt 10 ca Jordan”

Playtech: BOMBĂ! Cosmin Olăroiu, la tribunal! IREAL câți bani îi cere unui partener român. Ce s-a întâmplat, de fapt


Comentarii (8)
demolarii
demolarii  •  22 Mai 2020, 20:42

E clar ca fără Jordan, sezoanele 1994-1995 și jumătate din 1995-1996 Chicago a dominat NBA. Pentru autorul articolului doar. Da, au câștigat împreună tocmai pentru ca M Jordan erau un competitor prin excelență, astfel capacitandu-i și pe restul. Da ,Rodman era campion cu alte 2 echipe, dar și M Jordan avea 3 trofee cu Buls, fără Rodman. Pippen a avut realizări de top, dar nu vom știi care ar fi fost cifrele fără Jordan. După 1998 , ce a facut in NBA? Da , Jordan fără ei poate nu câștigă 6 titluri, dar sigur câștigă 1 cu alți coechipieri, pentru ca a pus presiune pe conducere prin atitudinea sa , sa faca o echipă. Faceti o comparatie intre cariera antrenorului vs manager după 1998. Cine a fost din nou campion? Mesi e talentat, iar Barcelona a avut jucători valorosi in ultimii 20 de ani. De ce are doar 3 Ligi in peste 15 ani de carieră? Se pot face multe comentarii , dar Jordan a fost un important in aceea echipă. Fără el nu exista, asta e clar. Dar de ce nu se remarca sistemul competițional? Sansa ca o echipă slabă sa poata selecta un jucător ca Jordan. Cum pot fi peste 60 000 de spectatori la un meci? Sau cum poti aduce sponsorului vânzări de 126 milioane de dolari, ca și debutant? Sunt atatea și atatea subiecte decente, dar oare de ce nu se face un serial despre Liga I?

1618856248272537
Gabriel Itu  •  22 Mai 2020, 19:27

nu stiu de unde ati constatant aceste critici si rautati am urmarit sezonul de 2 ori e fenomenal, atitudinea, talentul , munca lui Jordan si tot ceea s creeat in jurul lui a avit nevoie de toti din jurul lui dar mai mulg ceilalti de el daca nu era el Chicago avea zero titluri dovada cat nu a jucat si ce s a ales dupa

gigelos
gigelos  •  22 Mai 2020, 19:12

Daca atat a ramas dupa minunea aceea de serial , pacat , mare pacat . O minune . Cateva chestii taioase , ca l-a facut *** pe Isiah , pe buna dreptate , s-a vazut ca nu-l suporta nimeni , desi cu fata aia de copilas ...Ca a spus clar ca barfele veneau de la Horace Grant , fara ocolisuri , Grant a avut chiar drept la replica in serial , ca-l teroriza pe Russel parca . Ca s-a batut cu Kerr , apoi se vedea in teren cat de mult se respectau si se apreciau , faza cu Steve sa fii pregatit e teribila ...cum sarea Kerr ,,o sa fiu pregatit , sunt pregatit !! '' , superbe atitudini ... o bucurie acest fil , mai ales pentru cei ce au trait vremurile alea si anii 80 cu Magic , Kareem , Worthy , Byron Scott ... cat despre uriasi se vedea respectul si dragostea pentru MJ ... Magic , Larry , Karl .. si pe buna dreptate , a schimbat baschetul , sportul , banii de acolo...cine zice altceva e un *** .MJ castiga cu orice , sau hai cu alte 4-5 echipe ce a castigat cu Bulls daca juca acolo . Pippen era teribil dar se vede respectul si dragostea dintr ei . O bucurie acest film

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează