SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Trebuie să citești scrisoarea asta! Un fan al lui Boston Celtics către Kobe Bryant: "Te voi iubi și te voi urî întotdeauna"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 decembrie 2015 19:47

Rivalitatea dintre cele mai titrate echipe din NBA, Boston Celtics (17 titluri) și Los Angeles Lakers (16 titluri) e arhicunoscută, dar fanii celor două formații i-au respectat mereu pe marii jucători ai adversarilor, iar gestul unui suporter al lui Celtics  față de legendarul jucător al lui Lakers, Kobe Bryant, o demonstrează o dată în plus.

Kobe va pune punct unei cariere fabuloase la finalul acestui sezon, astfel că un fan al lui Celtics, Jonathan Jacobson, a decis să-i scrie omului care i-a frînt inima de multe ori prin prestațiile geniale în tricoul lui Lakers.

"Dragă Kobe Bryant,

Te urăsc.

Mă poți învinui? Ca fan al lui Celtics, am fost împotriva ta timp de douăzeci de ani. M-am bucurat de agonia ta cînd echipa mea te-a învins în finala din 2008. Paul Pierce merita mult mai mult decît tine. Tu aveai deja 3 inele la vremea aia.

Dar 3 n-au fost de ajuns pentru tine. Ți-ai luat revanșa și cel de-al 5-lea titlu în 2010, rupîndu-mi inima. Sper că ești conștient încă de faptul că Kendrick Perkins n-a putut juca în al 7-lea meci.

Am citit scrisoarea ta către fanii lui Lakers azi și am fost șocat. Nu pentru că ți-ai anunțat retragerea - știam deja asta. Am fost șocat pentru felul în care scrisoarea ta m-a făcut să mă simt.

În mintea mea, mereu te-am pus alături de Derek Jeter. Voi sînteți jucătorii pe care noi, ca fani ai lui Boston, îi urîm cu amărăciune, dar pe care îi respectăm. Ai jucat baschet așa cum trebuie jucat, cu pasiune, mîndrie și profesionalism.

Ai fost adevărat discipol al jocului, ai obținut performanțe muncind mai mult decît oricine. Ai devenit idol al unor generații în sportul acesta. Ai acceptat orice provocare. Ai dat totul. Nu te-ai menajat deloc. Ai știut să cîștigi respecînd acest sport, spectacolul și rivalitatea cu Boston.

30 decembrie va marca ultima oară cînd o să joci în Boston. E, de asemenea, ultima ocazie pentru noi, fanii lui Celtics, să ne susținem echipa spre o victorie împotriva, probabil, celui mai dominant jucător din istoria întîlnirilor Celtics-Lakers.

O dată cu plecarea ta, dispare și ce mai rămăsese din rivalitatea care cîndva domina NBA. Poate într-o bună zi, această rivalitate va fi reactivată de noi jucători. Sau poate că nu.

Așa că, atunci cînd vei veni pe arena noastră, sper ca mulțimea să te facă să te simți ca în iad. Sper să fluiere fanatic, mai rău decît am făcut-o vreodată. Sper să ratezi fiecare aruncare. Sper ca niciodată să nu uiți ce simți cînd ești înconjurat de 17.000 de fani care strigă și-și încurajează din toată inima echipa și care ar da orice să te vadă ratînd pentru ultima oară.

Sper s-o învingem încă o dată pe Lakers. Și cînd vei fi schimbat la jumătatea ultimului sfert, cînd echipa mea o să aibă 20 de puncte mai mult, cred că ceva frumos o să se întîmple.

Fiecare persoană din arenă se va opri din fluierat. Ne vom ridica și ne vom arăta respectul în cea mai zgomotoasă și pasionantă ovație la care ai asistat vreodată. Îți vom cînta numele. Ne vom șterge lacrimile. Ne vom lua dulcele-amărui rămas bun.

Se spune că nu știi ce ai pînă nu rămîi fără acel lucru. Așa că, înainte să pleci, vreau doar să-ți mulțumesc pentru că ești mult mai mult decît un jucător de baschet imens. Pentru o întreagă generație de fani NBA tu ești baschetul.

Nu pot să cred că spun asta... dar chiar o să-mi lipsești.

Te voi iubi (și te voi urî) întotdeauna,

Un fan Celtics care nu te apreciază îndeajuns"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
152221388471992
Razvan Obito  •  14 Decembrie 2015, 08:42

Foarte frumos ! Kobe vs. Celtics au fost meciuri de poveste, mai ales atunci cand s-a jucat cu trofeul pe masa.

ottonelu
ottonelu  •  13 Decembrie 2015, 23:43

Trebuie? Trebuie să citesc? Băi ***, chiar trebuie? ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

radookoo
radookoo  •  13 Decembrie 2015, 22:41

Asta da sinceritate,respect,iubire si ura in acelasi timp! Mi-ar placea ca si la noi sa existe asa ceva,nu doar in baschet,si nici macar doar in fotbal ( unde dupa cum se vede doar acolo se comenteaza la articole ),dar si in viata de zi cu zi! Respect Kobe Bryant!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează