SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Sfîrșit de poveste » Kobe Bryant se retrage și a făcut anunțul printr-o scrisoare emoționantă: "Cinci secunde pînă la final. Mingea e în mîinile mele. 5 … 4 … 3 … 2 … 1..."

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 30 noiembrie 2015 10:45

Duminică, Kobe Bryant, 37 de ani, a anunțat că va pune punct la finalul acestui sezon, al 20-lea pentru el în NBA, unei cariere impresionante.

Baschetbalistul a postat o scrisoare emoționantă (Dear Basketball) pe site-ul theplayerstribune.com.

Dragă baschet,
Din momentul în care am început să arunc la un coș imaginar cu o minge improvizată din șosetele tatălui meu, aruncări cîștigătoare în Great Western Forum, am știut cu certitudine un lucru: m-am îndrăgostit de tine.

O dragoste atît de profundă. Ți-am dat totul, mintea și corpul meu, spiritul și sufletul meu. Un băiat de 6 ani foarte îndrăgostit de tine. N-am văzut nici o clipă capătul tunelului, m-am văzut doar pe mine ieșind din unul. Așa că am alergat. Am alergat pe fiecare teren, pe tot terenul, după fiecare minge. Mi-ai cerut să fiu rapid, ți-am dat inima mea. Am jucat, am transpirat și am suferit, nu pentru că am simțit-o ca pe o provocare, ci pentru că TU m-ai chemat. Am făcut totul pentru TINE. Pentru că asta faci atunci cînd cineva te face să te simți atît de viu cum m-ai făcut tu pe mine să mă simt.

I-ai oferit unui băiat de 6 ani visul lui cu Lakers și te voi iubi mereu pentru asta. Dar nu te mai pot iubi obsesiv pentru mult timp. Sezonul ăsta e tot ce mi-a mai rămas de oferit. Inima mea mai poate, mintea la fel, dar corpul meu știe că e momentul să spun adio.

Și e OK. Sînt pregătit să te las. Vreau să știi acum ca să putem savura fiecare moment pe care-l mai avem de petrecut împreună. Bun și rău. Ne-am oferit unul altuia tot ce aveam.

Și știm amîndoi, indiferent ce voi face în viitor, că voi fi mereu acel copil cu mingea făcută din șosete și aruncată la coșul de gunoi din colț. Cinci secunde pînă la final. Mingea e în mîinile mele.
5 … 4 … 3 … 2 … 1

Te voi iubi mereu,
Kobe

Americanul a ajuns la Lakers cînd avea 17 ani și a jucat toată cariera doar pentru această echipă. A cîștigat 5 titluri NBA și două medalii de aur la Jocurile Olimpice, E al treilea marcator din istoria NBA, după Kareem Abdul-Jabbar și Karl Malone.

Din cauza accidentărilor, Kobe a bifat doar 41 de partide din 164 disputate de Lakers în ultimele două sezoane și s-a declarat în mai multe rînduri dezamăgit de propriile prestații.

"Cînd ne-am întîlnit pentru prima dată eram doar un copil"

Cînd au ajuns la meciul de ieri, fanii lui Lakers au avut parte de o surpriză. Pe fiecare scaun îi aștepta o scrisoare de la Kobe Bryant.  Lakers a pierdut cu Indiana Pacers, 103-107.
12274618 1201337439883312 5707403512201334715 n

"Cînd ne-am întîlnit prima dată eram doar un copil.
Unii dintre voi m-au acceptat. Alții nu.
Dar cu toții m-ați ajutat să devin jucătorul și omul pe care-l aveți astăzi în față.
Mi-ați dat încredere să-mi folosesc furia într-un mod bun.
Îndoiala voastră mi-a dat determinarea să vă arăt că vă înșelați.
Ați văzut cum temerile mele s-au transformat în putere.
Respingerea voastră m-a învățat ce înseamnă curajul.
Fie că mă considerați un erou sau un personaj negativ, vreau să știți că mi-am pus toată pasiunea, toată ființa și toate emoțiile în a fi un «Laker».
Ceea ce ați făcut voi pentru mine e mult mai mult decît orice am făcut eu pentru voi.
Am știut că în fiecare minut din fiecare meci am purtat culorile clubului.
Voi onora aceste culori și astăzi și le voi purta cu respect pînă la finalul sezonului.
Dragostea mea pentru acest oraș, pentru această echipă și pentru fiecare dintre voi nu va pieri niciodată.
Vă mulțumesc pentru această incredibilă aventură"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
mishu_74
mishu_74  •  30 Noiembrie 2015, 17:51

Un jucator imens. L-am vazut la ultimul meci avut cu Brooklyn Nets. Desi juca in deplasare, toata sala scanda numele sau cand avea mingea la el. E respectat si iubit in toata America.Cred ca doar Magic si His Airness sunt peste el la popularitate. Well done Kobe !

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 Noiembrie 2015, 14:13

Superb si imp[resionant. Asa cum a fot acest urias jucator in toata cariera lui formidabila. Tx, Mister Kobe...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează