BASCHET  ·  BASCHET

U BT Cluj a cucerit pentru a cincea oară Cupa României. Învinsa CSM Oradea a pierdut a cincea finală din tot atâtea disputate!

Articol de — Marti, 11 Februarie, 18:05

Într-o sală umplută până la refuz de fanii clujeni, U BT Cluj Napoca a cucerit luni seara pentru a cincea oară Cupa României la masculin. 

Pentru a treia oară în ultimii cinci ani, pentru trofeu s-au bătut UBT Cluj și CSM Oradea. Și, ca în precedentele două întâlniri, câștig de cauză au avut tot clujenii: 68-61.

U BT Cluj a cucerit pentru a cincea oară Cupa României. „A fost un meci încrâncenat!”

CSM CSU Oradea spera să rupă blestemul celor patru finale pierdute până atunci și să pună, în sfârșit, mâna pe trofeu. Numai că bihorenii nu au reușit să conducă nici măcar o dată pe tabelă! 

Elevii lui Mihai Silvăşan au început tare, cu Darko Planinici omniprezent pe teren. "Alb-negrii" au încheiat primul sfert cu un avantaj mare, 23-12. Oradea a echilibrat disputa și a revenit până la pauză la 5 puncte: 29-34. În sfertul 3, Clujul a jucat din nou la cel mai înalt nivel, ducând tabela la cea mai mare diferență din meci: 59-41.

Orădenii au încercat imposibilul în ultima parte, au adus ecartul la două atacuri, 60-66, dar Clujul a știut să gestioneze exact timpul rămas și a câștigat lejer, 68-61.

"A fost un meci încrâncenat. Echipa din Oradea este foarte competitivă, cu doi jucători americani naturalizați, dar băieții mei au fost minunați în partea a doua, mai ales din punct de vedere defensiv. Publicul a fost minunat, ne-a împins de la spate", a declarat antrenorul clujean, Mihai Silvășan.

"Noi nu am respectat planul de joc, îi felicit pe clujeni pentru felul în care au abordat partida. Atmosfera a fost foarte frumoasă. Sperăm să ne luăm revanșa în campionat", a spus și Kris Richard, baschetbalistul orădean cu cele mai multe puncte marcate, 16.Video: Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru. „E o mafie de nu se mai poate„

Libertatea

Comentarii (1)

remarque  •  11 Februarie 2020, 21:08

Haide U!!!

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Campionatul Britanic și Openul Scoției

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1