BASCHET  ·  BASCHET

U BT Cluj a cucerit pentru a cincea oară Cupa României. Învinsa CSM Oradea a pierdut a cincea finală din tot atâtea disputate!

Articol de - Publicat marti, 11 februarie 2020 18:05

Într-o sală umplută până la refuz de fanii clujeni, U BT Cluj Napoca a cucerit luni seara pentru a cincea oară Cupa României la masculin. 

Pentru a treia oară în ultimii cinci ani, pentru trofeu s-au bătut UBT Cluj și CSM Oradea. Și, ca în precedentele două întâlniri, câștig de cauză au avut tot clujenii: 68-61.

U BT Cluj a cucerit pentru a cincea oară Cupa României. „A fost un meci încrâncenat!”

CSM CSU Oradea spera să rupă blestemul celor patru finale pierdute până atunci și să pună, în sfârșit, mâna pe trofeu. Numai că bihorenii nu au reușit să conducă nici măcar o dată pe tabelă! 

Elevii lui Mihai Silvăşan au început tare, cu Darko Planinici omniprezent pe teren. "Alb-negrii" au încheiat primul sfert cu un avantaj mare, 23-12. Oradea a echilibrat disputa și a revenit până la pauză la 5 puncte: 29-34. În sfertul 3, Clujul a jucat din nou la cel mai înalt nivel, ducând tabela la cea mai mare diferență din meci: 59-41.

Orădenii au încercat imposibilul în ultima parte, au adus ecartul la două atacuri, 60-66, dar Clujul a știut să gestioneze exact timpul rămas și a câștigat lejer, 68-61.

"A fost un meci încrâncenat. Echipa din Oradea este foarte competitivă, cu doi jucători americani naturalizați, dar băieții mei au fost minunați în partea a doua, mai ales din punct de vedere defensiv. Publicul a fost minunat, ne-a împins de la spate", a declarat antrenorul clujean, Mihai Silvășan.

"Noi nu am respectat planul de joc, îi felicit pe clujeni pentru felul în care au abordat partida. Atmosfera a fost foarte frumoasă. Sperăm să ne luăm revanșa în campionat", a spus și Kris Richard, baschetbalistul orădean cu cele mai multe puncte marcate, 16.Din ce face bani noul iubit al Andreei Bălan. E putred de bogat
Libertatea
Comentarii (1)
remarque  •  11 Februarie 2020, 21:08

Haide U!!!

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:00 Fotbal, Cupa României
FCSB - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Premier League
Manchester City - Newcastle
Eurosport
20:30 Fotbal, Serie A
Genoa - Napoli
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Fiorentina - Cagliari
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
20:30 Fotbal, La Liga
Getafe - Villareal
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:15 Fotbal, Premier League
Brighton - Liverpool
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Roma - Parma
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:45 Fotbal, Serie A
Atalanta - Sampdoria
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
23:00 Fotbal, La Liga
Barcelona - Espanyol
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1