SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROCUP

U-BT, început cu dreptul! » S-a impus în fața finalistei din sezonul trecut al EuroCup

Karel Guzman în acțiune în partida cu Turk Ankara Foto Imago
Karel Guzman în acțiune în partida cu Turk Ankara Foto Imago

Articol de - Publicat joi, 05 octombrie 2023 16:41 / Actualizat joi, 05 octombrie 2023 17:56

Campioana României, U-BT Cluj-Napoca, a pornit excelent în a doua competiţie continentală ca importanță, impunându-se cu 80-71 în faţa finalistei din sezonul trecut, Turk Telekom Ankara

În Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu o atmosferă incendiară asigurată, U-BT a reușit un start perfect pentru actualul sezon european.

Clujenii au avut o primă jumătate de meci excepţională, după ce Guzman înscrisese din primele secunde, parcă anunțând ce avea să urmeze. 10-0, o desprindere rapidă, la care antrenorul de la Turk a cerut time-out. În sfertul întâi tabela s-a oprit la 28-14, iar la pauză avansul era unul aproape de necrezut, 50-26.

A urmat un sfert extrem de rău, în care „U” a marcat doar 9 puncte (9-26 parţial), dar în ultima bucată de meci jucătorii antrenați de Mihai Silvăşan au reacționat prin Bryce Jones și Guzman, încheind în urcare, 80-71.

Cei mai buni de la ''U'' au fost Brice Jones jr, 14 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Karel Guzman, cu 14 p, 4 rec, Dennis Seeley, 12 p, 3 rec, Andrija Stipanovic, 10 p, 6 rec.

Mihai Silvășan: „Nu vrem să ne oprim aici!”

O victorie muncită, chiar dacă în prima repriză părea că dominăm situația. Știam că jucăm cu o echipă foarte bună, care poate specula orice lipsă de intensitate. 

Aproape că ne-au egalat, dar îi felicit pe jucători pentru felul cum au stat din punct de vedere mental”, a spus la final Mihai Silvășan.

„Este o primă victorie în EuroCup, extrem de importantă, împotriva unei echipe care are ambiții mari și în acest sezon. Ne bucurăm foarte mult pentru acest lucru, însă e doar o primă victorie. Mergem mai departe și nu vrem să ne oprim aici!”, a adăugat el.

„Am jucat împreună, numai că în sfertul trei ei și-au adaptat apărarea. Nu am jucat cu aceeași intensitate și asta ne-a tras în jos. Așa au revenit în meci, iar noi știam că nu vor renunța. 

Ne-am concentrat și nu ne-am pierdut speranța în niciun moment. Este important că am câștigat primul meci într-una din cele mai grele competiții europene”, a declarat și Bryce Jones, citat de site-ul clubului.

Anul trecut, locul 9 cu 5 victorii

Clujenii vor juca în etapa a doua cu echipa poloneză Slask Wroclaw, în deplasare, pe 11 octombrie.

Ne-am bucurat de o atmosferă grozavă, îi așteptăm pe fani în număr cât mai mare alături de noi - Bryce Jones

În sezonul trecut din EuroCup, U-BT Cluj-Napoca a ocupat penultimul loc în grupă (9), cu cinci victorii din 18 partide. Cu un an înainte, campioana României a jucat sferturi de finală în Basketball Champions League, performanţă care i-a adus acceptarea în EuroCup, a doua competiţie continentală, după Euroligă.

Doar două echipe româneşti au mai participat în EuroCup, CSU Asesoft Ploieşti (în sezoanele 2007-2008, 2013-2015), respectiv Steaua Bucureşti (2015-2016).

În 2023, trofeul EuroCup a fost câştigat de Gran Canaria. 

Citește și: 

Florin Surugiu şi Andre Gorin, ultimul meci în tricoul României la rugby: „Sunt foarte emoționat”
ROMÂNIA
Florin Surugiu şi Andre Gorin, ultimul meci în tricoul României la rugby: „Sunt foarte emoționat”
Sepsi-SIC, învinsă de Zaragoza la debutul în Euroligă
EUROLIGĂ
Sepsi-SIC, învinsă de Zaragoza la debutul în Euroligă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  05 Octombrie 2023, 17:31

Importanta pentru viitor aceasta victorie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close