SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO+FOTO Cleveland Cavaliers vs. Golden State 0-4 » Măturați! Golden State își păstrează titlul după ce o demolează pe Cleveland, 108-85 » Durant MVP, LeBron își caută echipă

Articol de - Publicat sambata, 09 iunie 2018 10:26

Golden State Warriors și-a cimentat definitiv locul în istoria baschetului mondial, după ce a câștigat cel de-al treilea titlu în ultimii patru ani. Campioana en titre și-a apărat trofeul după ce a ”măturat-o” pe Cleveland Cavaliers cu 4-0, impunându-se în această dimineață cu un categoric 108-85.

Noroc că arena Quicken Loans din Cleveland are la centrul terenului o siglă imensă cu Cavs, altfel am fi crezut că Golden State joacă acasă și meciul 4 al finalei. Cei de la Warriors au dominat categoric ultima confruntare a finalei și l-au forțat pe LeBron James să arunce prosopul cu patru minute înainte de final.

Ne-am mințit că o să avem o finală pe muchie de cuțit după primul meci, când Cleveland a fost la un pas să înceapă seria cu o victorie. A fost însă doar praf în ochi. Campioana Estului n-a făcut față unei echipe cu patru superstaruri care a tocat-o mărunt în ultimii patru ani.

James nu poate singur

Golden State l-a transformat pe LeBron în muritor de rând în această dimineață. Cel mai bun jucător din lume a fost ținut la 23 de puncte, 7 recuperări și 8 pase. Cifre bune pentru orice jucător din NBA, însă banale pentru superstarul din Ohio. Ne-am lămurit definitiv că James poate duce de unul singur o echipă slabă în finală, însă nu poate câștiga titlul fără ajutor.

Gazdele s-au zbătut până la pauză să împingă finala într-un meci cinci și să evite o înfrângere la zero, ”sweep”, așa cum îi spun americanii. Golden State a revenit de la cabine determinată să își stoarcă rivalii din ultimii 4 ani de orice urmă de speranță și orgoliu. Avansul s-a dus și spre 30 de puncte, iar James a renunțat. Cu 4 minute rămase pe ceas, ”Regele” le-a strâns mâna rivalilor și a ieșit de pe teren.

Curry, nedreptățit?

Golden State își apără trofeul cucerit anul trecut și ajunge la șase titluri NBA! La egalitate cu Chicago Bulls, fiind depășită doar de LA Lakers (16) și Boston Celtics (17). În ultimii patru ani, cei de la Warriors au câștigat trei titluri. Culmea!, singurul pe care l-au ratat e cel din 2016, când au încheiat sezonul regulat cu 73 de victorii și numai 9 înfrângeri! De parcă Thompson, Curry și Green nu erau de ajuns, în Oakland a ajuns și Kevin Durant. Adică omul decisiv în play-off și MVP-ul ultimelor două finală.

Vedeta lui Golden State, Steph Curry, rămâne fără titlu de MVP în finală după patru ani în care a condus echipa spre 3 trofee. L-au învins Iguodala, James și KD de două ori, însă anul acesta n-ar fi surprins pe nimeni dacă ar fi primit trofeul. L-a tras înapoi însă meciul 3, când a bifat doar 11 puncte! Curry nu e dezamăgit însă: ”Premiile individuale sunt mișto și sunt o răsplată pentru munca depusă. Dar când mă uit în oglindă după fiecare meci, după fiecare meci, eu știu că am dat tot ce puteam și că am avut intenții bune. Mă duc în vestiar, mă uit la colegii mei și sunt mândru. Pentru mine contează doar să-mi ajut echipa. KD a fost incredibil în ultimii ani, mai ales în finale și merită trofeul”.

”Contează cine e MVP? Contează? Am câștigat două titluri, două la rând. Nu cred că interesează pe cineva chestii de genul ăsta. Sunt fericit că am făcut un meci incredibil azi și că am închis finala aici. Asta e tot ce contează pentru noi”
Kevin Durant

Ce urmează pentru James?

E aproape sigur că în sezonul viitor îl vom vedea pe LeBron James la o altă echipă. Cleveland are un lot slab, îmbătrânit și plătit mult, mult prea bine. E greu ca în aceste condiții să faci mutări care să-l determine pe James să continue. Nici nu se terminase bine finala că starul lui Cleveland era deja ademenit către alte formații chiar de către jucători.

Cele mai mari șanse în momentul de față le are Los Angeles Lakers. Un lot tânăr cu nume ca Brandon Ingram, Kyle Kuzma sau Lonzo Ball, plus posibilitatea de a mai aduce un superstar lângă el, cel mai probabil Paul George. Șanse reale mai are și Philadelphia 76ers, care îl poate atrage cu superstaruri în devenire ca Simmons și Embiid, dar și Houston Rockets. Chris Paul face presiuni de câteva săptămâni pentru a-l aduce pe James lângă el și James Harden, favoritul la titlul de MVP în sezonul regulat.

 

Programul finalei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
nebeleizis
nebeleizis  •  09 Iunie 2018, 15:48

E ok mondial. NBA e cam la 20-30 de etaje peste orice se joaca in alta parte ...

luciann
luciann  •  09 Iunie 2018, 14:58
Postat de cneius pe 09 Iunie 2018, 13:51

"...cimentat definitiv locul în istoria baschetului mondial" ? American, nu mondial !

Mondial bro! NBA e cel mai tare campionat de baschet din lume! Mai tare chiar decat CM, CE si ce mai vrei tu! Prin extrapolare e...mondial! Trust me!:)

luciann
luciann  •  09 Iunie 2018, 14:55

Sper sa vina la...Lakers! Au "dormit" cu Durant, macar p-asta sa-l ia inainte sa iasa la pensie!:) Durant a decis "soarta" meciurilor 1 si 3, deci merita sa fie MVP! E un "sniper", impecabil!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează