SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO Golden State vs. Cleveland Cavaliers 1-0 » Campioana câștigă în prelungiri primul duel al finalei NBA! LeBron James scapă victoria printre degete după o gafă colosală

Articol de - Publicat vineri, 01 iunie 2018 11:52

Golden State Warriors a avut nevoie de prelungiri pentru a se impune în primul meci al finalei NBA, 124-114, după o partidă monstruoasă făcută de LeBron James. Cleveland a scăpat printre degete victoria în timpul regulamentar după o gafă greu de iertat.

A patra finală consecutivă dintre Warriors și Cavaliers a debutat cu un joc neașteptat de echilibrat. Campioana en titre a găsit cu greu soluții pentru a-l bloca pe LeBron James, care a prins o seară absolut incredibilă, 51 de puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive. Cleveland s-a desprins în prima repriză și la 11 puncte, însă la pauză s-a intrat la egalitate. Jocul lui Golden State în repriza secundă nu a mai strălucit ca în ultimele două meciuri cu Houston.

Cleveland s-a ținut tare și putea scăpa cu o victorie incredibilă în deplasare. Ultimul atac din timpul regulamentar, la scorul de 107-106, a fost dirijat de LeBron James ca un adevărat quarterback din NFL. L-a căutat cu pasa decisivă sub coș pe George Hill, faultat însă înainte să ajungă la minge. Hill a ratat a doua aruncare liberă, de mingea a fost recuperată de JR Smith cu patru secunde rămase pe ceas.

Ce a urmat n-a avut logică. JR a fugit spre propriul teren, spre exasperarea lui James, care îi făcea semne disperate să se întoarcă în atac. E clar însă că Smith a crezut în acele momente că echipa sa se află în avantaj și încercă să tragă de timp. După meci a negat acest lucru: ”Știam că e egalitate și că mai avem un time-out. Am încercat să îmi creez spațiu ca să arunc la coș, apoi l-am văzut pe LeBron care părea că o să ceară time-out. Așa că m-am oprit”.

Smith e contrazis chiar de Ty Lue, antrenorul său: ”Credea că s-a terminat, că avem un punct în față”. LeBron, vizibil iritat în timpul partidei de gafa lui Smith, a refuzat să vorbească despre fază. Mai mult, a părăsit conferința de presă în momentul în care jurnaliștii americani l-au presat în legătură cu momentul-cheie al partidei.

În prelungiri, cei de la Cavs au cedat fizic și n-au mai făcut față ritmului. Thompson și Livingston, ambii cu câte 6 puncte în overtime, au spulberat șansele unei mari surprize. O nouă oportunitate pentru Cleveland va fi luni dimineață, de la ora 03:00, pe Telekom Sport 1.

6 jucătoriau înscris cel puțin 50 de puncte în finalele NBA, Bob Pettit (50 în 1958), Elgin Baylor (61 în 1962), Rick Barry (55 în 1967), Jerry West (53 în 1969), Michael Jordan (55 în 1993) și James în această dimineață

Moment controversat

La scorul de 104-102 pentru Cleveland, cu 36 de secunde rămase pe ceas, LeBron James a obținut un fault la pătrunderea lui Kevin Durant. Inițial s-a acordat fault în atac, iar posesia era pentru Cleveland. Arbitrii au hotărât să verifice dacă LeBron se afla în afara zonei restricționate, iar pe reluările video au observat că vedeta lui Cleveland nu s-a apărat corect și au întors decizia inițială. Oaspeții au contestat vehement verdictul final, considerând că arbitrii nu ar fi trebuit să revizuiască faza, deoarece James se afla evident în afara zonei restricționate.

Contre între Curry și James

Vedetele celor două formații s-au luat la harță după un block reușit de James în prelungiri. LeBron s-a întors către Curry și i-a aruncat câteva cuvinte ”de bine”, iar dublul MVP al lui Golden State nu a rămas dator. Spiritele s-au calmat însă după mai multe schimburi de replici între cei doi. După meci, Curry a comentat faza: ”A reușit un block bun, a zis niște lucruri, am spus și eu niște lucruri. Sunt niște nimicuri, nu contează după meci”.

Programul finalei

  • Meciul 1: Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 1-0 » 124-114 (OT)
  • Meciul 2: Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers, 4 iunie, ora 03:00, Telekom 1
  • Meciul 3: Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors, 7 iunie, ora 04:00, Telekom 1
  • Meciul 4: Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors, 9 iunie, ora 04:00, Telekom 1
  • Meciul 5*: Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers, 12 iunie, ora 04:00, Telekom 1
  • Meciul 6*: Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors, 15 iunie, ora 04:00, Telekom 1
  • Meciul 7*: Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers, 18 iunie, ora 03:00, Telekom 1
    *dacă va fi necesar

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează