SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE-GLEN JOHNSON, 6 NOIEMBRIE

Antrenorul lui Johnson se teme de arbitri! "Lumea îl vrea pe Bute învingător"

În 2008, bute a cîştigat meciul Andrade după o decizie controversată a arbitrului. FOTO Rompres
În 2008, bute a cîştigat meciul Andrade după o decizie controversată a arbitrului. FOTO Rompres

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 03 noiembrie 2011 19:40

Orlando Cuellar, antrenorul lui Johnson, este nemulţumit de faptul că la meciul cu Lucian Bute doi oficiali sînt din Quebec


Cu două zile înaintea partidei în care Lucian Bute îşi va pune în joc pentru a noua oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie în faţa lui Glen Johnson, antrenorul jamaicanului a pornit un război împotriva românului şi a echipei sale. Cuellar a declarat că este deranjat de faptul că doi dintre cei trei arbitri - judecători, Benoît Roussel şi Pasquale Procopio, sînt din Quebec, oraşul în care se desfăşoară meciul.

"Principala problemă este că sînt doi arbitri din zona Quebecului. Dacă ar fi fost măcar unul din altă parte, Ottawa, de exemplu, ar fi fost mai bine. Încercăm să schimbăm situaţia, să îl înlocuim măcar pe unul. Nu ştim dacă la acest punct mai este posibil. Faptul că sînt doi arbitri canadieni nu este bine. Cum ar fi reacţionat cei de la Inter box dacă aceştia ar fi fost din Jamaica?", a explicat Orlando Cuellar situaţia care îl nemulţumeşte.

Precedentul cu Andrade
Tehnicianul american a precizat că temerile sale sînt întemeiate, mai ales că în cazul întîlnirilor în care a boxat Lucian au mai existat controverse legate de deciziile favorabile luate de arbitri, cel mai elocvent exemplu fiind primul meci al românului cu Librabo Andrade, din 2008. "Aduceţi-vă aminte ce s-a întîmplat la partida lui Bute cu Andrade. Lucian ar fi trebuit să piardă, dar o decizie controversată a arbitrului de ring, Marlon Wright, i-a permis să-şi păstreze centura. Ştim că lumea îl vrea pe Bute învingător, doreşte să vadă o confruntare între el şi cîştigătorul SuperSix", a declarat acesta.

Victorie prin KO
Orlando Cuellar a explicat că, în cazul în care nu se va produce nici o modificare, singura soluţie care îi rămîne elevului său este să încheie partida înainte de limită. "Glen trebuie să-l oprească pe Bute fie prin knock-out, fie să-l bată atît de rău încît cei din colţul său să arunce prosopul, fie să-l facă pe arbitru să oprească meciul pentru că românul nu ar mai putea să continue. Avem impresia că sîntem forţaţi să încheiem partida înainte de limită", a spus americanul.

Decizie corectă
Michel Hamelin, unul dintre oficialii care s-a ocupat de numirea arbitrilor, a declarat că nu s-a încălcat nici o regulă, adăugînd că este convins că nu vor fi probleme în legătură cu corectitudinea deciziilor. "Încă de la început, s-a utilizat întotdeauna formula 50-50. Jumătate din arbitri vin din exterior, cealaltă jumătate, din interior, adică din Canada sau Quebec. Numele oficialilor au fost făcute publice de acum o lună şi jumătate. Dacă meciul ar fi avut loc la Las Vegas, ar fi fost doar arbitri de pe plan local, căci în Nevada nu se acceptă nici un oficial din exterior", a explicat Hamelin.

Cetăţean canadian
Lucian Bute a primit, ieri, o veste bună, pe care o aştepta din 2003, de cînd s-a mutat la Montreal. De la 1 decembrie, campionul mondial va primi şi cetăţenia canadiană. "Nu voi renunţa niciodată la cetăţenia română. Sînt român şi aşa voi rămîne toată viaţa", a declarat Bute în momentul în care şi-a depus actele pentru a primi şi cetăţenia canadiană.

Schimbă televiziunile?
Deşi se află sub contract Showtime pentru încă două meciuri, primul dintre acesta fiind cel cu Glen Johnson, Jean Bedard, preşedintele Interbox, a dezvăluit că televiziunea americană concurentă, HBO, şi-a arătat deja interesul pentru a cumpăra următoarele confruntări ale pugilistului român. "Ne aflăm într-o poziţie excelentă pentru a negocia. Lucian este cel mai bun din lume la categoria sa. Mă bucur pentru aceste noutăţi", a mărturisit Bedard.

2 kg mai are de slăbit Lucian Bute pînă la cîntarul oficial care se desfăşoară azi, în jurul orei 20:00

16.000 de spectatori vor fi prezenţi la meciul dintre Lucian Bute şi Glen Johnson

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
trololol
trololol  •  04 Noiembrie 2011, 20:11
Postat de bdgeorge pe 04 Noiembrie 2011, 19:27

pai despre asta e vb in articol..ce poza vrei sa fie acolo aia in care ridica centura dupa meci ??? ai vazut meciul de vb?? este o lectie de cum poti numara 10 secunde intr-un minut....nicaieri in regulamentul boxului profesionist nu scrie ca in timp ce adversarul este numarat trebuie sa stai "IN COLTUL TAU" poti sa stai in orice colt al ringului...cand a ajuns pe la 6 si Bute era tot jos arbitrul de ring sa oprit si l-a trimis pe Andrade in colt ,sa intors bute tot pe jos iar la Andrade ca nu este in coltul corect si tot asa pana sa ridicat Bute..de aia a si avut loc revansa..oricum bute era mult mai bun dar faptul ramane..deci poza este extrem de sugestiva

When a boxer is knocked down, the other boxer must immediately cease fighting and move to the furthest neutral corner of the ring until the referee has either ruled a knockout or called for the fight to continue

trololol
trololol  •  04 Noiembrie 2011, 20:07
Postat de bdgeorge pe 04 Noiembrie 2011, 16:22

Pai mai Cuellar cand ati semnat nu stiati asta???? chiar credea cineva ca Bute se poate bate in America inainte de finala Supersix??sau cu un dversar mai acatarii..cei de la Interbox nu risca absolut nimic si nu au lasat nimic nepregatit..Bute daca nu e KO azi orice ar face e castigator..dar oricum nu imi este frica Bute se ridica....numara arbitrul de ring incet si rar pina la 10 si intr-un minut se ridica..glumesc il bate Bute rau si pe croncanul asta batran..si apoi meciul cu invingatorul din super six sper sa fie Ward ca daca e Froch nu o sa boxeze cu Bute va incerca sa-l "umileasca" si sa-l trimita sa boxeze cateva meciuri cu boxeri adevarati si apoi cu el..dar va fii Ward...

ia si citeste si tu regulile sub care s-a desfasurat meciul despre care vorbesti daca tot iti dai cu parerea asa tot prostul se baga in seama fara sa stie despre ce vorbeste

elohin
elohin  •  04 Noiembrie 2011, 19:58

frumoasa poza ti-ai ales sa pui, nenorocit-o !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează