SPORTURI  »  BOX  »  INEDIT

VIDEO Nepotul lui Muhammad Ali îi calcă pe urme » E neînvins la profesioniști: „Îl aduc la viață pe bunicul meu”

Articol de GSP - Publicat luni, 02 mai 2022 14:43 / Actualizat luni, 02 mai 2022 16:06

După doar 5 lupte la profesioniști, Nico Ali Walsh (21 de ani) este considerat a fi o speranță a boxului. Acesta speră să-i calce pe urme bunicului său, Muhammad Ali. 

Fiul lui Rasheda Ali, sora vitregă a Lailei Ali, și ea fostă pugilistă, este văzut ca un boxer de perspectivă, potrivit specialiștilor. 

Ali Walsh vrea să-i calce pe urme bunicului Muhammad Ali

Duminică dimineața, în Las Vegas, Ali Walsh a obținut a 5-a victorie la profesioniști, din tot atâtea partide la categoria semimijlocie.

Americanul l-a învins prin KO pe Alejandro Ibarra, în prima rundă. Ali Walsh a profitat de o gaură în garda lui Alejandro și a trimis o directă puternică, urmată de un croșeu de dreapta, care l-a trimis la podea.

„Asta se întâmplă când muncești. Mă pregăteam să lovesc cu dreapta, dar am văzut că mâna lui stângă a coborât, așa că am lovit cu directa. Am profitat de asta. Mama se emoționează când sunt în ring. Îl vede pe tatăl ei. Îl aduc la viață pe bunicul eu”, a spus Ali Walsh, după meciul din Las Vegas, potrivit Marca.

Nepotul lui Muhammad Ali îi calcă pe urme » E neînvins la profesioniști: „Îl aduc la viață pe bunicul meu”
Ali Walsh și Muhammad Alin

Cine a fost Muhammad Ali

Născut Cassius Clay Jr., Ali s-a apucat de box la numai 12 ani, iar șase ani mai târziu își trecea în palmares aurul olimpic. La numai 22 de ani, acesta a pus mâna pe titlurile mondiale WBA și WBC la categoria grea, după ce l-a învins pe Sonny Liston. Până la finalul carierei avea să devină primul boxer care câștigă în trei rânduri titlul mondial, 1964, 1974 și 1978. S-a retras în 1981, după ce a obținut 56 de victorii în 61 de meciuri.

La scurt timp după câștigarea titlului mondial, acesta a anunțat că s-a convertit la islamism și a renunțat la numele său „de sclav” Cassius pentru Muhammad Ali.

Ali a refuzat să se înroleze și să meargă să participe la Războiul din Vietnam. „Războiul este împotriva învățăturilor din Coran. Nu încerc să păcălesc pe nimeni. Nu trebuie să participăm în războaie care nu sunt declarate de Allah sau de Profet. Nu luăm parte la războaiele creștine sau la cele ale necredincioșilor”, a explicat în acel moment boxerul.

În 1967, la Houston, acesta a refuzat să răspundă chemării Armatei, fiind arestat. Ulterior, în urma unui proces de numai 21 de minute, Ali a fost găsit vinovat. Acesta a făcut apel la decizie, iar patru ani mai târziu decizia a fost întoarsă, fără ca pugilistul să petreacă vreo zi la închisoare. Până în 1970 însă, acesta a fost suspendat din box, fiind deposedat de titlul mondial. În 1984, acesta a fost diagnosticat cu sindromul Parkinson, o boala care apare la boxeri ca urmare a loviturilor severe primite la nivelul capului, și a murit pe 4 iunie 2016.

Citește și: 

Detaliile au făcut diferența în meciul pierdut de CSM București cu Esbjerg la ultima fază! Niciun gol marcat din inter dreapta și 18 goluri primite pe zonă centrală

Fostul jucător de tenis care era gata să meargă la război, mesaj pentru Rafael Nadal: „E corect că ucrainenii mor?”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează