SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Luptă pentru centură: „bombardierul” Viorel Simion îl înfruntă în această seară pe fostul vicecampion olimpic Denis Berincik

Berincik și Viorel Simion la cântarul oficial
Berincik și Viorel Simion la cântarul oficial

Articol de - Publicat joi, 08 octombrie 2020 01:40 / Actualizat joi, 08 octombrie 2020 09:32

La Brovari (Ucraina), Denis Berincik și-a pus la bătaie centura de campion în versiunea WBO International în fața lui Viorel Simion. Berincik e neînvins la profesionism. TVR 1 va transmite disputa de la ora 21:30

La 38 de ani, Viorel Simion are șansa să-și relanseze cariera la profesionism. El va boxa în această seară, la Brovari (Ucraina) cu deținătorul centurii WBO International, Denis Berincik. Mai tânăr cu 6 ani decât românul, Berincik și-a făcut un nume atât în boxul amator, cât și în cel profesionist. Fost vicecampion mondial și olimpic la amatori, Berincik a trecut la profesionism în 2015. De atunci a câștigat toate cele 13 partide susținute, 7 dintre ele înainte de limită.

În 2018 a câștigat centura WBO International la categoria ușoară, trecând la Brovari de filipinezul Rosekie Cristobal. Și-a apărat de atunci titlul de alte trei ori, toate partidele având loc în "Palatul de Gheață" din Brovari. Întâlnirea cu românul se va disputa însă într-o altă locație, Equides Club.

Au trecut de cântar

Simion și Berincik au susținut miercuri, la prânz, în mall-ul Gulliver din Kiev, cântarul oficial. Românul a avut cu 900 de grame mai puțin decât adversarul său: 60,3 kilograme. Întâlnirea se va disputa pe durata a 10 reprize. Promotorul galei de la Brovari e firma fraților Kliciko, foștii campioni mondiali ucrainieni de la categoria grea.

Luptă pentru centură: „bombardierul” Viorel Simion îl înfruntă în această seară pe fostul vicecampion olimpic Denis Berincik
Afișul meciului de la Berincik

La profesionism, Simion are 25 de partide, 22 câștigate și numai trei pierdute. Este manageriat acum de fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, cel cu care a și făcut deplasarea în Ucraina. Viorel Simion a plecat în Ucraina cu mașina, din cauza pandemiei de COVID-19. La întoarcerea în țară, pugilistul va trebui să intre în carantină pentru 14 zile. TVR 1 va transmite în direct disputa lui Viorel Simion pentru titlul WBO International la categoria ușoară.

”Sunt pregătit. Am venit în Ucraina să câștig centura de campion”, a declarat Viorel Simion după cântarul oficial de miercuri. 

Manny Pacquiao, următorul adversar al lui McGregor? Irlandezul vrea să revină în activitate cu o luptă-șoc!

Lupta Mike Tyson - Anthony Joshua nu mai e doar un vis! Tyson e gata să lupte cu boxerul cu 24 de ani mai tânăr

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează