SPORTURI  »  BOX  »  INTERVIU / BUTE RAMÎNE CAMPION MONDIAL

Bute: „I-am închis gura!”

Articol de - Publicat duminica, 02 martie 2008 00:00

- Lucian, l-ai liniştit repede pe Joppy, cel care a făcut declaraţii superoptimiste înainte de meci. Te-au deranjat?
- Nu, m-au înrăit puţin. Toţi adversarii mei însă au venit cu gura mare la Montreal şi au plecat apoi cu ochii vineţi şi cu capul mare. Aşa s-a întîmplat şi cu Joppy.

- Cum a fost în ring, mai greu decît te aşteptai?
- Poate la prima vedere a părut uşor, dar eu m-am pregătit foarte bine pentru acest meci, am făcut peste 120 de reprize de sparring şi l-am studiat pe Joppy.

- Ţi-ai propus să-l faci KO?
- Nu, dar de la început, după primele schimburi, am simţit că-i e teamă. M-am hotărît să-l atac, fără a risca. I-am demonstrat că în Canada nu se face doar hochei. Plus că, dacă m-aş fi chinuit puţin, l-aş fi învins şi încălţat în patine.

- Ai avut vreun moment de dificultate?
- N-aş putea spune de dificultate. În repriza a treia am primit o lovitură care m-a dezechilibrat şi mi-am propus să fiu mai atent. Nu au fost însă multe lovituri pe care le-am resimţit.

- Cînd vii acasă?
- În maximum două săptămîni voi sosi în România să fiu alături de familie, de prieteni şi să savurez acest succes.

"Bute a fost foarte rapid şi m-a surprins. Nu mă aşteptam la un astfel de box din partea lui. Cred că a fost ultimul meci al carierei mele"
William Joppy

"Lucian a boxat ca un adevărat campion mondial. Am văzut cît de iubit e la Montreal! Cred că titlul va rămîne mult timp de acum încolo la el"
Mihai Leu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
 •  02 Martie 2008, 11:34

Mult succes si pe viitor domnule Bute!!!Felicitari pentru victorie si La multi ani!!! Domnilor de la gsp prezentati mai des campioni si mai putin echipe de locul 5-6 ca Steaua si Dinamo!

 •  02 Martie 2008, 11:03

decat sa vb de fotbal mereu, unde suntem la ani lumina de ceea se intampla in alte campioanate, mai bine vb de bute ca aveti de ce ,campion mondial, un baiat muncitor care a plecat de jos,si chiar merita. Asa suntem noi romanii, nu stim sa apreciem adevaratele valori!

 •  02 Martie 2008, 04:02

Lucian Bute este foate iubit in Quebec. Daca lui Doroftei i se spunea Montrealezul de origine romana, Bute, care e drept calca pe un drum pavat de Doroftei, i se spune Boxeur quebecos! In plus, faptul ca a declarat ca a invatat de la zero limba franceza, si asa este probabil, i-a impresionat pe acesti oameni care iubesc sportul enorm. De ceva timp, Bute, cu o franceza imperfecta, face si reclame la diferite firme, ceea ce este super-corect pentru niste oameni care altfel, s-ar deranja. Asta spune ceva! Bute este insa si un om care merge des la biserica, lucru rar intre sportivi, in opinia mea si mai ales a acelora care cistiga mult... Mult succes.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează