SPORTURI  »  BOX  »  DNA

Casă, dulce casă! » Judecătorii au dispus înlocuirea arestului preventiv în cazul lui Rudel Obreja cu arestul la domiciliu

Articol de - Publicat joi, 06 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 05 martie 2014 21:32

Fostul preşedinte al FR Box va aşteapta acasă judecarea recursului depus de procurorii DNA


După 30 de zile de arest preventiv, Rudel Obreja a ajuns ieri seară acasă. Nu liber, ci însoţit de poliţişti. Următoarele 30 de zile va trebui însă să le petreacă închis în casă, aceasta fiind noua sa celulă. De data aceasta, îşi va avea alături familia, soţia şi cei doi copii. Noul său statut este acela de arestat la domiciliu.

24 de ore le-au trebuit judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti să se pronunţe în cazul propunerii DNA de prelungire a arestului preventiv al lui Rudel Obreja. Şedinţa a avut loc marţi dimineaţă, la ora 10:00, magistraţii au rămas în pronunţare pînă ieri dimineaţă, iar soluţia a fost făcută publică după-amiază, considerînd cererea DNA neîntemeiată. După noul Cod de procedură penală, inculpatul poate aştepta judecarea recursului acasă. "Procurorii au avut o misiune grea. Ca să fie acceptată prelungirea arestului preventiv ei trebuie să prezinte la dosar un element de noutate, de greutate faţă de prima măsură, iar în acest caz denunţătorul se află deja încarcerat", a declarat Gazetei o sursă DNA.

Interdicţii pentru Obreja
Din momentul în care verdictul rămîne definitiv, Obreja va fi obligat să respecte cîteva reguli în calitate de arestat la domiciliu. Nu are voie să părăsească imobilul unde locuieşte fără încuviinţarea procurorului care efectuează urmărirea penală. Trebuie să se prezinte în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi ori de cîte ori este chemat. Să nu comunice cu martorii audiaţi în dosar.

Fostul preşedinte FRB a fost arestat preventiv pe 4 februarie, fiind acuzat de DNA de trafic de influenţă. El ar fi cerut un milion de euro de la un denunţător după ce a pretins că poate influenţa judecătorii de la Înalta Curte pentru a-l scăpa de sentinţa cu închisoare. Denunţătorul, care a plătit în avans 200.000 de euro, este Sorin Ovidiu-Vîntu, care a fost condamnat la închisoare pe 28 ianuarie, iar judecătorul cu care s-a lăudat Obreja este Corina Jîjîie, preşedinta Secţiei Penale a ICCJ.

Toate aceste evenimente s-au petrecut în noiembrie 2013-ianuarie 2014, perioadă în care DNA a dispus începerea urmăririi penale a lui Obreja în dosarul Gala Bute.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
tata_glontzu
tata_glontzu  •  06 Martie 2014, 17:02

Arest la domiciul sau inchisoare in dormitor, e acelasi lucru, bagi mana in butoiul cu miere si stai in casa, faina pedeapsa. Copiem de la yahkei cate ceva dar nici macar nu suntem in stare sa copiem tot. Cum verificati daca noaptea nu merge la fofoloance, paregzample? E vreun garcel lipit de cutia postala, pitulat dupa stalpul din coltul strazii ? Daca infractorul nu ar avea pe nimeni cum isi face cumparaturile ? I le aduce procurorul si da cu cardul la livrare ? Da telefon la sectie sa comande 2 paini si o legatura de ridichi ? O sa fie inchisorile goale in curand si oamenii o sa cumpere arme la negru ca sa se apere, tara fara sanse ...

madskills
madskills  •  06 Martie 2014, 09:56

si cum il verifica? Ca la noi nu s-a bagat inca legea cu bratara la picior ca la americani, nu avem politisti care sa faca vizite la domiciliu etc. E liber ca pasarea cerului. Vreau si eu sa fur o groaza de bani si sa stau acasa. :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează