SPORTURI  »  BOX  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Rudel Obreja acuză: „L-am făcut celebru pe Lucian Bute, dar nu m-a sunat de 6 ani”

Articol de GSP - Publicat joi, 23 ianuarie 2020 11:58

La emisiunea "Prietenii lui Ovidiu", Rudel Obreja a povestit fără ocolișuri peripețiile din anul petrecut în închisoare și a dezvăluit că relația cu Lucian Bute s-a deteriorat.

CONTEXT: Obreja, fostul șef al boxului românesc, a fost condamnat în 2018 la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală în dosarul „Gala Bute", o anchetă pornită de jurnaliștii de investigație ai Gazetei Sporturilor. A fost eliberat după 7 luni petrecute în spatele gratiilor, după ce a invocat alcătuirea ilegală a completurilor de 5 judecători. Dosarul „Gala Bute" a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015, acuzațiile aduse celor din dosar fiind de luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani

VIDEO // Obreja despre Bute: 

"Se împlinesc în februarie șase ani de când Bute n-a dat niciun telefon. N-a mai luat absolut deloc legătură cu mine. Asta e situația... Așa sunt oamenii. E treaba lui ce face, are doi copii. Nu mă puneți să povestesc viața lui că nu e treaba mea", a spus Obreja.

În timpul emisiunii acesta a mai făcut o referire la fostul campion: „Bute e celebru datorită mie! Dacă nu eram eum nu era niciodată atât de celebru. El a ajuns în Canada datorită mie și insistențelor mele. Astăzi, sigur că lumea îl știe mare pe Bute. Dar el de 6 ani nici măcar un telefon nu mi-a dat!".

Lucian Bute și-a anunțat retragerea din activitate pe 20 martie 2019.  Ultimul meci al lui a fost în 25 februarie 2017, când a fost învins de columbianul Eleider Alvarez, prin KO în repriza a cincea.

Lucian Bute şi-a încheiat cariera cu un bilanţ de 32 de victorii, trei înfrângeri şi o remiză la profesionişti. Bute a deţinut titlul mondial IBF în perioada octombrie 2007 - mai 2012.

VIDEO // URMĂREȘTE AICI EDIȚIA INTEGRALĂ CU RUDEL OBREJA 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
nusu_d
nusu_d  •  23 Ianuarie 2020, 20:07
Postat de kingdon pe 23 Ianuarie 2020, 19:42

Adevarat!! Doroftei i-a dat sa manance lui bute si moldoveanul I-a muscat mana.

Pai asta este adevarul. Impostorul asta de Obreja crede ca vorbeste numai cu naivi. Doroftei a semnat cu Interbox in 1997 si in 2002 a iesit campion mondial la categoria usoara. Bute a ajuns la Interbox dupa CM din 2003 de la Bangkok, unde a luat KO de la Golovkin. Pai Doroftei era cineva atunci la Interbox. Obreja spune ca la insistentele lui :-))))) Pai cine erai ma tu in Canada? Cine te cunoastea pe tine? Poate te prezentase Doroftei, asa da ;-) Are un tupeu incredibil acest Obreja, ca si piranda aia penala cu care a organizat mascarada numita Gala Pute. Mai usor cu pianul pe scari, Nea Rudotel ;-) Bute a fost intr-adevar un produs de marketing marca Interbox, un boxer bun, dar "umflat" mult peste calitatile si posibilitatile lui. Am tot spus-o in ultimii 10 ani si asa a fost. S-a vazut cu Froch, cu Pascal, Alvarez si ceilalti boxeri de top pe care i-a intalnit. Dar cu toate astea a ajuns acolo pe munca lui, a clubului si a avut si mult noroc, sa vii sa spui tu un neica nimeni din Romania in lumea boxului profesionist mare, de peste ocean, ca tu l-ai facut celebru, este RIDICOL :-))) Ati avut noroc cu PSD(partidul salvati detinutii) si cu CCR, altfel acest "interviu" avea loc la vorbitor ;-) Mai vorbim peste 2-3 ani cand s-o termina rejudecarea procesului "gala pute".

kingdon
kingdon  •  23 Ianuarie 2020, 19:42
Postat de nusu_d pe 23 Ianuarie 2020, 14:11

Cat tupeu ai mai ***. Cine erai tu in boxul profesionist de peste ocean ca sa il faci celebru pe Bute??? Nimeni! A, ca te-ai dus cu el acolo, asta este altceva. Doroftei a fost cel care a pus o vorba buna pentru Bute si pentru alti boxeri romani la clubul Interbox, el fiind cel care "a deschis drumul", semnand cu Interbox in 1997. Bute te-a facut "celebru" pe tine, ca nu avea loc de tine prin poze :-)))) La fel a patit si Doroftei, el a spus, ca nu mai incapea de tine in poze ;-) Interviul este jenant :-))))

Adevarat!! Doroftei i-a dat sa manance lui bute si moldoveanul I-a muscat mana.

983732924972315
Soos Vilmos  •  23 Ianuarie 2020, 18:16

Se pare ca gsp a devenit gazeta de perete a puscariasilor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează