SPORTURI  »  BOX  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Rudel Obreja, dezvăluri incredibile: "Am mâncat salivă cu sânge! Băieții ăștia de la guvernare, marionetele astea... Suntem o bătaie de joc"

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 ianuarie 2020 12:21

Rudel Obreja, 54 de ani, fostul președinte al Federației Române de Box, a făcut dezvăluiri incendiare, miercuri, în emisiunea "Prietenii lui Ovidiu", moderată de Ovidiu Ioanițoaia. Acesta a discutat despre probleme cu AIBA, motivele pentru care a plecat din fruntea Federației și spune cu ce se ocupă în acest moment.

- Domnule Obreja, scandalul cu AIBA v-a creat atâtea probleme...
- Pentru că AIBA fura! Ați văzut unde au ajuns? Sunt suspendați și nu mai au dreptul să organizeze turnee olimpice. Ăla pe care l-au prins fura zeci de milioane de dolari din conturile AIBA. Au făcut nenorociri mari! Wu Ching-kuo, președintele, a ajuns acolo cu largul meu concurs. Am adus un hoț, dar eu i-am spus! Că dacă o să facă așa cum făceau ăia înainte, o să lupt și împotriva lor.

- Cum adică?
- Eu am dovedit lucrurile astea, domnule Ioanițoaia! Ei traficau medaliile, aranjau meciurile, schimbau arbitrii. Tăiau buletinele de arbitraj și puneau pe cine voiau ei. Am dovedit toate lucrurile astea. Arbitrii la competițiile importante sunt trași aleatoriu printr-un soft, dar ei puneau pe alții.

 

- Credeți că...
- Eu am fost boxer, am 230 de meciuri, am mâncat salivă cu sânge și nu doar la meciuri. Antrenamentele sunt mai grele decât meciurile. Știu ce înseamnă... Nu poți să-ți bați joc de copii, de munca lor, de anii lor, de durerile lor. Vin unii îmbrăcați frumos și fac nenorociri. Eu nu sunt de acord cu asta!

"Domnule Ioanițoaia, dumneavoastră știți foarte bine, mai bine decât mine. Sunt țări pe lumea asta când iau o medalie de bronz la Jocurile Olimpice e sărbătoare națională. Olimpiada e cea mai mare reprezentare în sportul mondial. Oamenii sunt dispuși să dea și bani pentru o medalie de bronz, dacă mai e și de aur... Găsesc cozi din astea de topor care fac nenorociri d-astea"
Rudel Obreja, fost președinte FR Box

- Dar acum ce faceți?
- Sunt la Liga Profesionistă de Box, pe care o să o dezvolt și o să vedeți ce o să fac. Eu am plecat de la federație din cauza scandalului cu AIBA și din cauza lașității unor oameni din interiorul boxului românesc, care acum și-au dat seama cât au pierdut. Și le-am spus când am plecat: "O să mă regretați!". Astăzi, cei mai mulți care contestau lucrul ăsta mă sună și-mi dau dreptate.

- Nu vă tentează să vă întoarceți la federație?
- Nu mă întorc! Am încercat un lucru la Liga Profesionistă de Box pe care o să-l dezvolt și o să vedeți ce o să fac. În momentul de față nu am dreptul, pentru că am o condamnare. Încă sper să am parte de o justiție corectă. Dacă nu sperăm, atunci ne împușcăm! Trebuie să dovedesc că lucrurile nu au stat chiar așa. Dar nu mă gândesc la federație, avum vreau să construiesc talente pentru că avem sportivi mari.

- Da, dar boxerii cei mai cunoscuți nu mai sunt în România!
- Da, pentru că aici nu există sistemul care să-i crească. Se întâmplă asta pentru că multinaționalele care dețin monopol aproape pe economia românească nu plătesc taxe aici. Și ei nu investesc în sport și în învățământ. Păi, din 37 de bănci din țara asta, 35 erau pe pierdere. Trebuie să ai grijă când treci pe lângă bancă că-ți fură tonomatul banii din card! În România sunt pe pierderi toate multinaționalele... D-aia nu sunt bani în sport și în învățământ că băieții ăștia de la guvernare, marionetele astea ale șmecherilor, în loc să dea legi și să impună lucruri ca țara asta să fie o țară prosperă așa cum are posibilitatea, suntem o piață de desfacere și o bătaie de joc a șmecherilor de afară. Eu spun lucrurile astea...

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU RUDEL OBREJA

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
22cea
22cea  •  26 Ianuarie 2020, 17:14

Si acum continua sa *** pe gesepeu .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nusu_d
nusu_d  •  26 Ianuarie 2020, 16:20

Asa zisa "liga profesionista de box" este ca si inexistenta. Este doar Obreja si telefonul. De cand a fost alungat de la federatie acum 8 ani si-a dorit si el sa fie "presedinte" undeva si negasind nici macar o scara de bloc unde sa fie uns presedinte, a infiintat aceasta "liga" a carei activitate este Zero. Unii sunt disperati sa fie mereu in centrul atentiei, chiar si negativ, nu conteaza. Asta se mai numeste si tulburare histrionica de personalitate.

nusu_d
nusu_d  •  26 Ianuarie 2020, 16:12

L-ati redescoperit pe infractorul asta manglitor. S-a dat lumea cu fundul in sus, Rudel sa-i acuze pe altii ca fura :-)))) Intrebati-l care este definitia cuvantului "smen" ;-) Asta s-a certat cu toata lumea de cand exista, cu AIBA, cu boxerii de top ai Romaniei, cu federatia, acum se cearta singur cu presedintele, te doare mintea. Nu il ia nici *** in seama, ghinion. Cand ai doua condamnari, taci din gura ca esti penibil. Rade lumea de el.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează