BOX  ·  CATEGORIA GREA

FOTO Anthony Joshua e regele greilor » A câștigat categoric meciul pentru 4 centuri mondiale și a lansat o nouă provocare: "Cu el vreau să mă lupt!"

FOTO: Reuters +11 FOTO
FOTO: Reuters

Duminica, 01 Aprilie 2018, 09:12

Britanicul Anthony Joshua, 26 de ani, a câștigat la puncte meciul cu neozeelandezul Josep Parker, prin unanimitate. Joshua a deține acum patru centuri mondiale la categoria grea: WBA, IBF, IBO și WBO.

Meciul jucat la Cardiff, pe Millennium Stadium, în fața a peste 80.000 de spectatori, a fost unul echilibrat la început, dar pe final Joshua a controlat lupta, iar decizia arbitrilor a fost una categorică: 118 - 110, 118-110, 119-109

Cel mai dificil moment pentru Joshua a fost în runda a 6-a, când Parker a lovit foarte bine și puternic, iar britanicul a părut că se clatină și că poate cădea. Cu toate acestea, Joshua și-a revenit rapid și dominat până la final.

Anthony Joshua a ajuns la 21 victorii din tot atâtea meciuri, dar a fost prima dată când nu a câștigat prin KO.  Aceasta a fost prima înfrângere a lui Joseph Parker la profesioniști, care avea 24 victorii în 24 de partide, 18 dintre ele prin KO.

Centura WBC la categoria grea e deținută de americanul Deontay Wilder, 32 de ani.

"Am fost concentrat și am luptat bine cu brațul din față. A fost un meci ușor pentru mine. Am câștigat 10-11 runde. Vreau să dețin toate centurile și să mă lupt cu Wilder"
Anthony JoshuaUn taximetrist a descris cu lux de amănunte ce a simțit după ce s-a infectat. Coșmarul prin care trece

Libertatea

Comentarii (5)

Talpos Mircea  •  02 Aprilie 2018, 12:14

Boxul s-a terminat, totul s-a redus la show de televiziune. "Campionii" de azi sunt niste bodybuilderi gay care au invatat cit de cit sa simuleze miscarile din box, suficient pentru camerele de filmare. Exista un scenariu, echipe de consilieri, experti, tehnicieni, regizori, iar in final banii se impart cu asigurarea ca va exista mereu o continuare... Stalone s-a oprit cu Rocky la episodul opt parca, susa asta cu centurile mondiale versiunile WBA, IBF, IBO și WBO poate continua la infinit.

firstsisif  •  01 Aprilie 2018, 13:56

Slabi boxeri, slab meci. Cred ca Povetkin merita sa lupte pentru titlu si chiar cred ca la ora actuala este cel mai bun greu din lume.

fancraiova  •  01 Aprilie 2018, 13:35

De erati voi pe vremea lu Tyson zburati in 5 secunde din ring

Vezi toate comentariile (5)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Ciclism, Reluare

Tururi din Belgia

Eurosport 2
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
Program TV complet

Liga 1