SPORTURI  »  BOX  »  WBA

VIDEO Gennady Golovkin unifică trei centuri la categoria mijlocie, după victoria cu Ryota Murata! Pregătit de al treilea duel cu Canelo Alvarez

Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 aprilie 2022 13:20 / Actualizat duminica, 10 aprilie 2022 13:52

Gennady Golovkin (40 ani) l-a învins pe Ryota Murata, 36 de ani, prin TKO în runda a 9-a și a unificat centurile WBA, IBF și IBO. 

Gennady Golovkin, care deținea deja centurile IBF și IBO, a devenit și campion mondial WBA la categoria mijlocie, după ce l-a învins pe Murata. Pugilistul kazah, care vineri a împlinit 40 de ani, și-a trimis adversarul la podea cu un croșeu de dreaptă foarte puternic în runda a noua, iar antrenorul japonezului a aruncat prosopul. 

Golovkin l-a bătut pe Murata și a unificat trei centuri 

Chiar dacă a fost zdruncinat în primele runde, Golovkin a revenit începând cu runda a 5-a și cursul luptei s-a schimbat complet. Campionul olimpic din 2012 n-a mai reușit să reziste în fața kazahului, care l-a zdruncinat serios în runda a 6-a cu o lovitură puternică în figură. Murata a rămas pe picioare, însă n-a mai putut rezista până la finalul meciului.

În runda a noua, Golovkin l-a prins în corzi secunde bune. Murata a reușit să scape, după ce a încasat lovitură după lovitură, însă a fost îngenuncheat de un croșeu în forță. Imediat, prosopul a zburat din colțul japonezului.

42 de meciuria câștigat Golovkin din cele 44 disputate până acum, 38 prin KO. Mai are în palmarez un egal și o înfrângere, ambele cu Canelo Alvarez

Al treilea duel Golovkin vs. Canelo Alvarez?

Imediat după finalul meciului au început să apară zvonuri că următorul duel pentru Golovkin ar putea fi cu Canelo Alvarez. O a treia luptă în fața mexicanului de 31 de ani, singurul pugilist pe care kazahul nu a reușit să-l învingă la profesioniști!

Partida s-ar disputa abia în septembrie, Canelo având deja programat un meci pe 7 mai. Campionul WBA, WBC, WBO și IBF la categoria supermijlocie va urca la semigrea, unde îl va înfrunta pe Dmitry Bivol pentru titlul WBA.

Citește și alte știri despre box:

Mike Tyson, impresionat de frații Klitschko: „Ei sunt în prima linie, nu e nimic mai caritabil”

Cum au reacționat Vladimir și Vitali Klitschko după ce Usyk a plecat din Ucraina: „O să am o discuție cu el”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (2)
laur_gr
laur_gr  •  10 Aprilie 2022, 14:20

Da, dar centura cartierului Berceni nu a cucerit-o încă. Ce e frate cu atâtea zeci de mii de centuri?

1385168775251806
Stolz Ultras  •  10 Aprilie 2022, 13:53

Great show

Vezi toate comentariile (2)
Comentează