SPORTURI  »  BOX  »  29 FEBRUARIE, MONTREAL

"Îmi vine să-mi iau câmpii"

Articol de GSP - Publicat joi, 21 februarie 2008 00:00

Campionul mondial în versiunea IBF mai are de dat jos 6 kilograme până la meciul cu William Joppy, care va avea loc pe 29 februarie la Montreal.

Un ritual deja cunoscut. Cel al slăbirii de dinaintea cântarului oficial. Lucian Bute, campionul mondial în versiunea IBF, ştie cel mai bine că înaintea unui meci cea mai grea perioadă este cea a slăbirii.

"Sînt momente în care simt că vreau să-mi iau câmpii. De multe ori spun că este ultima dată când mai accept să fac slăbirea şi să urc în ring. Dar de fiecare dată revin. Sînt conştient că fără această etapă nu se poate", a povestit Lucian Bute, care mai are de dat jos încă 6 kilograme înainte de a putea urca în ring pentru a boxa împotriva lui Joppy.

Pe data de 29 februarie, cel mai valoros pugilist român al momentului îşi va apăra la Montreal, în faţa a peste 12.000 de susţinători, centura de campion mondial, în faţa americanului William Joppy. De două ori pe zi, Lucian Bute primeşte vizita nutriţionistei care calculează la gramaj cât trebuie să mănânce pugilistul în ziua respectivă.

"Nu fac nici un pas de capul meu. Ea este atent[ la fiecare detaliu în parte. De la o zi la alta am un alt meniu bine stabilit. Acum mănânc multe salate. Cu câteva zile înainte de cântarul oficial va fi cel mai greu. Dar am învăţat să strâng din dinţi şi să merg mai departe", explică marele campion, care pe data de 28 februarie îşi va aniversa ziua de naştere. 'Îmi voi serba ziua după meciul cu Joppy . Există posibilitatea ca reprezentanţii clubului Inter box să-mi pregătească o surpriză, dar toată lumea e foarte secretoasă în această privinţă", a mai precizat Bute pentru Libertatea.

Va avea steagul Rom\niei pe ring
Bute le-a solicitat organizatorilor de la Interbox ca la festivitatea de prezentare, care va avea loc cu câteva minute înainte de începerea meciului, din ring să nu lipsească steagul României.

"Eu nu voi uita niciodată de unde am plecat. Mă bat în primul rând pentru românii mei, care sînt convins că-mi vor ţine pumnii la acest meci. Mi-aş dori ca şi întâlnirea mea cu Joppy să fie transmisă în direct de una dintre televiziunile din ţară", a spus Bute.

Până în clipa de faţă, trei posturi importante: Pro Tv, Antena 1 şi TVR şi-au manifestat interesul de a achiziţiona drepturile de transmisie a acestui meci.

Sursa: Libertatea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
 •  27 Februarie 2008, 08:33

Succes, iti tinem pumnii!

 •  27 Februarie 2008, 07:18

un roman adevarat si fara fite,mult succes Lciane si cistiga sa fim mindri de tine.

 •  21 Februarie 2008, 23:59

Phoenix Sua esti in urma cu ortografia, fa-ne.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează