SPORTURI  »  BOX  »  BOX

In galaxie!

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 octombrie 2007 00:00

Lucian Bute e, de ieri dimineata, noul campion mondial la categoria supermijlocie in versiunea IBF. Romanul l-a invins prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. La cinci ani de la succesul lui Leonard Doroftei, romanii s-au trezit din nou la 5 dimineata. Cu ochii cirpiti de somn, au dat drumul la televizoare pentru a urmari meciul lui Lucian Bute pentru titlul mondial. Visul de preamarire al unui galatean care si-a facut loc cu pumnii in Canada si i-a calcat adinc pe urme Mosului Doroftei.

Capitala provinciei Quebec, Montreal, fierbe. E vineri seara si toate drumurile duc parca la Bell Center. E sala care va gazdui disputa pentru centura IBF intre Lucian Bute si Alejandro Berrio. 14.000 de canadieni si de romani s-au ingramadit deopotriva pe 12.000 de scaune. Primul intra in arena Bute. Numele sau e scandat de toata lumea. Se intoneaza imediat imnurile. Mai intii "Desteapta-te, romane!". Or fi invatat canadienii versurile in romana? Se aud prea clar. Se prea poate, e a douasprezecea oara cind romanul boxeaza aici. Berrio pare marcat de atmosfera. E periculos insa columbianul. A cucerit centura IBF tot "in deplasare", in Germania, contra neamtului Stieglitz.

Incepe meciul. Bute are initiativa, dar Berrio sta la pinda. In runda a treia il loveste pe Lucian cu o directa de dreapta in pomete. Romanul are ochiul drept aproape inchis, i s-a umflat. Nu se repede insa asupra adversarului. Asteapta, il enerveaza, tine mijlocul ringului. Asteapta momentul prielnic. si acesta vine in repriza a 11-a. In coltul ringului, Berrio nu mai are scapare. Directa de stinga, croseu de stinga si upercut de dreapta. Sud-americanul e groggy. Nu mai stie de el, noroc ca a intervenit arbitrul Marlon Wright. Bute e pe corzi. E campion mondial. si-a facut loc in galaxia marilor boxeri ai lumii. Toata America vorbeste de el. Gindurile sale sint la cei de acasa, la romani: "Dragi romani, v-ati trezit la cinci dimineata ca sa ma vedeti si sper ca nu v-am dezamagit. Va dedic victoria tuturor!", a transmis el. Nu si-a uitat nici familia. "Mama, te iubesc! stiu ca nu te-ai uitat la meci!", si lacrimile au inceput sa-i siroiasca pe obraji.

Playtech: BOMBĂ! Ianis Hagi, umilit de Radu Banciu. Mesajul HALUCINANT al jurnalistului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează