SPORTURI  »  BOX  »  JOCURILE OLIMPICE

Liber pentru profesionişti » AIBA a ridicat restricţia profesioniştilor de a boxa la întrecerile olimpice

Ronald Gavril ar putea participa la JO de la Rio
Ronald Gavril ar putea participa la JO de la Rio

Articol de - Publicat sambata, 05 martie 2016 00:00

Orice pugilist care boxa cel puţin o dată într-o gală profesionsită nu se mai putea întoarce la amatori.

Federaţia Internaţională de Box ( AIBA) a ridicat însă de curând această interdicţie! "Fiecare federaţie naţională a primit un chestionar în care era întrebată dacă se doreşte ca boxerii profesionişti să poată activa la Jocurile Olimpice", a dezvăluit Viorel Sima, angajat al Federaţiei Române de Box.

" FRB a votat pentru, e o oportunitate pentru noi, avem boxeri foarte bine pregătiţi", a adăugat Sima.

Primul telefon la Bute

Oficialii FRB au dezvăluit că, imediat cum au auzit de noua reglementare, l-au sunat pe fostul campion mondial IBF, Lucian Bute. La 36 de ani, pugilistul gălăţean nu a apucat să ajungă la Olimpiadă, trecând la profesionism înainte de ediţia de la Atena 2004. "Din păcate, a spus că e foarte greu să participe, pentru că i-ar fi foarte greu să se acomodeze cu trei reprize. «Eu abia mă încălzesc după trei reprize», le-a spus Bute. Îl înţelegem", a declarat Sima.

Gavril a spus «Da»!

În schimb, Ronald Gavril, pugilistul care boxează pentru Mayweather Promotion, firma campionului Floyd Mayweather, s-a arătat imediat interesat.

"Ar fi o mare onoare pentru mine să boxez pentru România la Olimpiada de la Rio. Am înţeles că în iunie sunt nişte turnee de calificare doar pentru profesionişti. O să merg la ele ca să obţin biletul pentru Rio", a spus Ronald Gavril pentru site-ul FRB.

Gavril ar vrea să vină în ţară să se antreneze cu Relu Auraş, fostul său antrenor de la Bacău. La 29 de ani, Gavril are la profesionism 15 victorii şi o înfrângere. Federaţia încearcă să-l convingă şi pe Ion Ionuţ, alias JoJo Dan, să meargă în calificări pentru Rio.

81de kilograme e categoria la care va încerca să se califice Ronald Gavril

1pugilist are România calificat la JO de la Rio. E vorba de Mihai Nistor, la categoria plus 91 de kilograme

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
nusu_d
nusu_d  •  07 Martie 2016, 22:34

Bute oricum era mana moarta, e si batran si ruginit. Insa Gavril si Nistor pot face o figura frumoasa. E o ocazie unica sa participi la o olimpiada chiar si daca nu obtii medalie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează