SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Lucian Bute dezvăluie câți bani a câștigat din box, după 37 de lupte la profesioniști! „Sunt bani frumoși, mulțumesc lui Dumnezeu, dar e ceva ce lumea nu știe!”

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2019 11:48

Lucian Bute a vorbit tranșant într-un interviu EXCLUSIV pentru Gazeta Sporturilor și despre banii câștigați în box, despre bursele încasate, dar și despre cum se împart banii în boxul profesionist.

„Pot să vă spun că am câștigat bănuți frumoși. Ceea ce nu știe lumea... Ai o bursă, dar de acolo trebuie să plătești tot stafful, de la nutriționist la manager. Apoi sunt impozitele la stat. În Canada e 38%. Să luăm 100 de lei, rămâi cu mai puțin de jumătate. Sunt bani mulți, dar mulțumesc lui Dumnezeu, am muncit pentru ei”, dezvăluie Bute.

„Meciul cu cea mai mare bursă a fost cel cu Glen Johnson, de la Quebec. A fost pe Show Time. De acolo au venit banii. De altfel, în cariera mea, trei meciuri ale mele au fost transmise pe Show Time, alte trei pe HBO, apoi restul pe ESPN și Show Box”, a completat Lucian. 

16.658.000 $ar fi câștigat Lucian Bute în toată cariera. Sumele sunt estimările presei internaționale

37 de partidea susținut la profesionism Lucian Bute. A câștigat 32, dintre care 25 înainte de limită

CV Lucian Bute

  • Născut pe 28 februarie 1980 la Pechea (Galați)
  • Medaliat cu bronz la CM 1999, de la Houston, la amatori
  • În 2003 a trecut la profesionism, semnând cu clubul canadian "Interbox"
  • Campion mondial IBF la supermijlocie, titlu cucerit prima dată în 2007
  • A mai luptat pentru titlul mondial WBC.

 burse

Citește și:

EXCLUSIV Bute: „Numele mi-a fost terfelit” + „Cu Froch, aveam mâna fracturată, psihologic eram dărâmat!” » Cu câți bani s-a ales, de fapt, din carieră

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
maradona79
maradona79  •  26 Aprilie 2022, 22:56
Postat de Andreea Panait Stanciu pe 17 Iunie 2019, 15:22

Ce articol fără sens. Deși te apreciez f mult ca și sportiv Lucian, sa te plângi ptr ca ai rămas cu 8M din 16, est un pic ridicol. Am universitate in matematica, un certificat la U de Montreal și muncesc 40+ ore in fiecare săptămâna ca sa plătesc o casa timp de 35 de ani. Și crede-ma ca muncesc acele ore. Un pic de bon sense fata de compatrioții tai nu ar strica. In rest numai de bine. Mult curaj in continuare.

Diferenta e ca la box poti sa mori sau sa ramai cu traume dupa o lovitura mai serioasa. Nu e o "meserie" de nine to five.

nusu_d
nusu_d  •  03 Iulie 2019, 17:19

Sa zici saru-mana, ai castigat mai mult decat alti boxeri mai valorosi decat tine. Da, ai muncit pentru ei, dar ai fost cel mai norocos boxer roman ever. Ai avut majoritatea adversarilor mediocrii, unii chiar slabi. Adevaratii boxeri cu care ai incrucisat manusile te-au batut toti: Froch, Pascal, DeGale sau Badou Jake.

bazinga
bazinga  •  17 Iunie 2019, 16:13

Niciun sportiv nu merita banii pe care ii castiga!NICIODATA!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează