SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Înfrângere pentru Manny Pacquiao, la prima luptă după doi ani » Poate fi ultimul duel al carierei

Manny Pacquaio - Yordenis Ugas
Foto:Imago
Manny Pacquaio - Yordenis Ugas Foto:Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 august 2021 13:45 / Actualizat duminica, 22 august 2021 15:11

Manny Pacquiao (42 de ani) a revenit în ring după doi ani, dar a fost învins la puncte de cubanezul Yordenis Ugas (35 de ani), într-un duel desfășurat duminică dimineață la Nevada (SUA).

La primul duel după o pauză de doi ani, legendarul boxer din Filipine a pierdut în fața unui adversar cu 7 ani mai tânăr decât el! Yordenis Ugas și-a păstrat astfel centura WBA (Super) la categoria semimijlocie. Pacquaio a fost învins la puncte de Ugas.

A fost o decizia unanimă a celor 3 arbitri: 115-113, 116-112 și 116-112 în favoarea lui Ugas, care a boxat pe contre și s-a descurcat de minune având în vedere că a aflat de meci cu 11 zile înainte. 

A fost prima luptă a lui Manny de la meciul pentru titlul WBA câștigat de „PacMan” cu Keith Thurman, în iulie 2019.

„A trebuit să fac ajustările necesare în doar câteva zile, Este în rgulă, dar acesta e boxul. Știu că mi-a fost greu în ring să mă adaptez la stilul său. Asta a fost o problemă pentru mine, pentru că nu am făcut ajustprile imediat și picioarele mele erau prea imobile. A fost greu să mă deplasez”, a declarat Pacquiao după luptă.

Se gândește să candideze la președinție în Filipine

Chiar și înainte de acestă înfruntare, însă mai ales acum, după ce a pierdut, se pare că Pacquiao se va concentra pe candidatura la preşedinția țării sale, Filipine, acolo unde este senator de câțiva ani. 

În 2022 sunt alegerile, iar legenda boxului mondial îl va avea ca deversar pe actualul președinte, temutul Rodrigo Duterte, pe care Pacquiao l-a acuzat public de dispariția a 204 milioane de dolari, bani destinați ersoanelor sărace, afectate de pandemia de coronavirus. 

Poporul filipinez îl venerează pe Pacqiao, care este cea mai mare presonalitate din istoria țării, așa că specialiștii susțin că ar putea obține o victorie destul de facilă pentru cea mai înaltă funcție în stat.

”Voi face anunțul final peste o lună. Știu că am în față o problemă mai dificilă decât boxul și vreau să ajut lumea. Chiar vreau să îi ajut!”, a mai spus filipinezul.

Citește alte știri din box:

Sacrificiile unui campion: „În timpul meciului mi s-a rupt tendonul! Dar am continuat așa și am câștigat titlul mondial”

Floyd Mayweather a revenit în ring! A boxat 8 runde cu vedeta Logan Paul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează