SPORTURI  »  BOX  »  SCANDAL

Halucinant: pugilistă din Algeria, acuzată că e bărbat! Tocmai a învins o româncă la Mondiale: „Complotul lor a reușit, trăiesc un mare șoc!”

Imane Khelif ( în dreapta) / Sursă foto: Fight Gist Media
Imane Khelif ( în dreapta) / Sursă foto: Fight Gist Media

Articol de - Publicat marti, 28 martie 2023 19:23 / Actualizat joi, 30 martie 2023 13:44

Imane Khelif, o pugilistă de 23 de ani de origine algeriană, a fost descalificată de la Campionatele Mondiale de box feminin de la New Delhi dintr-un motiv incredibil.

Asociația Internațională de Box a stabilit, în urma unui test hormonal, că Imane Khelif n-ar fi respectat criteriile de eligibilitate, constatându-se că ar fi avut în organism un nivel mult prea ridicat de testosteron. În apărarea ei, Imane Khelif susține că „a fost victima unei conspirații”.

Interesant este că, pe durata competiției din India, Imane Khelif a învins și o reprezentantă a României, pe Claudia Nechita, una dintre cele mai valoroase pugiliste din țară.

Imane Khelif a reacționat imediat: „Complotul lor a reușit, trăiesc un mare șoc!”

„Am fost adesea intimidată din cauza aspectului meu, iar eu am rezistat și am continuat să lupt în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat. 

Astăzi, complotul lor a reușit și, sincer, trăiesc un mare șoc. Am participat la multe turnee și nu a existat nicio problemă, dar când șansele mele au devenit mari de a câștiga medalia de aur, au venit și m-au împiedicat, justificând acest lucru pentru că calificările mele sunt mai mari decât cele ale celorlalte femei”, a spus, conform conform site-ului algerian Kooora, citat de ziare.com.

Halucinant: pugilistă din Algeria, acuzată că e bărbat! Tocmai a învins o româncă la Mondiale: „Complotul lor a reușit, trăiesc un mare șoc!”
Imane Khelif ( în dreapta) / Sursă foto: Fight Gist Media

IBA își susține regulile și regulamentele, precum și intimitatea personală și medicală a sportivilor săi, prin urmare, încălcarea criteriilor de eligibilitate nu poate fi împărtășită de IBA.

- Asociația Internațională de Box

Imane Khelif este campioana en-titre în Jocurile Mediteraneene, iar anul trecut a cucerit argintul la Campionatele Mondiale de box feminin, dar și o medalie de aur la Campionatele Africii.

Claudia Nechita și alte trei românce au participat la Campionatele Mondiale de box feminin de la New Delhi

Lăcrămioara Perijoc (categoria 54 kg), vicecampioană mondială, Claudia Nechita (cat. 57 kg), Loredana Marin (cat. 60 kg) şi Alexandra Gheorghe (cat. 52 kg) sunt sportivele din România care au făcut deplasarea la Campionatele Mondiale de box feminin de la New Delhi, care au avut loc în perioada 15-26 martie.

Claudia Nechita a învins-o la puncte pe mexicanca Jennifer Yazmin Carrillo (5-0), în primul ei meci la categoria 57 kg. Ulterior, pugilista din România a fost învinsă de taiwaneza Yu-Ting Lin, campioană mondială în 2018 la 54 kg şi în 2022 la categoria 57 kg, dar și de către controversata Imane Khelif

Citește și alte știri din sport: 

Ucraina contestă planurile Comitetului Olimpic Internațional » Comunicat categoric, alături de alte 4 țări: „Rusia are deja o metodă de a readuce sportivii în competiție”

Meciul Fury vs. Usyk ar fi căzut » Motivul pentru care lupta anului în box nu s-ar mai disputa

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dragos_r
dragos_r  •  28 Martie 2023, 23:44

Articol de ***. În primul rând Nechiță nu a luptat cu sportiva din Algeria, dacă tot vreți să vă numiți ziar de sport, vă puteți măcar informa pentru că există Internet. În al doilea rând nu a fost descalificata pentru că e bărbat, ci pentru că are un nivel de testosteron mai ridicat decât limita impusă de IBA. E o diferență. Sunteți blană.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează