SPORTURI  »  BOX  »  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO Rudel Obreja, în direct: „Vă fac o mărturisire în exclusivitate, să-mi mai dea încă 5 ani de pușcărie!"

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 aprilie 2020 11:03

În ianuarie, când a fost invitatul lui Ioanițoaia în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Rudel Obreja, fostul președinte al FR Box, a dat detalii din ancheta în care a fost vizat, cum a fost condamnat în dosarul „Gala Bute" și care sunt legăturile acestuia cu familia Ceban, cea care a susținut că fostul șef al boxului românesc a făcut evaziune fiscală

  • CONTEXT: Obreja, fostul șef al boxului românesc, a fost condamnat în 2018 la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală în dosarul „Gala Bute", o anchetă pornită de jurnaliștii de investigație ai Gazetei Sporturilor. A fost eliberat după 7 luni petrecute în spatele gratiilor, după ce a invocat alcătuirea ilegală a completurilor de 5 judecători. Dosarul „Gala Bute" a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015, acuzațiile aduse celor din dosar fiind de luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani

- Domnule Obreja, care sunt legăturile pe care le aveți cu familia Ceban?
- Condamnarea mea pentru evaziune fiscală se bazează pe legătura cu acest Ceban. Pe care nu l-am văzut în viața mea și pe care nu l-a audiat nimeni, niciodată. Vă fac o mărturisire în exclusivitate! Îl caut cu disperare pe acest om, vreau să-l găsesc! El există, din câte înțeleg, dar n-am reușit să-l găsesc unde este. Nu este în România, dar vreau să-l aduc în fața instanței. Dacă omul ăla spune că a făcut evaziune fiscală cu mine, o să spun să-mi mai dea încă cinci ani de pușcărie!

- Păi, și n-a fost nimeni audiat din această familie?
- A fost audiat doar fiul lui. Erau parte a unei organizații de evazioniști. Ei îmi spun că am făcut evaziune cu acest om... Aduceți-l pe Ceban! Asta am cerut la Înalta Curte. Știți ce au făcut? L-au întrebat pe fiul lui. "Unde e tatăl tău? Pe la Chișinău?". "Da!". "Știți adresa unde locuiește?". "Nu știu". "Dar aveți un contact?". "Un număr de telefon". L-a sunat instanța pe Ceban și le-a zis că el n-are timp să vină...

- Și băiatul ce-a zis?
- Instanța l-a întrebat pe băiatul lui dacă mă cunoaște. A zis că nu mă cunoaște și că m-a văzut doar la televizor. L-au mai întrebat o dată dacă mă cunoaște și-a răspuns că nu. După câteva întrebări, l-a întrebat și-a treia oară! Și-a zis: "Parcă l-am văzut cu tata, dar nu sunt sigur că era dânsul!". Asta este singura mărturie care mă leagă de acești moldoveni. Pentru asta mi-au dat cinci ani de închisoare!

- Dacă ați mai putea, ați organiza din nou Gala Bute?
- De la cap la coadă! N-am făcut nimic ilegal. A fost cel mai mare eveniment care s-a întâmplat într-o sală în țara asta. Am băgat 10.200 de oameni într-o sală. A venit Michael Buffer, care e celebru peste tot în lume. L-am luat cu Rolls-Royce, l-am dus la Peleș. 

- Păi...
- Suntem băieți deștepți. Aș face din nou Gala Bute! Și vă mărturisesc că vreau să construiesc din nou sportivi cu care țara să se mândrească. Să arătăm să suntem în stare să facem lucruri. La federație nu mai mă întorc! Sunt președintele Ligii Profesioniste de Box.

CITEȘTE ȘI:

Mike Tyson, detalii picante despre aventurile din tinerețe: „Făceam sex cu mamele, surorile și verișoarele prietenilor! Eram un animal cu bani”

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența: „Te poți descurca”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
958782380924671
Radu Titu  •  06 Aprilie 2020, 07:09
Postat de Traian Leuca pe 05 Aprilie 2020, 12:46

Am activat, ca voluntar ,timp de doi ani în cadrul SUP Ploieşti (serviciul umanitar pentru penitenciare). Am avut discuţii cu foarte mulţi deţinuţi din penitenciarele de pe strada Rudului,Ploieşti,Berceni şi Movila Vulpii. L-a întrebarea mea, "pentru ce te afli aici"? toţi au răspuns : "din greşeala justiţiei,suntem nevinovaţi!"

Ai dreptate, toți spun ca sunt nevinovați deși nu e asa, numai ca trebuie sa conștientizam ca exista si erori judiciare sau abuzuri in interpretarea legii! Iar la justiția practicata azi in romanica noastră te poți aștepta la orice......

309589513244229
Traian Leuca  •  05 Aprilie 2020, 12:46

Am activat, ca voluntar ,timp de doi ani în cadrul SUP Ploieşti (serviciul umanitar pentru penitenciare). Am avut discuţii cu foarte mulţi deţinuţi din penitenciarele de pe strada Rudului,Ploieşti,Berceni şi Movila Vulpii. L-a întrebarea mea, "pentru ce te afli aici"? toţi au răspuns : "din greşeala justiţiei,suntem nevinovaţi!"

Vezi toate comentariile (2)
Comentează