SPORTURI  »  BOX  »  PREMIERE

Trofee uitate

Articol de - Publicat miercuri, 30 aprilie 2008 00:00

ANS a anunţat abia ieri cei mai buni sportivi pe 2007. Premiul Naţional i-a revenit lui Lucian Bute, boxer profesionist.

Agenţia Naţională pentru Sport a anunţat abia ieri cei mai buni sportivi pe 2007! Evenimentul ce avea loc în mod obişnuit la sfîrşitul fiecărui an sau cel tîrziu în prima lună a anului viitor într-un cadru fastuos a fost organizat acum tîrziu şi fără spectatori.

Anunţul a fost făcut abia ieri, prin intermediul site-ului in­s­ti­tu­ţiei. În linişte, la fel cum s-a mişcat sportul românesc în anul 2007, cînd nimeni nu a cucerit vreun titlul mondial. Dar România a avut totuşi un campion anul trecut, pe Lucian Bute, însă acesta a cucerit centura mondială la categoria supermijlocie, versiunea IBF, dar la box profesionist!

Acesta a fost şi motivul pentru care ANS i-a oferit lui Bute cel mai preţios trofeu pe 2007, Premiul Naţional pentru Sport, distincţie oferită împreună cu forul olimpic român! “Performanţa lui Lu­cian Bute a fost una de dimensiuni, de răsunet şi am considerat că me­rită toate felicitările, chiar dacă este boxer profesionist”, a spus Ioan Do­brescu, secretarul general al COSR. Oficialul a mărturisit că nu s-a mai organizat nici o festivitate specială, ca în ceilalţi ani, pentru că nici restul rezultatelor sportului ro­mânesc pe 2007 nu au obligat la acest lucru. “Am preferat să nu per­tur­băm programul sportivilor a­cum, cu cîteva luni înainte de Olim­piadă”, a adăugat Dobrescu.

1933 este anul în care Uniunea Federaţiilor de Sport din România a instituit trofeul anual Premiul Naţional pentru Sport

“Avem nevoie de o Olimpiadă reuşită şi sper să ne bucurăm după ce ne întoarcem de la Beijing şi pentru anul trecut”
Ioan Dobrescu secretar general COSR

Precedent din 1939
Lucian Bute nu este primul boxer profesionist distins cu cel mai important trofeul al sportului românesc. Lucian Popescu a fost primul pugilist profesionist care a primit Premiul Naţional pentru Sport în 1939. Următorul boxer profesionist recompensat a venit 58 ani mai tîrziu, în persoana lui Mihai Leu (1997). Ca amatori au fost premiaţi Francisc Vaştag (1993, 1995), Leonard Doroftei (1995) şi Dorel Simion (1998).

Sportivii anului 2007
ANS a stabilit şi laureaţii sportului românesc pe 2007, la diverse categorii. Printre aceştia se află gimnaştii Daniel Popescu, Steliana Nistor şi Sandra Izbaşa, echipajul feminin de canotaj 8 rame cu cîr­maci, judoka Alina Dumitru, an­tre­norii Nicolae Forminte, Dan Grecu, Mircea Roman şi Ivan Pa­tzai­chin. Cel mai bun club sportiv în 2007 a fost desemnat CS Dinamo Bucureşti.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
 •  30 Aprilie 2008, 13:16

Singurul care nu e echilibrat si e incoerent aici, esti tu. Cand un boxer profesionist lupta, lupta pt el, cand castiga un titlu mondial, il castiga pt el, nu pt o anumita tara sau pt clubul la care se antreneaza, iar cum bute e roman mi se pare normal sa fie premiat. Ce daca nu se antreneaza in romania? Daca se antrena aici, nu mai ajungea sa fie campion mondial. E de departe cel mai talentat sportiv roman la ora actuala. Rusine pt asemenea comentarii!!!

 •  30 Aprilie 2008, 08:09

cum poate ANS sa-l aleaga pe Bute ca fiind sportivul anului, cand acesta a castigat titlul pentru alta tara,nu lupta pentru Romania si o face la profesionisti la un club canadian. chiar daca nu au fost rezultate notabile, titluri mondiale sau europene, sigur s-ar fi gasit altcineva care sa merite acest titlu pentru performantele sale sau contributia sa pentru sportul romanesc. tara dezechilibrului, a nonvalorilor si a incoerentei in luarea deciziilor si stabilirii valorilor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close