SPORTURI  »  BOX  »  REVENIRE SAU SFÂRȘIT

Ultima șansă » Lucian Bute se va lupta cu Eleider Alvarez într-un meci pentru categoria semigrea

FOTO: tvasports.ca
FOTO: tvasports.ca

Articol de - Publicat vineri, 24 februarie 2017 00:00

Lucian Bute îl întâlnește mâine dimineață pe Eleider Alvarez în meciul eliminator pentru titlul mondial al categoriei semigrea, versiunea WBC.

"O victorie va confirma faptul că merit să lupt pentru a 14-a oară în carieră pentru un titlu mondial", a spus Bute, încrezător în forțele sale înaintea confruntării de mâine.

"Înseamnă totul pentru mine. Am acceptat acest meci fiindcă este cel mai scurt drum spre o centură a lumii". În vârstă de 36 de ani, boxerul român stabilit în Canada a experimentat un declin al carierei în ultimii ani, după ce între 2007 și 2012 fusese unul dintre cei mai buni ai categoriei sale.

A învins 6 campioni mondiali în perioada sa frunctuoasă, Dingaan Thobela, Sakio Bika, Alejandro Berrio, William Joppy, Brian Magee și Glen Johnson, dar în ultima vreme nivelul său a coborât vizibil.

Actualmente numărul 7 în ierarhia WBC, Lucian e dornic să-și refacă reputația și să-și aurească iar palmaresul, mai ales după ce anul trecut, în aprilie, a suportat și o suspendare redusă la 6 luni pentru test pozitiv la Ostarină, substanță interzisă.

"Mă aștept la un meci tehnic. Alvarez este foarte talentat, are un jab bun, dar experiența și viteza mea vor face diferența. Cu siguranță voi câștiga!", a declarat, încrezător, românul.

"El e neînvins, însă cele mai bune momente ale mele ca boxer au venit aici, în Quebec City. Sunt convins că acesta va fi încă unul".

Bute a dezvăluit că și-a studiat adversarul urmărind înregistrările meciurilor acestuia. "Trebuie să-i exploatez slăbiciunile. Nu lovește foarte tare și nu lansează prea multe lovituri. E foarte izolat, trimite unul-doi pumni, trei maximum. Trebuie să profit de asta", a spus românul.

În replică, pugilistul columbian a declarat că "trebuie să câștig pentru viitorul meu și pentru familia mea. Voi da totul în ring. A sosit vremea mea și vreau să scot maximum din asta".

Învingătorul din această înfruntare îl va întâlni pe americanul Adonis Stevenson pe 29 aprilie, miza fiind titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC.

32de victorii, dintre care 25 prin KO, 1 meci egal și 3 înfrângeri este palmaresul profesionist al lui Lucian Bute

21de victorii, 10 prin KO, a reușit până acum Eleider Alvarez, neînvins în cariera profesionistă

Meciul Lucian Bute - Eleider Alvarez, la categoria semigrea WBC, va avea loc sâmbătă, 25 februarie, în jurul orei 5 dimineaţa, ora României, la Centre Videotron din Quebec, Canada, liveTEXT pe GSP.ro.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
paulg40
paulg40  •  24 Februarie 2017, 23:08

Ia mai cititi ce face Froch.Dar ce a facut inainte de meciul cu Bute si ce bani a cheltuit staff-ul si cui a dat.Dar asta este alta mancare de peste.http://www.telegraph.co.uk/sport/othersports/boxing/9602460/World-champion-Carl-Froch-calls-for-drugs-cheats-to-be-prosecuted.html

1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  24 Februarie 2017, 22:18

Deci chiar ca Bute isi va termina cariera acum. Alvarez nu e foarte spectaculos si nici nu face risipa de pumni, asa cum zice Bute dar columbianul e pe val, e neinvins, sta bine de tot pe picioare, de regula el face legea in ring, loveste bine la corp si nu stiu ce a vazut Bute dar cand loveste, Alvarez loveste tare. M-am plictisit de mult de gargara lui Bute si i-am vazut adevarata valoare cand l-a macelarit Froch. Bute boxeaza pentru a schimba impresia spectatorilor despre el iar Alvarez boxeaza pentru familia sa, ceea ce e o mare diferenta de abordare a meciului. Cred ca Bute e terminat. Nu trebuie sa fi nici rau si nici vreun anti-roman ca sa spui asta. Pur si simplu boxul s-a terminat pentru el in 2012 si din pacate intr-un mod atat de dramatic incat nu cred ca o eventuala victorie cu un mare necunoscut va schimba vreo impresie despre el. A avut ocazia sa faca istorie cand a intalnit un bataus pur sange si n-a facut-o. Acum e prea tarziu. Norocul lui Bute e ca Alvarez nu e genul ala de bataus asa ca mai poate spera ca sa nu iasa din ring foarte sifonat. Un meci cu un boxer adevarat de talia lui Froch i-ar fi fatal la ora asta lui Bute. Cam asta e tristul adevar.

onduku
onduku  •  24 Februarie 2017, 11:50
Postat de adytza74 pe 24 Februarie 2017, 09:08

La ce ora si unde poate fi vazut meciul ?

E dimineata la 5-6, cred ca-l vom vedea cu totii pe internt. HAI BUTE!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează