SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM / TURUL FRANTEI

A explodat

Articol de GSP - Publicat luni, 16 iulie 2007 00:00

Germanul Linus Gerdemann e vazut drept cel mai talentat rutier dupa Jan Ullrich

Are 24 de ani si simbata, in prima etapa din Alpi, a facut cursa vietii. Napadit de lacrimi, stors de efort, a incheiat runda clatinindu-se si parca nestiind cum sa se bucure. si-a regasit insa zimbetul inflorit in ochii albastri pe podium, acolo unde a imbracat tricoul galben, de lider la general, dar si pe cel alb, pentru cel mai bun tinar. Parerile despre Linus Gerdemann sint insa impartite. Unii il vad ca pe un viitor lider, altii ii reproseaza caracterul puternic, egoismul si pretentiile.

"E cel mai mare talent german de la Jan Ullrich incoace", l-a caracterizat Bjarne Riis, pe cind Linus era la formatia CSC. "Acest baiat e incapabil sa functioneze in echipa", replica antrenorul team-ului de amatori al Germaniei, Peter Weibel, care a refuzat sa-l selectioneze pentru CM din 2003, considerindu-l individualist.

"In toata cariera mea am avut probleme cu o singura persoana", dezvaluie Gerdemann, "dar aceasta poveste a avut repercusiuni. Mi-a fost greu sa-mi gasesc o echipa profesionista". Dupa victoria de la Le Grand-Bornand, ciclistul din Köln a incercat sa ramina cit mai umil. "Sint multi rutieri buni in Germania, e greu de spus ca sint eu vedeta. Sint pe drumul meu, atita tot". Linus a ajuns tirziu la ciclismul pe sosea, in 1999, dupa ce practicase VTT de placere. A devenit campion al Germaniei la sperante in 2004, apoi a trecut la profesionism la modesta echipa Winfix. De acolo, la CSC si apoi la T-Mobile. Viitorul pare a fi de partea lui.

Linus Gerdemann a strabatut simbata ultimii kilometri acompaniat doar de spectatori / Foto: AFP


Azi e pauza
Intre doua etape dificile, rutierii din Marea Bucla beneficiaza de un mic respiro. Azi se vor odihni la Tignes. "Dupa ziua de repaus, e destul de greu s-o pornesti iar la drum, mai ales in munti", spune francezul Cedric Vasseur, unul dintre ciclistii cu experienta de la Quick Step. "Cei care nu sint bine recuperati risca foarte mult". "Pauza e dificil de negociat. Exista tendinta de relaxare dupa tensiune, iar, din punct de vedere fizic, organismul obisnuit cu efortul parca nu intelege ce i se intimpla", crede si Stephane Heulot, fost purtator al tricoului galben in anii trecuti, acum consultant la Saunier Duval.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează