SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

Adam Yates pierde tricoul galben în Le Tour, Roglic intră în control înainte de ziua de pauză! Se complică lucrurile la vârf

Primoz Roglic pe podium la finalul etapei de duminică FOTO Reuters
Primoz Roglic pe podium la finalul etapei de duminică FOTO Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 septembrie 2020 20:45 / Actualizat duminica, 06 septembrie 2020 21:27

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) se va îmbrăca în galben în etapa a zecea a Le Tour, el reușind să preia primul loc în clasamentul general de la Adam Yates. Luni e prima zi de pauză. 

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) s-a impus duminică în etapa a noua din Turul Franței, desfășurată între Pau și Laruns, pe 153 de kilometri care au inclus și două cățărări de primă categorie: Col de la Hourcère și Col de Marie Blancque, care au făcut diferența. 

Pe podium au mai urcat Primoz Roglic (Jumbo-Visma) și Marc Hirschi (Sunweb), care au reușit să ia un pumn de secunde unui grup ce îl conținea și pe columbianul Nairo Quintana. Elvețianul a evadat cu 80 de km înainte de final, dar s-a văzut ajuns de favoriți când mai erau doar 1,6 până la linia de finiș. 

A fost a doua rundă în Pirinei, una care a schimbat și clasamentul general. Adam Yates (Mitchelton-Scott) a fost distanțat de favoriți, pierzând aproape un minut, astfel că Primoz Roglic a preluat tricoul de lider. El are 21 de secunde în fața lui Egan Bernal (Ineos), câștigătorul de anul trecut, și 28  față de Guillaume Martin (Cofidis). 

Obiectiv îndrăzneț pentru Roglic

E superb, e prima oară când voi purta tricoul galben. Visam la acest moment de când m-am apucat de ciclism. Nu se schimbă nimic, țelul nostru este să-l păstrăm până la Paris”, a spus Roglic, 30 de ani, Luni rutierii au zi de pauză, urmând ca marți să pedaleze pe traseul Ile d’Oléron - Ile de Ré, 168,5 km.

Turul Franței l-a comemorat la startul etapei pe regretatul director sportiv Nicolas Portal, mort la doar 40 de ani, rutierii de la Ineos rulând în fața plutonului în Pau. 

Top 5 în etapa a 9-a

1.Tadej Pogacar (Slovenia/ UAE Team Emirates) 03h55:17
2. Primoz Roglic (Slovenia/ Jumbo-Visma)    în același timp
3. Marc Hirschi (Elveția/ Sunweb)            în același timp
4. Egan Arley Bernal Gomez (Columbia/Ineos Grenadiers)      în același timp
5. Mikel Landa Meana (Spania/ Bahrain McLaren)în același timp

Top 5 în clasamentul general după 9 etape

1.Primoz Roglic (Slovenia/Team Jumbo-Visma)  38h40:01
2. Egan Arley Bernal Gomez (Columbia/Ineos Grenadies)la 21s
3. Guillaume Martin (Franța/Cofidis) la 28s
4. Romain Bardet (Franța/AG2R la Mondiale) la 30s
5. Nairo Quintana (Columbia/Team Arkea-Samsic)la 32 s

Citește mai multe știri din ciclism:

Nans Peters s-a impus în prima etapă din Pirinei, iar favoriții s-au tatonat

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează