SPORTURI  »  CICLISM  »  INEOS

INEOS. Nicolas Portal, cel mai tânăr director sportiv câștigător de Turul Franței, a murit de infarct la 40 de ani

Nicolas Portal, foto: Guliver/gettyimages
Nicolas Portal, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 martie 2020 09:54

Francezul Nicolas Portal, de la echipa Ineos, fostă Sky, a murit ieri, din cauza unui infarct, în casa sa din Andorra. Portal avea 40 de ani. 

Portal a făcut parte din echipa Sky, transformată anul trecut în Ineos, echipă care domină ciclismul profesionist din ultimul deceniu. Fost ciclist transformat în director sportiv, Portal i-a ajutat pe Bradley Wiggins, Chris Froome și Egan Bernal să se impună într-un total de 6 Tururi ale Franței (2012, 2013, 2015-2017, 2019). 

De-a lungul carierei de ciclist, Portal a obținut o victorie în Criteriul du Dauphine. A participat în 7 Mari Tururi, 6 Tururi ale Franței și o Vuelta. 

„Suntem copleșiți de durere la aflarea acestei teribile vești și rugăm pe toată lumea să respecte intimitatea familiei în aceste momente grele. RIP Nico - vei fi mereu cu noi pe șosea și mereu în inimile noastre”
- comunicatul echipei Ineos

34 de aniavea Nicolas Portal când era director sportiv în 2013 și îl ghida pe Chris Froome spre victorie în Turul Franței. Portal a devenit cel mai tânăr director sportiv câștigător de Tur

INEOS. Nicolas Portal, cel mai tânăr director sportiv câștigător de Turul Franței, a murit de infarct la 40 de ani
Nicolas Portal, la volan, alături de Chris Froome, foto: Guliver/gettyimages

Citește și:

Raymond Poulidor, unul dintre cei mai iubiți cicliști din istoria Franței, a murit la 83 de ani » Eddy Merckx: „Rar am întâlnit atâta șarm la un ciclism”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
2535605746473421
Gretty Niculescu  •  04 Martie 2020, 14:20

In principiu e bine ca scrieti si la o zi dupa tragicul eveniment, cand deja stirea e aparuta pe mai toate site-urile. In al doilea rand, mai adaugati la TDF castigate si pe cel de Geraint Thomas in 2018. Asta pentru o informatie completa macar in ce priveste TDF (desi mai exista si alte mari tururi, daca ne referim doar la ele)...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează