SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Alberto Contador: "Îl respect pe Lance Armstrong, dar sînt pregătit să cîştig Turul Franţei"

Articol de - Publicat miercuri, 30 iunie 2010 00:00

Alberto Contador este dat ca favorit cert în Turul Franţei de toate marile case de pariuri, dar spaniolul nu este aşa sigur ca ăsta e un avantaj în lupta pe care o va începe sîmbătă pentru al treilea tricou galben din carieră

Are 27 de ani, o forţă fizică de invidiat şi, în sfîrşit, liniştea necesară pentru a ataca Turul Franţei, dar îşi păstrează o distanţă augustă atunci cînd vorbeşte despre propriile şanse pentru a ocupa prima treaptă a podiumului în Paris. Într-un interviu acordat cotidianul spaniol Marca, Alberto Contador nu şi-a trîmbiţat entuziasmul care a copleşit presa internaţională vizavi de forma excelentă pe care o arată în ultimele sezoane.

"Nimic nu este mai dificil decît să cîştigi o cursă de anvergură atunci cînd toată lumea te vede drept favorit cert. Trebuie să conştientizez faptul că orice slăbiciune îmi va speculată de adversari", a explicat Alberto. Rutierul născut în Pinto are un palmares fabulos pentru vîrsta sa, cu toate Marile Tururi deja adjudecate, dar ştie că o eventuală victorie ar fi posibilă doar cu aportul consistent al unei echipe Astana puternice. Pentru asta, Contador şi-a cîştigat devotamentul kazahului Alexander Vinokourov, însă ţine ochii aţintiţi şi asupra rivalelor, în special RadioShack, echipa construită după chipul şi asemănarea lui Lance Armstrong.

"Faptul că RadioShack şi Saxo Bank sînt echipe puternice ar putea fi un avantaj pentru mine. La un moment dat în cursă vor trebui să îşi asume responsabilităţi. Pirineii vor fi decisivi, dar Alpii vor înăspri condiţiile şi nu e exclus să vedem cîteva surprize", a declarat Contador.

Subiectul Lance Armstrong& Johan Bruyneel a fost tratat cu foarte mare respect de spaniol. După ce în 2009 americanul şi spaniolul s-au erodat reciproc, provocînd implozia Astana la final de sezon, Contador răsuflă uşurat şi are numai cuvinte de laudă faţă de foştii săi colaboratori. "Sînt puţini oameni care ştiu să citească o cursă de calibru cum o face Johan Bruyneel. Îl respect pe Lance Armstrong, fiindcă e un mare ciclist şi un mare campion, demn de admiraţie. Problema de anul trecut a fost că nu puteau avea loc în aceeaşi echipă doi rutieri cu acelaşi obiectiv. Din punctul meu de vedere nu e niciun război psihologic între mine şi RadioShack. Sînt concentrat mereu pe ceea ce fac. Am acumulat multă experienţă şi mă simt pregătit să cîştig".

Alberto Contador luptă pentru al treilea tricou galben din carieră, în timp ce Lance Armstrong speră să obţină o a opta (şi ultima) distincţie în cea mai importantă cursă din ciclismul profesionist. Dacă Alberto reuşeşte să se impună, ar fi a cincea victorie într-un Mare Tur din şase starturi. Va reuşi? Aflăm răspunsul după trei săptămîni de luptă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează