SPORTURI  »  CICLISM  »  LANCE ARMSTRONG

"Armstrong aducea sînge tratat, în Franţa, cu avionul personal" :O » Cum trişa testele antidoping

Lance Armstrong (foto: reuters)
Lance Armstrong (foto: reuters)

Articol de - Publicat duminica, 26 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 26 august 2012 17:44

"Niciodată nu a fost posibil să faci un control inopinat în cazul lui Lance Armstrong, fără ca americanul să întîrzie 20 de minute. Era prevenit înainte de toate controalele. :O

Îmi aduc aminte de momentul cînd se antrena în sudul Franţei pentru întoarcerea sa din Turul Franţei 2009. Anturajul lui nu mai ştia ce să vorbească şi ce pretexte să mai scoată pentru a obţine acea întîrziere. Iar în 20 de minute se pot face foarte multe.

El făcea injecţii cu ser fiziologic pentru a-şi dilua sîngele. Îşi înlocuia propria urină cu una artificială. Ştiu că îşi administra EPO în doze mici, în aşa fel încă substanţa să fie foarte greu de depistat. În Turul Franţei 1999, Lance Armstrong a returnat o probă pozitivă pentru corticoizi, dar afacerea a fost muşamalizată. Eram pur şi simplu neputincioşi împotriva metodelor sale de a masca dopajul".

Acuzaţiile sînt făcute de Michel Rieu, consilier ştiinţific în cadrul Agenţiei Naţionale Franceze de Lupta Antidoping ( AFLD). Într-un interviu scurt şi intens dat cotidianului francez Le Monde, Rieu l-a învinuit pe Lance Armstrong de dopaj sistematizat şi de premeditare.

"Lance Armstrong s-a înconjurat de medici, mai ales că avea logistica necesară să facă aproape orice. Unul dintre zvonuri chiar spunea că Lance aducea sînge tratat cu avionul personal, din Statele Unite" :O

[Citeşte şi: Lance Armstrong şi dopajul » 10 acuzaţii din cariera americanului]

Lance Armstrong şi-a văzut palmaresul evaporat vineri, atunci cînd a optat să nu lupte împotriva dosarului de dopaj construit de USADA, forul american abilitat să încrimineze un atlet de peste Ocean. În continuare, Lance susţine că cele 500 de controale antidoping la care a fost supus de-a lungul carierei sînt argumentul cel mai bun ca să-i arate nevinovăţia.

Rieu a dezvăluit că orice metodă ar fi încercat ca să îl blocheze pe Lance şi să obţină un rezultat a fost eronată. Investigatorii au încercat chiar să îi perchiziţioneze bagajele, dar nu au reuşit. De ce? Simplu, nu aveau ce bagaje să percheziţioneze. "Aflat în ultimul moment în ce hotel stă. Avea resurse nelimitate şi era prevenit permanent de orice mişcare a noastră".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
budur
budur  •  27 August 2012, 22:21

adica toata lumea a spus ca Lance sa dopat,numai el spune ca nu si unii il si mai cred

dynamovist
dynamovist  •  27 August 2012, 05:41

Stiam ca se dopa de la varsta de 5 ani cu vata de zahar, dar nu am putut sa-l depistam pentru ca isi punea mereu chiloti curati pe el si nu tragea parturi la masa. In 10 ani o sa aflam acest lucru si despre Usain Bolt, chiar daca nu o sa fie depistat. O sa ne dam cu presupusul. Hotul neprins, negustor cinstit! Pana nu vad dovezi, Lance ramane cel mai bun ciclisti din istorie.

paiazze
paiazze  •  26 August 2012, 22:00

Adica oamenii care au fost alaturi de el spun anumite lucruri, organizatori de competitii spun anumite lucruri, Armstrong prefera sa nu mai conteste nimic, dar eu trebuie sa-i cred pe romanasii care sunt fanii lui, adica sunt subiectivi, si care doar isi dau cu parerea, fara sa fi fost la 2 pasi de Lance (sau de vreun alt ciclist de top) in viata lor. Eu stiu ca daca esti nevinovat lupti pana in panzele albe, mai ales la americani, nu faci pe mortu'. Lehamitea e tipic romaneasca. Si mai cred ca, daca te ajuti de substante ca sa ajungi sus, esti 0 barat ca om, indiferent de sportul pe care il practici.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează