SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Armstrong se dezlănţuie: "Contador se crede Regele Spaniei!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 decembrie 2009 00:00

Într-un interviu acordat celor de la De Telegraaf, americanul Lance Armstrong l-a "demolat" pe fostul său coechipier de la Astana, Alberto Contador, spunînd despre acesta că "e dificil şi se crede regele Spaniei"

După ce timp de cîteva luni a ales să menţină un ton împăciutor la adresa cîştigătorului din Turul Franţei, americanul Lance Armstrong a început să îl atace la nivel psihic pe principalul oponent în lupta pentru cel de-al optulea tricou galben din carieră. Americanul în vîrstă de 37 de ani a vorbit din nou despre neînţelegerile din Turul Franţei, scotînd în evidenţă lacunele din comportamentul de lider al lui Contador şi modul în care spaniolul a gestionat succesul.

"E normal să se simtă bine, avînd în vedere că a cîştigat Turul Franţei pentru a doua oară, dar cariera lui de-abia a început. Să vedem cum o să vorbim după 15 ani", a explicat Armstrong. 

Rutierul de la RadioShack şi-a mutat apoi atenţia spre presa din Spania, pe care o acuză de "atîtea lucruri murdare şi incredibile, numai prostii şi minciuni". 

Pentru a-şi susţine ofensiva, Armstrong a adus aminte de momentul în care Alberto Contador a declarat că a fost sabotat la probele de contratimp, deoarece nu i-au fost oferite roţile corespunzătoare. :S "Nimic nu e adevărat şi ar fi fost foarte uşor să demonstrezi lucrurile acestea. Trebuia doar să ridici receptorul şi să suni la Trek (fabricantul de biciclete de pe vremea aceea de la Astana). Eu am înţeles că presa spaniolă voia să îşi protejeze eroul, dar era o mare minciună. La sfîrşitul zilei, ca jurnalist, ar trebui să dezvălui adevărul", a declarat Armstrong, citat de cyclingnews.com.

Pentru a discreta modul în care Contador a ales să prezinte realitatea de pe şosea, Armstrong a adus aminte de incidentul din etapa a treia, cea dintre Marsilia şi La Grande-Motte, atunci cînd o "bordură" creată de vînt în sînul plutonul l-a găsit izolat pe Contador în al doilea grup important al cursei.

"El s-a simţit ameninţat, la fel ca toată media din Spania. Era o întrecere de biciclete şi aveam cu toţii caşti radio. La fiecare 5 minute îl auzeam cu toţii pe Johan Bruyneel (directorul sportiv) ţipînd: «Staţi în faţă, staţi în faţă!» Am făcut ce trebuia să fac. Cineva mi-a spus că el însuşi a creat gaura între grupuri :O".

Tonul acuzaţiilor se înăspreşte cînd este prezentată situaţia actuală, cu Alberto rămas într-o Astana decimată şi Lance lider în nou-înfiinţata RadioShack. "Alberto suferă cănd vede că opt dintre cei nouă oameni care au luat startul în Tur cu Astana au plecat la o altă echipă (RadioShack). Chiar şi colegul de cameră l-a părăsit".

Lance nu renunţă la vocaţia pedagogică pe care şi-a asumat-o vizavi de Contador încă din mai: "În locul lui m-aş fi uitat bine în oglindă. Eu nu aş fi permis să se întîmple aşa ceva. Niciodată! Dacă trebuia să mă schimb pe mine, ca să îmi păstrez oamenii, aş fi făcut-o. Dacă era nevoie să le dau mai mulţi bani, aş fi făcut-o. Aş fi făcut totul pentru coechipieri" ;).

"E un tip dificil, care nu trece deloc de mentalitatea oraşelului din care vine, se crede regele Spaniei. Din punct de vedere sportiv, ar avea nevoie de nişte oameni care să îl îndrume, dar preferă să fie înconjurat numai de aplaudaci. Sînt impresionat de el ca atlet, dar aici se opreşte toată admiraţia", a conchis Armstrong.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
 •  17 Ianuarie 2010, 21:02

Ce paranoici sunteti! Mentalitati de popor frustrat. Sunteti dopati cu prostie.

 •  06 Ianuarie 2010, 15:23

asta e adevarata nesimtire... da recunoaste cand ii unu mai bun ca tine si taci dupaia

 •  31 Decembrie 2009, 05:55

REGELE VENA in actiune...cum a castigat Contador ultimul tur al Frantei?? Cine l-a ajutat din echipa?? Nimeni! Ba mai mult Lance si cu aplaudacii lui au incercat sa-l faca pe la spate, dar Contador a fost prea bun de unul singur...Nu i-a dus nimeni trena pe munte, nimeni nu l-a ajutat, pe cand Armstrong cand era la US Pstel sau Discovery avea 7 "trenori"...asa ca sa nu mai vorbim de aplaudaci...RUSINE ARMSTRONG!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează