SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL SIBIULUI

Bora din nou! Ackermann, victorie pe Bulevardul Victoriei

Pascal Ackermann trecând primul linia de sosire Foto Sebastian Marcovici / Focus Photos
Pascal Ackermann trecând primul linia de sosire Foto Sebastian Marcovici / Focus Photos

Articol de - Publicat sambata, 25 iulie 2020 21:03 / Actualizat sambata, 25 iulie 2020 21:28

Neamțul echipei de World Tour a câștigat etapa a II-a a ediției aniversare a Turului după un finiș de poveste. Eduard Grosu a ratat cu puțin podiumul

 În clasamentul general continuă să conducă Patrick Konrad (Bora) cu un avans de 3 secunde față de coechipierul său Gregor Mühlberger. Duminică sunt programate două semietape, prima fiind un contratimp individual de 12,5 kilometri. A doua semietapă va avea finișul în Piața Mare din Sibiu.

Triumf la ultimul viraj

Suspansul se menține în Turul Ciclist al Sibiulul la ediția aniversară și după etapa a doua. Dacă, în urmă cu o zi, la Bâlea Lac, au trecut primii linia de sosire Gregor Mühlberger și Patrick Konrad, etapa de astăzi a fost câștigată tot de un sportiv de la Bora-hansgrohe, Pascal Ackermann, pariul numărul unu al cunoscătorilor. Pentru a doua oară în acest an, neamțul a câștigat bătălia cu Rudy Barbier, ciclistul celeilalte echipe de World Tour prezente la Sibiu, Israel Start-Up Nation, cum s-a întâmplat și în UAE Tour. `Am pierdut locul 1 la ultimul viraj”, a povestit cu amărăciune Barbier, la final. 

Locul al treilea a fost ocupat de italianul Riccardo Stacchiotti (Vini Zabu - KTM), care i-a furat bucuria unui podium lui Eduard Grosu, românul de la Nippo Delko One Provence. Lupta pentru un loc cât mai în față pe ultimele sute de metri de pe Bd. Victoriei din Sibiu a fost deosebit de spectaculoasă, nu mai puțin de 36 de cicliști fiind înregistrați cu același timp, unul foarte bun, puțin sub 4 ore. De altfel, viteza medie în etapa dedicată sprinterilor a fost de 45-46 km/h.

Bora din nou! Ackermann, victorie pe Bulevardul Victoriei
Imagine pitorească de pe traseul de azi Foto Sebastian Marcovici - Focus Photos

Au condus 150 de kilometri

Mai bine de 150 de kilometri din cei 181,2 ai etapei cursa a fost condusă de Emil Dima, din naționala României, Yehor Dementyev (Team Novak), Weulink (A Bloc) și polonezul Tomasz Budzinski (Wibatech Merx). Ecartul de aproximativ 3 minute dintre aceștia și restul plutonului - condus de rutierii de la Bora-hansgrohe și Israel Star-Up Nation - a început să scadă înaintea cățărării de la Cisnădioara, iar pe următoarea cățărare, cea de pe Călugăru', Mühlberger a preluat șefia.

Bora din nou! Ackermann, victorie pe Bulevardul Victoriei
Cicliștii rulând pe ploaie în etapa de azi Foto Sebastian Marcovici - Focus Photos


Ultimii 30 de kilometri au fost presărați cu destule evenimente. Mai mulți cicliști au avut de suferit de pe urma coborârii în forță de pe Călugăru', pe un traseu unde asfaltul era umed pe alocuri. Inclusiv Rudiger Selig s-a oprit într-o mașină de pe margine și a ajuns în cele din urmă la spital, iar cei de la Bora s-au văzut nevoiți să-și regândească oarecum strategia de final. Tot la spital a fost transportat și polonezul Szoszka (Wibatech) după o căzătură în Cisnădie, dar veștile au fost bune în cele din urmă.

Konrad păstrează tricoul galben

Patrick Konrad (Bora-hansgrohe) va purta tricoul galben și în prima semietapă a zilei de mâine, contratimpul individual de 12,5 kilometri cu startul la Curmătura Ștezii și finișul la Arena Platoș din Păltiniș. Pawel Bernas (Mazowsze) și Serghei Țvetcov le-au păstrat pe cele albastru, respectiv roșu, iar Petr Kelemen (CCC Development) ș-i l-a recuperat pe cel alb cu buline albastre. Mühlberger va începe și ultima zi a Turului în alb, iar Rudy Barbier îmbracă tricoul verde. Contratimpul individual de mâine dimineață va fi urmat de o semietapă de 109 kilometri cu finișul în Piața Mare.

Etapele Turului Sibiului

DatăTipPlecare-sosireDistanțăCâștigător
23 iuliePrologCentrul istoric al Sibiului2,4 kmNikodemus Holler
24 iulieEtapa 1Sibiu-Bâlea Lac183 kmGregor Mühlberger
25 iulieEtapa 2Sibiu-Agnita-Sibiu181,2 kmPascal Ackermann
26 iulieEtapa 3ACurmătura Ștezii- Arena Platoș12,5 km 
26 iulie Etapa 3BSibiu-Sibiu109 km 

 Citește și alte știri din ciclism

Doi pe un loc! „Dublă” Bora pe Transfăgărășan

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează