SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL SIBIULUI

Doi pe un loc! „Dublă” Bora pe Transfăgărășan

Mühlberger și Konrad trecând linia de sosire în etapa de ieri Foto Focus Photo Agency
Mühlberger și Konrad trecând linia de sosire în etapa de ieri Foto Focus Photo Agency

Articol de - Publicat vineri, 24 iulie 2020 20:06 / Actualizat vineri, 24 iulie 2020 20:20

Doi rutieri ai echipei din World Tour Bora-hansgrohe au trecut umăr la umăr linia de sosire la Bâlea Lac, după etapa-regină de 181 de kilometri. Gregor Mühlberger l-a devansat cu o roată pe Patrick Konrad și va purta, sâmbătă, tricoul galben. Serghei Țvetcov a preluat tricoul roșu de la sibianul Iustin Văidian

Sosirea la Bâlea Lac a fost parcă trasă la indigo, anul acesta, după ce, în 2019, Munoz și Rivera au trecut laolaltă linia de finiș. Acum, cei doi rutieri de la Bora-hansgrohe care au dominat cățărarea specială de pe Transfăgărășan, austriecii Gregor Mühlberger și Patrick Konrad, au avut același timp la capătul celor 181 de kilometri ai etapei-regină (04:52:11.23). Mühlberger va purta, sâmbătă, tricoul galben, în etapa a II-a, una tot de puțin peste 180 de kilometri cu un finiș dedicat sprinterilor. În clasamentul general, la vârf situația e inversă, Konrad având un avans de 3 secunde față de Mühlberger.

Evadare eșuată

Până la asaltul Transfăgărășanului, etapa de astăzi le-a rezervat rutierilor trei sprinturi, la Orlat, Cisnădie și Avrig, iar un grup de 6 sportivi a condus multă vreme caravana. Au fost ajunși și înghițiți de pluton când a început ascensiunea spre Bâlea Cascadă. Pe Transfăgărășan, alți patru rutieri au evadat, austriecii Mühlberger și Konrad, ambii de la Bora-hansgrohe, Matteo Badilatti (Israel Start-Up Nation) și francezul Remy Rochas (Nippo - Delko - One Provence). Rochas a încercat o evadare cu 8 kilometri înainte de finiș, dar era prea devreme. Konrad l-a ajuns repede și a preluat șefia, în vreme ce Mühlberger i-a ținut spatele o vreme, după care cei doi rutieri de la Bora au rulat unul lângă altul până la sosirea de la Bâlea Lac.

Serghei Țvetcov a fost primul român care a trecut linia de sosire și va prelua taricoul roșu de la sibianul Iustin Văidian. Țvetcov a fost pe Transfăgărășan abia al 38-lea, la peste 11 minute în spatele câștigătorului. Celelalte tricouri distincte au fost îmbrăcate de Patrick Konrad (alb, verde, portocaliu), Bergstrom Frisk (Bike AID) - alb cu buline albastre și Pawel Bernas (Mazowsze) - albastru.

Etapele Turul Sibiului 

DatăTipPlecare-sosireDistanțăCâștigător
23 iuliePrologCentrul istoric al Sibiului2,4 kmNikodemus Holler
24 iulieEtapa 1Sibiu-Bâlea Lac183 kmGregor Mühlberger
25 iulieEtapa 2Sibiu-Agnita-Sibiu181,2 km 
26 iulieEtapa 3ACurmătura Ștezii- Arena Platoș12,5 km 
26 iulieEtapa 3BSibiu-Sibiu109 km 

Citește și alte știri de ciclism

Germanul Nikodemus Holler a câștigat prologul Turului Sibiului

Playtech: INCREDIBIL! Ce face acum fosta soție a lui Ionel Ganea. Nimeni nu se aștepta la o asemenea decizie


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează