SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL SIBIULUI

Germanul Nikodemus Holler a câștigat prologul Turului Sibiului

Nikodemus Holler pe străzile din Sibiu
Nikodemus Holler pe străzile din Sibiu

Articol de - Publicat joi, 23 iulie 2020 21:03 / Actualizat joi, 23 iulie 2020 21:12

Rutierul de la Bike Aid a profitat de faptul că a parcurs cei 2,4 kilometri înainte de a începe o ploaie torențială și i-a devansat pe polonezii Kacper Walkowiak (CCC Development) și Wojciech Sykala (Voster ATS). Vineri e marea provocare, cățărarea pe Transfăgărășan (2.034 metri). 

Nicodemus Holler, rutierul de 29 de ani al echipei continentale Bike Aid, a câștigat Prologul ediției a X-a a Turului Ciclist al Sibiului și va fi primul purtător al tricoului galben. Neamțul a avut norocul să plece în cursa prin centrul istoric al Sibiului înainte de a începe să plouă cu găleata și a scos un timp de 03:34.63, cu 8 secunde mai slab decât cel al învingătorului de anul trecut, din Prolog, Ivan Slik.

Slik a încercat să repete performanța de anul trecut, a pornit ca din pușcă, dar a căzut în primul viraj și a scos un timp slab. Mult mai bine s-au descurcat polonezii Walkowiak și Sykala de la CCC Development, respectiv Voster ATS, care au completat podiumul. 

S-au menajat

Surpriza zilei a fost tânărul Iustin Ioan Văidian, component al echipei naționale a României. La 19 ani, singurul localnic participant la Turul Sibiului de când competiția are clasificare 1 continentală, a venit al optulea, iar mâine va purta tricoul roșu. 

Vedetele celor două echipe din World Tour, Bora-hansgrohe și Israel Start-Up Nation, nu au vrut să riște pe pavajul umed, deosebit de alunecos. Rudy Barbier (Israel Star-Up Nation) și Patrick Konrad (Bora) s-au situat pe 9, respectiv 10, dar pentru ei Turul abia de mâine începe. 

Konrad este considerat unul dintre favoriții la câștigarea ediției din acest an de la Sibiu, iar ochii vor fi ațintiți asupra lui în etapa 1, cea de 183 de kilometri care se va încheia cu cățărarea de categorie specială de pe Transfăgărășan, cu finișul la Bâlea Lac, la peste 2000 de metri.

Etapele Turul Sibiului 

Dată și orăTipPlecare-sosireDistanță
24 iulie, 10:00Etapa 1Sibiu-Bâlea Lac183
25 iulie, 13:00Etapa 2Sibiu-Agnita-Sibiu181,2
26 iulie, 10:00Etapa 3ACurmătura Ștezii- Arena Platoș12,5,km
26 iulie, 17:00Etapa 3BSibiu-Sibiu109 km

Citește mai multe știri din ciclism:

Soluţie ingenioasă a columbienilor: cum îşi trimit sportivii la competiţii?

ȘOCANT! Cicliști jefuiți înainte de Turul Sibiului: „Dacă n-am fi auzit zgomotul ușii sparte?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close